• Anonym (Kaffedraken)

    Junibebisar 2014

    Äntligen! Kul att någon tog initiativet för jag har länge väntat på en sån här tråd ;)

    Min pojke föddes den 2 juni så han är 3 veckor gammal.

  • Anonym (Kaffedraken)
    soffipropp1987 skrev 2014-06-25 12:09:34 följande:
    Ja jag tyckte det va konstigt att ingen hade startat någon tråd än. Juni är ju snart slut! Jag fick också en pojke, glömde skriva det i ts :) Hur går det med amning och så för dig? Om du nu ammar?
    Ja, jag ammar och det går jättebra! Har inte haft det direkt struligt med amningen, såklart svårt i början att hitta rätt teknik bara men hade speciellt en barnmorska på BB som var jätteduktig med att ge amningshjälp och henne ringde jag in många gånger vid mina amningstillfällen för att bli guidad. Nu är amningen så mysig och rullar på problemfritt :) hur går det för dig?
  • Anonym (Kaffedraken)

    Känner igen det där med att känslorna är upp och ner i början. På BB grät jag så fort bebis grät, mitt hjärta gick sönder så fort han blev ledsen så jag klarade inte av att följa med på läkarundersökningen eller PKU provet. Jag sov inte en blund 3 dygn för varje gång jag slumrade till så ryckte jag två sekunder senare till med en rädsla om att bebis inte längre andades och jag var tvungen att vaka över honom som en hök. När jag kom hem grät jag en dag helt random, av ingen anledning, bara grät och grät för allt och inget. sen har jag flera gånger tyckt synd om min bebis, och sagt till min man att "vi vanvårdar ju honom, stackarn!!! Han är helt beroende av oss och vi klarar inte ens av att ta hand om honom!" På grund av röd stjärt, och att han en gång skrikit för att han kissat så blöjan läckt och var blöt om ryggen men vi märkte det inte direkt, eller pga att jag misstänkte att han ibland legat med bajsblöja längre än 30 minuter. Ja jag tyckte vi var världens sämsta föräldrar som inte var helt perfekta för vårt barn och som inte hade en aning om hur man egentligen tog hand om ett utan fick googla massa, jag hade på riktigt dåligt samvete och mådde dåligt över minsta sak.

    Men, nu i efterhand kan man ju bara skratta åt det där :) så mycket kan jag säga er som går igenom bergochdalbanan just nu. Allt lugnar ner sig så småningom, saker och ting faller på plats, man blir mer avslappnad och självsäker och kan efter ett tag njuta på riktigt i bebisbubblan som från början faktiskt varit riktigt tuff!

  • Anonym (Kaffedraken)
    Kela1981 skrev 2014-06-26 19:57:22 följande:

    Hur gör ni när ni ska natta era bebisar?

    Vi har vyssat henne till sömns och sedan lagt ner henne i sängen men nu tänker jag att jag kanske binder ris åt egen rygg och att vi borde lära henne redan nu att somna själv i sängen. I alla fall när hon ska somna för natten. Vagnen är ju lättare att få henne att somna i på dagen om man går ut och går och så. Det är mest natten i sängen som jag funderar över. Hur gör ni?


    Min brorsdotter var man tvungen att vyssa till sömns upp till nästan 2 års ålder pga att de vande henne vid det från att hon var nyfödd. Hon kunde inte somna om man inte gungade henne i armarna fram och tillbaka i en evighet. Med en liten bebis är det jättemysigt men de få gånger jag skulle natta henne när hon var lite äldre var det rena rama tortyren för axlar, rygg, armar!

    Vi har sovrutiner sen första dagen hemma. I början var det runt 22 tiden, sen blev det runt 21 men nu börjar nattningen redan runt 20 (det är då han börjar bli gnällig). Vi byter blöja, sätter på pyjamas, släcker ner och gör mörkt sen ammar jag lillen tills han somnar. Eller så släpper han bröstet när han är mätt och jag ligger kvar bredvid tills han somnar, då ligger han lugnt och trött med kinden på mitt bröst och tittar runt ett tag innan sömnen tar över. Jag ligger kvar tills jag ser att han är i djupsömn sen flyttar jag över honom till egen säng (babynest i en sidosäng bredvid vår säng). Funkar jättebra för oss! Sen sover han gott hela natten men vaknar ungefär var tredje timme för att äta, och somnar på samma sätt varje gång vid bröstet.

    Få gånger har vi varit tvungna att natta honom i armarna och vyssa men då har han varit extremt gnällig och skrikig pga övertrötthet eller magknip.

    På dagarna somnar han oftast själv när han behagar, antingen vid tutten eller helt random i vagnen, babysittern, soffan osv om han är trött :)
  • Anonym (Kaffedraken)
    Knoddas skrev 2014-07-02 16:18:36 följande:

    Jag hoppar in här också:) Min lilla tjej fyller 1 månad idag. Hon föddes 2 juni och var några dagar tidig. Jag börjar så smått komma in i rutinerna här hemma. De första tre veckorna var riktigt tuffa, hade en rejäl mjölkstockning och en ganska jobbig depp-period som fortfarande sitter kvar en aning. Nu börjar det som tur är ljusna som sagt - sååå skönt. :)

    Nica - jag har Medelas manuella bröstpump. Jag har ju ingenting att jämföra med men jag tycker att den fungerar väldigt bra det jag hunnit använda den. Den kostar runt en femhundring.


    Min pojk är också född 2 juni :)

    Tips till er som bor nära Gekås så finns Phillips avent elektriska bröstpump där för 799 kr vilket är superpris för en elektrisk pump. Den kostar uppemot 1500 i vanliga fall!
  • Anonym (Kaffedraken)

    Hur klär ni era små bebisar när det är ca 25 grader sommarvarmt, som idag? Jag har ju handlat fina sommarplagg typ bodysuits med korta ärmar och korta ben men är rädd att liten kommer frysa om armar/ben av nån anledning fastän jag själv inte har på mig mer. Klär jag på honom långärmad body och byxor är jag rädd att han blir för varm..

  • Anonym (Kaffedraken)
    Kela1981 skrev 2014-07-05 19:29:32 följande:
    Jag har bara haft kortärmad body på vår tjej i dag. Ska dom ligga i vagnen så är det ju lä i vagnen och då svalkas dom ju inte av vinden direkt. Sen har jag haft en gallerfilt i beredskap om jag tycker att hon känns kall. Jättesvårt att veta hur mycket man ska ta på dom tycker jag också men man får väl prova sig fram och ha med lite ombyten om man är ute.
    Jag körde till slut också med bodysuit (kortärmad och korta ben), och det var nog perfekt! Mer kläder hade blivit alldeles för varmt för det var ju tokvarmt ute. Hemma med för den delen. Och en filt går ju alltid att reglera värmen med som du säger. Tror det är så lätt att man överklär dom små men det är ju inte så bra.
  • Anonym (Kaffedraken)
    soffipropp1987 skrev 2014-07-07 20:43:38 följande:

    Hur har era bebisar gått upp i vikt? Min pojke har gått upp från 3780 g till 4370 g på 1,5 vecka. Ja han tycker verkligen om att äta min plutt :) det va andra gången vi vägde honom sen vi kom hem från bb :)


    Min plutt växer också så det knakar. Vägde 3400 gram när han föddes, 3200 efter två dagar på BB, och två dagar senare på återbesöket var han redan uppe på födelsevikten igen. Sen dess har det bara ökat. Idag är han 5 veckor och väger 4900 gram! :) första veckan gick han nog upp ett halvt kilo på bara en vecka (!) men det planar ju ut lite sen.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Tizi skrev 2014-07-07 17:36:30 följande:

    Jag väcker helst inte min bebis men i början var mina bröst så sprängfyllda att jag vaknade på natten och bara var tvungen att få henne att äta. Men hon somnar om direkt efter amningen så det gjorde inget. Nu har det reglerats ganska bra i brösten så nu är det bebis som styr amningen och vaknar en gång per natt och vill äta.


    Men oj sover allas bebisar så bra på natten? Min äter var tredje timme på natten, ibland varannan. Jag lider rätt bra av sömnbrist jag, blir nån timme här o var som jag pusslar ihop..
  • Anonym (Kaffedraken)
    nica skrev 2014-07-07 23:06:38 följande:

    De bebisar som gått upp så mycket får de ersättning eller ammas? Nyfiken då mina pojkar fick ersättning när de var små och ökade bra i vikt.

    Min tös hade gått från 3380g när hon föddes till 3410g då var hon 1 vecka. Ska väga henne igen på onsdag så får se hur mycket hon ökat då smile1.gif


    Jag helammar. Har väl enbart grädde o inget annat i mjölken :P
Svar på tråden Junibebisar 2014