• Amalian83

    Junibebisar 2014

    Bf 8 juni, min tjej kom 23 maj. Hon är alltså redan fem veckor!

    De första två veckorna var tuffa. Bebisen var jättesnäll, men omställningen blev stor för mig. Var nedstämd om kvällarna och slet med att hantera sömnbristen.

    Nu går det bättre, märkligt nog till trots för att min bebis växt ikapp sig från den lite tidiga födseln. Hon äter som en häst, protesterar betydligt mer högljutt och vägrar sova på rygg om hon inte ligger i vagnen. Hon är underbar :)

  • Amalian83

    Min skrutta vill fortfarande inte sova själv, men det vi har lyckats med är att jag ammar henne till sömns i sängen (ca kl 22) och lägger henne i babynesten mellan oss. Då sover hon 1-2,5 h innan hon vaknar. När hon vaknar ammar jag henne till sömns igen, men därefter sover hon endast 1 h i taget plus att hon tar god tid på sig att somna om. Framåt 4tiden är jag så trött att jag liggammar henne och låter henne ligga kvar bredvid mig hud mot hud. Då sover hon 3 h och vi vaknar relativt utvilade vid 7 :)

  • Amalian83
    smalljey skrev 2014-07-04 10:08:21 följande:

    Hoppar oxå in här. Den 10/6 kom vår lilla prinsessa Felicia till världen på BF+3. Vattnet gick hemma 3 på natten efter lite diffusa värkar under kvällen, 4 var vi inne på BB och jag var helt öppen, kl 05.15 var hon ute! Galet fort!!

    Första tiden har varit väldigt jobbig tycker jag. Det är magiskt med denna lilla fantastiska varelse, men mycket tårar har det blivit pga sömnbristen, omställningen, förtvivlan över att amningen inte fungerade för mig och oro över hur man kommer bli som mamma osv. Hon har haft mkt problem med magen men det verkar lugna ner sig nu. Hon blir en hel månad på tisdag, helt galet! <3 mitt största problem nu är att hon är väldigt klängig och vill inte gärna sova själv så det är svårt att hinna med nåt annat och att kunna sova på nätterna eftersom hon helst ska ligga på en. Några tips hur ni gör?


    Du verkar ha haft en väldigt lik start som mig. Jag hade min tjej på mig och bredvid mig för att få sömn. Detta när hon var 4 - 5 veckor. Det gick inte att lägga henne ifrån sig, då vaknade hon. Även på dagen.

    Den senaste veckan däremot har jag kunnat lägga henne i babynesten bredvid oss i sängen. Hon är 6 veckor idag. Hon sover bara 2 timmar åt gången men jg har vant mig. Plus att jag är sjukt glad att hon iallafall sover själv när hon sover.

    Ett tips från mig kan vara att amma henne i en filt till dess att hon nästan somnat, låt henne ligga i din famn tills hon somnar och därefter lägg henne bredvid dig i en Babynest eller egna madrass. Med filten runt sig märker hon inte temperaturskillnaden. Det har fungerat för oss.

    Jag vet inte om det är filten eller att hon "växt ifrån" en extrem närhetsperiod, men det kan vara värt att testa :)
  • Amalian83
    ellami skrev 2014-07-07 21:36:31 följande:
    Men oj sover allas bebisar så bra på natten? Min äter var tredje timme på natten, ibland varannan. Jag lider rätt bra av sömnbrist jag, blir nån timme här o var som jag pusslar ihop..
    Du är inte ensam. Min bebis sover i 2-2,5 h intervaller om natten. Ibland tar det tio min att amma och somna om, ibland tar det en timme.
  • Amalian83

    Idag var vi på 6v koll av bebis. Min lilla michelinbebis är nu uppe i 5,2 kg och 59 cm, hon föddes för 6,5 v sedan på 3,4 kg och 49 cm. Inget fel på aptiten med andra ord :) hon helammas. Dags att börja använda stl 62.

  • Amalian83

    Åh jag önskar min tjej kunde få sova på mage. Precis som mig så sover hon bäst så. Det känns lite som att jag plågar henne med ryggsovandet, men jag törs inget annat förrän hon lärt sig vända sig själv.

    Jag har varit tvungen att börja med knipövningar pga antydan till framfall, som nu är på tillbakagång tack vare knipandet. Har som mål att göra 10x10 tre gånger dagligen, men ligger nog på ett snitt på en gång om dagen. Dock märker jag alltså att det hjälper, så kom igång ni som inte börjat än! Perfekt att göra det när man ammar, som redan poängterats av andra.

  • Amalian83
    Axo skrev 2014-07-13 21:26:02 följande:

    Kliar brösten på er när ni ammar? Mina kliar något fruktansvärt, speciellt när han har ammat en stund så de börjar bli tomma.


    Om det kliar kan det vara svamp. Har din bebis vit beläggning i munnen? (Torsk)
  • Amalian83
    Tamousha84 skrev 2014-07-15 16:20:13 följande:
    Ok, jag provade bara amningsnapp på BB och det funkade ganska bra. Han ratade mitt sprängande höger bröst och den övertalade honom att suga där också. När du beskriver hur det är med amningsnapp i längden så låter det verkligen frustrerande. Härligt att du slipper denna gång!

    Han är forfarande inte förtjust i höger- förstår inte varför för att jag har massor med mjölk med bra flöde där :( någon annan som har liknande problem? Har ni kunnat lösa det eller ammar ni bara på ett bröst då?
    Kanske har han en låsning någonstans som gör att positionen för det högra bröstet blir obekvämt för honom?
  • Amalian83
    rosii skrev 2014-07-16 11:22:26 följande:

    Någon som vet hur länge det tar innan karpaltunnelsyndrom går över? Min lilla är 2.5 veckor gammal & jag har fortfarande problem i händerna. Det var nästan så att jag upplevde att domningarna blev värre efter förlossningen. Ibland när jag vaknar på natten & lilla vill äta måste jag väcka min man för jag är rädd att tappa henne mellan våra sängar :(


    Vet inte, men min sambo fick det för några år sedan pga sitt jobb (han är kock) och inget hjälpte av vila etc. Han fick ta kortisonsprutor för han fick för länge med det. Jag tycker du ska fråga din läkare.
Svar på tråden Junibebisar 2014