• Äldre 8 Jun 00:40
    128918 visningar
    957 svar
    957
    128918

    Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!

    För första gången har jag embryon som långtidsodlas. Förhoppningvis blir det återföring av en fin blastocyst på måndag! Jag har inte hunnit läsa in mig på ämnet ordentligt, vågade knappt hoppas att det skulle bli verklighet. Men kliniken ringde idag (på dag 3) och bekräftade att våra embryo mår bra, vilket innebär att vi kör på till dag 5. Jag känner ingen som varit med om detta och skulle så gärna vilja att det fanns en grupp här på FL för oss som är mitt i blastocyst-projekt, men även för er som siktar på det, eller redan varit igenom det! Hoppas att fler än jag känner så. Själv har jag gått igenom fem IVFer. Den tredje resulterade i min fina son! Han blev till av ett embryo som inte fick bra poäng och återfördes tillsammans med ett annat. Övriga IVFer har jag fått toppembryo på dag 2 eller 3 som aldrig lett till något. Nu är vi alltså inne i syskoncirkusen och hoppas att det ska lösa sig till det bästa. Vi gör IVFer pga att min makes spermier är få i antalet. Vi har väldigt låga chanser till spontan graviditet... Nu går vi till Nordic IVF Malmö och vi trivs otroligt bra. Dessförinnan har vi varit på Öresundkliniken och RMC. Öresund var "sådär" och RMC var en katastrof. Ingen av klinikerna fick någon ordning på min behandling, trots att jag är ung (33 år) och frisk. Nordic satte direkt in vanlig dos av Gonal-F och det har lett till stabilare resultat med lagom antal ägg. Nu återstår bara att bli gravid också. Jag hoppas på att blastocyst är vår lösning. Häng med, dela med dig av dina erfarenheter!!


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
  • Svar på tråden Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!
  • Äldre 8 Jun 22:27
    #1

    puff puff


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
  • Äldre 25 Jun 14:45
    #2

    Hej! Nyfiken på hur det gått!

  • Äldre 26 Jun 00:05
    #3

    Hej! Jo... först gick det bra. Jag plussade i torsdags. Men igår var jag på kliniken och fick konstaterat missfall. Väldigt tungt!

    Själva IVFen gick ändå "bra" vi fick 3 blastocyster till frysen också, två dag 5 och en dag 6. Jag hoppas att vårt barn redan finns....


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
  • Äldre 27 Jun 21:59
    #4

    Håller tummat o tår och beklagar missfallet :( jag har själv precis slutat blöda efter mitt andra missfall (på 6 månader)... Har en blasto i frysen som jag hoppas få tillbaka i aug när kliniken öppnar igen. E det semesterstängt där du går oxå?

    Hoppas ni kan njuta av sommaren trots allt. Skickar styrkekramar!

  • Äldre 27 Jun 22:14
    #5

    Har satt in en blastocyst. I måndags. I känslan känner jag mig som gravid .

  • Äldre 27 Jun 23:08
    #6

    Önskar dig lycka till Katjaochanja, var det FET eller ET?

  • Äldre 27 Jun 23:31
    #7

    Katta menar jag förstås :)

  • Äldre 27 Jun 23:46
    #8

    Tack Troll Lycka. Beklagar dina missfall, det är för jävligt. Skickar över en kram till dig med.

    Ja vår klinik är stängd nu i juli, vi går på Nordic IVF i Malmö. Men jag hoppas att vi precis hinner sätta in i nästa cykel, så precis i början av augusti. Jag är dock lite orolig för att mensen ska börja strula nu. Enligt kliniken så var min livmoder fortfarande tjock som om jag vore gravid i tisdags och de sa att jag kommer "blöda ut" missfallet snart. Hcg i blodet var för lågt för normal graviditet, men inget händer! Jag har blött lite men inte haft ett regelrätt missfall. Jag skulle vänta och se, sa de.

    Lycka till KattaochAnja. Det är en underbar känsla direkt efter insättningen!!!


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
  • Äldre 28 Jun 08:36
    #9

    Hoppas det kommer igång snabbt så du kan gå vidare och tänka framåt..!

    Vi har aldrig haft långtidsodlade förrut då vår klinik är rätt restriktiva mot det och i regel kör två dagars odlingar men denna gång blev det en fem dagars blasto till frysen. E så orolig att den inte klarar upptiningen o ännu mer att det inte blir ngn graviditet men måste tänka positivt. Har en son som blev gjord på ett två dagars FET, så jag har levande bevis på att FET funkar.

    Vore jättekul att följas åt. Behöver ngn som förstår ens tankar :)

  • Äldre 29 Jun 00:09
    #10

    Du behöver inte oroa dig för upptiningen! Blastocyster fryses in med annan teknik och överlever i 99% av fallen, sa min läkare. Ännu en fördel med långtidsodling! Jag har aldrig gjort FET så det ska bli ganska nervöst. Jag frågade min läkare om jag verkligen inte ska ta någon medicin alls och hon bara log åt mig och sa "Men du behöver ju inga. Det är det mest naturliga i världen." Jag bara ".... Ehhh! För mig är det naturliga sättet att få barn att stoppa sig full av mediciner. Det känns läskigt om jag inte ska ta en endaste liten. Kan jag i alla fall på ta Crinonen??" Men hon bara skrattade. Som sagt, det kommer att bli nervöst!!

    Klart vi måste följas åt nu när vi ska göra blastoFET samtidigt!! Hoppas dessutom att fler i samma situation kan hitta hit!!


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
Svar på tråden Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!