• SarasaminosB

    Varför feminismen är överflödig

    Men han har ju rätt varför ger vi oss inte gemensamt på vår fiende systemet utan låter systemet oss ge oss på varandra istället för att sedan i försvagad ställning från båda hållen inte rå sig på systemet i efterhand.
    Det är varken kvinnans eller mannens fel att systemet kraschar utan det är delat ansvar, däremot tar mannen sitt ansvar att vilja rätta sig medan kvinnan trycker på mannen att göra än mer utan själv lyfta ett finger.
    Om män inte brydde sig om jämnställdhet skulle inte flickor få betala lägre taxa till taxi. Notera dock att denna förmån bör försvinna om de får samma lön.
    Sedan kan man tillägga att även om kvinnan fick samma arbete som mannen så är det i stor del på utfört arbete som sätter den generella lönen i dagens kapital samhälle.
    Än en gång påpekar jag det är chefens (ägarens) ficka (plånbok) oavsett flicka eller pojke som sätter press på oss som INDIVIDER att prestera bättre utöver de mänskliga prestationer vi KAN åstadkomma.
    För att sammanfatta det hela inom arbetslivet så är det kapitalismens, giriga chefer oavsett killar eller tjejer, företagen som vill ha så mycket mer så de tänker hellre jag tar och använder en fattig stackare i ett fattigt land och skiter i värderingarna bara jag får mer pengar i plånboken. Notera den fattiga kan både vara flicka eller pojke.
    Visst ni kvinnor har rätt till mer, men det är inte mannens fel att de orättvisor som finns existerar, utan det är den gamla samhället de gamla ni ska ge er på med deras gamla värderingar alltså gubbar och de förgångna accepterande gummorna som är bovarna i dramat.
    Man kan helt enkelt inte anklaga någon förutom det samhälle båda könen gemensamt som har accepterat att pengarna betyder mer än individen, och att företagen får göra vinst på att slita ut människor och spela ut mannen mot kvinnan, kapitalet och marknaden gemensamt fått styra lite i överstyr. Ni förstår nog åt vilken väg jag försöker peka på. JÄMNSTÄLDHET. varken manssamhälle eller feminism = kvinnosamhälle utan bådas rätt att existera. OCH sluta kalla män för mansgrisar, ska de i framtiden kalla kvinnor för kvinnogrisar eller. Sluta kalla feminister för fittor, de har fittan i samma syfte att män har sina snoppar och det är för att föra mänskligheten vidare genom fler generationer. Ska dem kalla män för kukgrisar eller.
    Nåja det jag vill säga att jag agerar som opartisk förmedlare och det skulle behövas i dagens samhälle i större proportioner att det varken är kvinnors eller mäns fel att samhället hur det ser ut nu utan det är kapitalismens, marknadens etc. etc. Ni fattar.
    Tack för att ni lyssnade och hoppas ni finner en lösning som får er individer att bli sams och rikta er mot det riktiga hotet istället. Att kapitalet, marknaden osv. vill att vi sliter ut oss (man och kvinna) för att göra ex. Wallenbergarnas familjer ännu rikare på bekostnad utav att samhället ska överanstränga sig för att få ihop chefernas kapital och bara få smulor utav pajen. Hen behövs inte.
    PS: JAG ÄR INGEN KVINNOHATARE: så ta inte det som ursäkt kvinnor PS: JAG ÄR INGEN TOFFEL: ifall männen skulle skylla på det.

  • Svar på tråden Varför feminismen är överflödig
  • The sea refuses no river
    Jag håller med dig om att många av problemen i grund och botten är strukturer som verkar vara bortom vår kontroll. Du talar om det som strikt är bortom det mellanmänskliga och det är problem som man hoppas löses på ett politiskt plan - även om det ser rätt bittert ut med den närvarande samhällsdiskursen som verkar gå längre ut på den tunna isen - marknadsliberalismen. Ja, helt enkelt har du rätt i att mången problem ligger "högre" upp, i det systematiska. Detta utesluter dock inte feminism - F! driver ju dessa frågor väldigt bra och är dessutom ett handlingskraftigt vänsterparti.

    Emellertid finns det problem i det mellanmänskliga också. Man kan liksom inte blunda för det när man ser det. Det finns otaliga exempel på hur kvinnor läses som mindre anmärkningsvärda än män - ur individens öga. Undersökningar har gjorts, som exempelvis visat på att kvinnliga namn inte tas på lika stort allvar.

    Detta, de mellanmänskliga strukturerna, är ofta där tån klämmer. Man vill inte identifiera sig själv som fördomsfull, eller irrationellt orättvis. Men vi är ändå det, vi människor. Det är upp till var och en att konfrontera detta drag, och det är väldigt viktigt med dubbelperspektivet: reflektera över hur vi reflekterar över omvärlden.

    Jag som man, känner mig inte hotad av feminism, utan kallar mig själv stolt för feminist. Det handlar absolut inte om vad du beskriver, någon slags "kamp" mellan män och kvinnor. Det handlar om att göra sig medveten om de underliggande strukturerna för ens tänkande - som väldigt ofta är i enlighet med den samhällsdiskurs du beskriver som systematisk - då vi människor i grund och botten blir indoktrinerade i vårt samhälle.

    Sedan har feminismen fått ett oförtjänt dåligt rykte. Dels, konstigt nog, av medvetet provokativt innehåll (ämnat att ifrågasätta - inte nödvändigtvis uttrycka manshat) - dels av faktiska stolpskott som inte vet vad dom snackar om. Rimligtvis kommer det inom varje politisk rörelse finnas idioter. Att låta dessa idioter färga ett betydligt bredare ämne är inte annat än irrationellt och mycket av det som sägs inom en politisk agenda kan man ju lätt avfärda, även om man är med på båten s.a.s.
  • SarasaminosB

    Men om inte det är krig mot mannen.
    Varför inskränks mannens rättigheter.

  • välfärdssamhället

    Jag är politiskt obunden och tänkte inför detta valet läsa på om partier värda att fundera på.
    Så jag snurrade in på F!s sida.

    Ska fatta mig väldigt kort då jag ska rusa strax, men!

    F!s tanke är god, den menar väl, men den missar målet och ligger hela tiden farligt nära sexism enligt mig. Precis som SD hela tiden snuddar vid rasism.

    Vad jag grundar det på är att F! väljer att göra skillnad på män och kvinnor, vissa av deras punkter är endast menade att underlätta och göra det bättre för kvinnor.
    Bara med en sån punkt tappar partiet enligt mig den jämställdhet de eftersträvar.
    Dessutom framstår partiet som aningen ungt och inte helt moget, när man pratar om kvotering. När man anser att det är viktigare med exakt lika många av varje kön på samma typ av tjänst, istället för kompetent personal. Män eller kvinnor.

    Om F! nu ska vara jämställdhetens förkämpe, varför läser jag absolut ingeting om mäns otroligt svaga position när det kommer till barnomsorg?
    Man vill krossa teorin om patriarket men man belyser inte områden där män är "dem förtryckta"? 
    Om man inte kämpar för ALLAS orättvisor i ett samhälle, så är man ju inte jämställd. 

    Och jag gillar att vara man. Jag gillar att min sambo är kvinna. Jag attraheras av våra olikheter. Jag förtrycker inte henne. Jag anser absolut inte att jag är bättre än henne på något vis. Men Jag trivs med våra roller.
    Där finns förtryck överallt, frågan är var man personligen drar gränsen för förtryck och vad som man verkligen inte kan ödsla energi på. Ungefär som olika tidningar. bilder på kvinnor, bilder på män. Vissa är halvnakna andra har kostym, vad bryr jag mig. Jag ser lika många halvnakna och väldigt vältränade män som jag ser kvinnor. Känner jag mig förtryckt? Nja, kanske aningen hängigare vid vad som en gång var mina bröstmuskler. Men inte mer än så.

    Jag anser att feminister själva målar upp sin fiende. Mycket offerkofta och mycket "patriark" och "förtryck".

  • Paulina P P
    SarasaminosB skrev 2014-06-18 23:45:28 följande:

    Men om inte det är krig mot mannen.
    Varför inskränks mannens rättigheter.


    Men du har ju ingen koll alls. Vilka "mansrättigheter" är det som inskränks på otillbörligt sätt? Är det rätten att slippa ta hand om sina barn; rätten att ha högre lön för lika arbete; att få bättre sjukård och dyrare mediciner än kvinnor med samma sjukdom och symptom?


  • Paulina P P
    välfärdssamhället skrev 2014-06-19 00:08:52 följande:

    Om F! nu ska vara jämställdhetens förkämpe, varför läser jag absolut ingeting om mäns otroligt svaga position när det kommer till barnomsorg?


    Jag känner inte till F!:s partiprogram och kommer inte heller att rösta på dem, men om männen tog halva föräldraledigheten skulle deras roll som förälder stärkas enormt!!! En sådan reform gynnar både män och kvinnor.
  • välfärdssamhället
    Paulina P P skrev 2014-06-19 09:07:20 följande:
    Jag känner inte till F!:s partiprogram och kommer inte heller att rösta på dem, men om männen tog halva föräldraledigheten skulle deras roll som förälder stärkas enormt!!! En sådan reform gynnar både män och kvinnor.
    Men hör och häpna, jag är man och har tagit halva ledigheten!
    Och jag får sämre bemötande inom sjukvården, så pass så jag måste träffa 2 olika läkare och ringa till chefen på sjukhuset får att få komma dit jag vill. Båda läkarna sa till mig att jag inte hade rätt att klaga, att jag skulle bita ihop och kämpa på. Tur att jag inte lyssnade på dem, eftersom riktiga specialister senare gav mig diagnosen ADHD.

    Där är inga förtryck. Ta vafan ni vill ha istället, det är väl de som skiljer männen från kvinnorna. Jag tar de jag vill ha. Enkelt,
  • SarasaminosB

    Detta visar kort vilken respekt kvinnorna ger till männens svagheter och problem.

  • SarasaminosB
    SarasaminosB skrev 2014-07-08 13:56:32 följande:

    Detta visar kort vilken respekt kvinnorna ger till männens svagheter och problem.


    Man kan inte allt serverat på silverfat kvinnor
  • SarasaminosB
    Paulina P P skrev 2014-06-19 09:07:20 följande:
    Jag känner inte till F!:s partiprogram och kommer inte heller att rösta på dem, men om männen tog halva föräldraledigheten skulle deras roll som förälder stärkas enormt!!! En sådan reform gynnar både män och kvinnor.
    Har någon sagt nej
  • SarasaminosB
    Paulina P P skrev 2014-06-19 09:07:20 följande:
    Jag känner inte till F!:s partiprogram och kommer inte heller att rösta på dem, men om männen tog halva föräldraledigheten skulle deras roll som förälder stärkas enormt!!! En sådan reform gynnar både män och kvinnor.
    Har någon sagt nej
Svar på tråden Varför feminismen är överflödig