• Äldre 24 Jun 21:49
    127012 visningar
    2326 svar
    2326
    127012

    Junibebisar 2014

    Hej! Tänkte att det skulle va kul med en tråd för oss som fått våra bebisar i Juni.
    Min bebis kom 20 Juni på midsommarafton.
    En tråd att utbyta glädje och eventuella problem som andra kanske har bra lösningar på?

  • Svar på tråden Junibebisar 2014
  • Äldre 8 Jul 18:17
    #71

    Axo- gick du över tiden med din andra bebis också? Jag har gått över med alla men min lilla dam var mest envis och fick vräkas med lite hjälp:-P

    Smalljey- känns mest som de kan vara humöret p.g.a. värme, dålig sömn kanske osäkerhet och stress. Tycker nog de låter mer som de kan vara så.

  • Axo
    Äldre 8 Jul 18:20
    #72
    smalljey skrev 2014-07-08 17:16:23 följande:

    Samma här! Min bebis sover vill oxå ha mat varannan-var tredje timme. Plus att hon knorrar mkt övriga tiden så jag sover rent ut sagt skitdåligt. Har väldigt svårt att hitta stunder till att sova på dagarna med så vissa dagar mår jag riktigt dåligt psykiskt. Man pallar liksom inte så mkt när man inte är utvilad. De flesta dagar är jag glad och mår bra, men de dagar jag är trött faller jag djupt ner så jag funderar på förlossningsdepression. Någon mer som lider av humörsvängningar på det sättet? Har alltid varit väldigt självständig och driven så jag har lite svårt för det här "sitta ned och inte hinna med något alls på en hel dag"-livet. Och att vara beroende av andra för att få göra nåt själv tycker jag är jättejobbigt. Fantastiskt med bebis, men fruktansvärt jobbigt oxå :-/


    Känner igen mig på humöret. Sambon och hunden är väl de som blir mest lidande av mina humörsvängningar. Har väldigt lätt för att bli sur och irriterad för ingenting och det är fruktansvärt jobbigt.

    Jag blir precis likadan när jag har mens eller de gångerna jag har ätit p-piller. Var samma när stora sonen var nyfödd.
  • Äldre 8 Jul 19:21
    #73

    Nica; usch, så hemskt att gå så långt övertiden. Jag mådde riktigt dåligt sista tiden! Jag fick hjälp, blev igångsatt, gick ändå riktigt snabbt. Fick bara höra att det skulle ta sån tid så jag var jätte nervös.

    Här är det också jätte varmt. Ammar mkt tätare tycker jag. Igår var hon jätte orolig & hela dagen gick åt till att försöka få henne att sova & var jätte gnällig på kvällen. Och idag sover hon som en stock, behöver bara lägga ner henne slocknar hon. Helt ombytt.

  • Äldre 8 Jul 20:38
    #74

    Hej hej! Här är lilla jag. Med Loke 3½år o Birk 1månad. Född på nationaldagen! =)


    Loke 11/1-11, "lillebror" 6/6-14
  • Äldre 8 Jul 21:14
    #75

    Rosii- de var så sjukt jobbigt att gå över så länge blev också igångsatt, tog 4 timmar så en snabb förlossning för min del också

    Så skönt att de är svalare nu så man kan sova bättre inatt.

  • mmjans­son85
    Äldre 9 Jul 08:11
    #76

    Nån mer än jag som är fruktansvärt öm i underlivet? Jag vill så gärna kunna gå ut på promenad med min lilla älskling men jag kan ju knappt gå alls :/

  • Äldre 9 Jul 11:30
    #77
    mmjansson85 skrev 2014-07-09 08:11:15 följande:

    Nån mer än jag som är fruktansvärt öm i underlivet? Jag vill så gärna kunna gå ut på promenad med min lilla älskling men jag kan ju knappt gå alls :/


    Jag känner bara av foglossningen som jag hade när jag är ute på promenad. Jag började med riktigt korta promenader och ökade lite varje gång. Igår gick vi en runda på 8,5 km! Klart jag va lite öm och hade lite ont efteråt men jag inbillar mig att det ska gå över snabbare om jag rör på mig ordentligt :) nu är han ändå bara 19 dagar! Jag både sprack och fick klippas vid förlossningen och det har läkt jättebra och stygnen är nästan helt borta.

    Hoppas du känner dig bättre snart så du kan ge dig ut med barnvagnen!!
  • Äldre 9 Jul 12:56
    #78

    Det är så varmt att vi tar oss inte ens ut. Våran bebis kan inte komma till ro när det är så varmt, idag har vi 30 grader i skuggan. Det är så drygt när man inte tar sig ut, man måste ju ha henne att sova under dan! Imorgon ska vi & väga henne så kul! :)

  • Axo
    Äldre 9 Jul 13:36
    #79

    Här är det också jättevarmt, men fläktar lite iaf.

    Här är det tvärtom med sömnen, bebis sover mer än vad han har gjort innan och det tror jag beror på värmen. Han vaknar och äter som han brukar, så det är nog ingen fara även om man blir lite orolig.

    Jobbigt när de inte sover ordentligt, ni har ingen sval källare eller liknande bebis kan sova i?

  • Äldre 9 Jul 13:51
    #80

    Hej allihop! Nu har jag också hittat hit från gamla tråden. Kul att följa era äventyr med nya bebisar.

    Min tös föddes den 27 juni, 2 veckor efter BF. Vi hade tid för igångsättning på morgonen den 27, natten innan började det så smått av sig själv, men vi fick ändå hjälp med dropp framåt lunchtid och sen vart det cirkus och det hela avslutades med katastrofsnitt. Tösens värden gick ner snabbt, men det visade sig att hon i slutänden mådde bra, men hon "varnade" då jag inte var ok. Det visade sig att ja hade en blödning bakom moderkakan vilket är en mycket ovanlig komplikation. Allt gick bra och jag förlorade inte alls mycket blod eftersom allt gick så snabbt.

    Nu tar vi dagen som den kommer och jag njuter i fulla drag av vår sötnos. Amningen går bra och hon sover bra på nätterna, 5 timmar i sträck i natt. Jag har också problem med att hålla lagom temperatur för henne. Nu är det närmre 30 grader ute och det räcker gott med blöja och underbyxor annars blir det för varmt.

Svar på tråden Junibebisar 2014