• Äldre 13 Jun 10:45
    8091 visningar
    103 svar
    103
    8091

    vore kul med mammagrupp i sthlm för oss 40+ jag har bf jan 2015

    Hej jag är i vecka 10 och är 43 år , första barnet ( hoppas att pyret stannar kvar i magen ff finns det ju en risk för Mf) beräknad BF 13 jan-2015
    söker er andra 40+ som bor i sthlm som också väntar smått 
    vore kul att dela erfarenheter och tankar med er 
    allt e helt nytt för mig , har ingen direkt erfarenhet av bäbisar så det är mycket tankar o saker att ta reda på haha

  • Svar på tråden vore kul med mammagrupp i sthlm för oss 40+ jag har bf jan 2015
  • Äldre 15 Jul 23:28
    #21

    Hej igen. Jag hoppas det går bra för dig Biahonga och att allt står rätt till. Man är ju lite orolig då det är första barnet för mig. Läser lite för mycket om allt som kan hända. Jag har varit på info hos Bm idag men har min inskrivingstid den 13 aug. Jag bor också söder om söder.

  • Äldre 16 Jul 09:00
    #22

    Jag vill gärna vara med även om jag är mycket försiktigt optimistisk. Plussade för två dagar sedan, BF 24 mars men har gått igenom två missed abortions på ett år innan så jag vågar inte riktigt tro på det här än även om jag vill. Vi väntar vår första.

  • Äldre 16 Jul 09:07
    #23
    Marchie skrev 2014-07-15 21:06:49 följande:

    Hallå alla gravida. Har ni skrivit in sig på MVC eller fått tid till det än? Jag fick tid 25 aug men de skulle klämma in en provtagningstid veckan innan eftersom jag vill ha KUB-test.

    Jag mår bra, förutom ett lätt illamående som smygit sig på. Hur står det till med graviditetssymptomen för er andra?


    Jag är inskriven och har t om RUL om en vecka :) har bf 19/12 men kommer att snittas så det blir en lucia bebis här :)
  • Äldre 16 Jul 10:33
    #24

    Marchie - Inget illamående (har jag inte haft under nån av mina graviditeter iofs), men jag är extremt trött och sugen på mat, godis, allt möjligt heeela tiden, haha...

    Littlemonkey - Tack. Jag hoppas för glatta livet jag med. Det där med att läsa för mycket känner jag igen ;) Var bor du? Vi bor i Vårby Gård.

    Jedsitha - Jag är också försiktigt optimistisk. Eftersom jag blöder och har ont så vågar jag inte hoppas allt för mycket. Välkommen iaf! :)

    Har rätt ont till och från och blöder (dock väldigt, väldigt lite) nästan varje dag. Jag ska göra KUB-test den 20:e augusti. Vi blev erbjudna både VUL och läkartider, men har faktiskt tackat nej till allt. Eftersom förra graviditetens blödningar berodde på att spiralen var kvar och jag inte har någon spiral nu, så känns det lite som att det som sker, det sker av en anledning. Det finns liksom ingen anledning att det inte ska gå bra annat än om något är fel med fostret och då ska ju inte graviditeten forsätta (ursäkta plumpheten...).

  • Nic
    Äldre 16 Jul 13:21
    #25
    Blahonga skrev 2014-07-15 19:59:10 följande:

    Hej Nic - Välkommen :)


     


    Spännande ni som väntar första barnet (även om jag också känner mig som förstagångsmamma, haha)! 


     


    Hur mår ni allihop?


    Tack

    Har haft väldigt mycket täta och kraftiga sammandragningar, även i vila, sedan V 25 och inte kunnat gå, vilket är frustrerande när man är van att vara aktiv. Fått förkortad tapp som resultat så just nu sängläge, rullstol och har inte sett riktig natur på veckor. Litet annat smått och gott som myom-nekros, tidiga blödningar med påföljande nagelbitande UL, dåligt värde på KUB sedan MKP (lååång väntan) som visade sig bra, har jag också hunnit med. Men är nu 35+2 så nu börjar det närma sig i alla fall. 

    Biahonga: håller tummarna att blödningarna bara är skrämselhicka, precis som i mitt fall!
  • Äldre 16 Jul 13:32
    #26

    Nic - Oj, inte en lugn stund, huh? Skönt att du kommit så långt, ändå. Min första föddes i vecka 35 ;) 


     


    Jag hoppas också att det är skrämselhicka, försöker att välja att se så positivt som möjligt på det. Blöder inte just nu, tex :)

  • Nic
    Äldre 16 Jul 13:42
    #27

    Blahonga - men se där...alltid något Skrattande, och enda rätta - greppa efter de halmstrån som finns och ta dag för dag så kommer man åtminstone framåt. 

  • Äldre 16 Jul 14:02
    #28

    Blahonga, tack för välkomnandet! Hoppas blödningen ger med sig och allt går bra!

    Imorgon kommer jag testa för tredje gången och har strecket blivit starkare då tänker jag våga tro på det, dom från i måndags och igår (bim-1 och bim) var så svaga

  • Äldre 16 Jul 21:08
    #29

    Meh! Jag såg inte att någon svarat i den här tråden förrän nu! Skumt...
    Nåja.


     


    Nic - Precis. Svårt, dock, för nyss kom det blod igen, mer än jag haft tidigare :( Småont har jag haft hela dagen...


     


    Jedsitha - Tack! Det verkar inte som det, inte just nu iaf, men vi tar en dag i taget här... Tycker för övrig att det låter väldigt mycket som att du är gravid, mina plus med alla graviditeter har alla varit supersvaga. Tror tom att det står på paketet typ "oavsett hur svagt strecket är så är du gravid" eller nåt sånt ;)

    Kanske framför allt ni omföderskor, har det börjat synas på er än? Jag, maken och ungarna var i några parker här där jag bor idag och vi träffade som vanligt på en massa folk vi känner. ALLA såg att jag var gravid. Jag är inte ens i vecka 8 än! Imorgon, visserligen, men ändå. Att vänta till vecka  med att berätta för folk finns ju inte på kartan...

  • Äldre 19 Jul 21:09
    #30

    Hur har ni det? Väldigt tyst här i tråden...

Svar på tråden vore kul med mammagrupp i sthlm för oss 40+ jag har bf jan 2015