• soffipropp1987

    Junibebisar 2014

    Hej! Tänkte att det skulle va kul med en tråd för oss som fått våra bebisar i Juni.
    Min bebis kom 20 Juni på midsommarafton.
    En tråd att utbyta glädje och eventuella problem som andra kanske har bra lösningar på?

  • Svar på tråden Junibebisar 2014
  • soffipropp1987
    nica skrev 2014-07-12 11:59:09 följande:

    Varför ska man åka in om de blöder från navlen? Eller de är om de blöder mycket? Min tös tappade strängen även hon när hon var 7 dagar. De har varit lite geggigt och lite blod men inget jag känt oro över eller mib bvc sköterska sagt något om. Dock så ska man hålla de torrt sa hon.


    Ja torrt ska man ju hålla det, men det är väl för att undvika infektion som dom vill att man ska åka in. Dom har säkert något bra mot blödande små navlar också.
  • soffipropp1987
    Skattkistan skrev 2014-07-12 12:40:26 följande:

    Vågar ni andra ha era bebisar sovandes på mage? Min lilla tös sover 100 gånger bättre på mage men jag blir dö-nervös o vågar knappt sova själv...


    Min pojk sover på mage på mitt bröst när han har ätit. Annars har jag honom på rygg eller på sidan, han verkar föredra det. Sover första "nattpasset" på rygg i 5-6 timmar så han är nog nöjd med det.
  • Juronjaure
    Kela1981 skrev 2014-07-12 13:55:11 följande:

    Vill bara dela med mig av ett litet tips om det är någon mer än jag som glömmer bort att kniiiipa om dagarna. Tycker att det är svårt att komma ihåg då man har 48 andra saker att tänka på ;)

    Varje gång man går på toaletten så kan man knipa av strålen 3-4 ggr och hålla några sekunder varje gång. Jag dricker ganska stora mängder kaffe för att hålla mig vaken i sömnbristen så det blir ganska många toabesök per dag ;)


    Fast det är väl ingen rekommenderad träningsmetod att knipa av strålen? dock ett bra sätt att hitta rätt knipsätt. Jag försöker knipa när jag ammar, blir också ganska ofta ;) Tycker dock det är rätt svårt och kan inte knipa av strålen alls sedan förlossningen, så träningsbehovet finns... :(
  • Skattkistan

    Jag har också funderat på andningslarm men den larmar ju först när det är för sent så det känns lite lurigt det också...

    Ang att knipa av strålen så avrådde min bm mig att göra det, det var nog nåt om att tömma blåsan som man kunde få problem med...

  • nica

    Mitt andningalarm har larmat ett par gånger ( skit hemskt tänk vad som kunde hänt om jag inte haft de) de finns olika andningalarm de jag har larmar efter 30 sekunder vissa kan man ställa in tiden på tror jag.

  • rosii

    Våran tjej sover på sida, bullar upp med stöd mot magen så hon inte kan rulla över på mage. Hon får absolut inte sova på mage annat än på våra bröst & vi är vaken. Men hon sover även på rygg ibland. & ang knipövningarna skäms jag men jag har inte ens börjat..

  • Amalian83

    Åh jag önskar min tjej kunde få sova på mage. Precis som mig så sover hon bäst så. Det känns lite som att jag plågar henne med ryggsovandet, men jag törs inget annat förrän hon lärt sig vända sig själv.

    Jag har varit tvungen att börja med knipövningar pga antydan till framfall, som nu är på tillbakagång tack vare knipandet. Har som mål att göra 10x10 tre gånger dagligen, men ligger nog på ett snitt på en gång om dagen. Dock märker jag alltså att det hjälper, så kom igång ni som inte börjat än! Perfekt att göra det när man ammar, som redan poängterats av andra.

  • ellami

    Min sover också på både rygg och sida.. Sida i babynestet för det mesta för där kan han omöjligt vända sig till magläge. Rygg är så jobbigt pga fallreflexen, han väcker ju sig själv ibland när han rycker till eller småflaxar i sömnen med armarna.

    Knipövningar.. Tja jag har inte heller börjat.. Gjorde inte heller i graviditeten, skäms :/ dock har jag inte alls märkt några problem eller så, har inte svårt att hålla tätt om man säger så.. Kan problem uppstå senare om jag fortsätter glömma knipandet?

  • LokesMammi

    Min son är född 6juni alltså 5 v nu, men när han var 2v sa bvc sköterskan att han följer blicken fint. Sa samma vid 3½ v på läkarbesöket att han föser blicken bra o följer ljud. Vet inte när dom ska kunna sånt. Har smålett sen han var 2v men idag gav han mig ordentligt leende när jag pratade med honom.
    Man ska inte knipöva med att strypa kisstrålen, man kan strypa strålen för o se om man kan knipa o för o hitta rätt muskler. Så ibland men inte varje dag! Jag är dålig på o knipöva, men har knipövat rumpan efter op. Strax innan Birk var 4v kunde jag gå på toa ordentligt o gå utan att det gjorde ont. Jag tyckte rumpan var viktigare för o inte släppa gaser bland folk. Lite pinsamt! =)
    Birk gillar o sova på mage, precis som sin storebror. Han får sova på mage på dagen. Sover på sidan när vi liggammar! =)


    Loke 11/1-11, Birk 6/6-14
  • Axo

    Kliar brösten på er när ni ammar? Mina kliar något fruktansvärt, speciellt när han har ammat en stund så de börjar bli tomma.

Svar på tråden Junibebisar 2014