• Äldre 27 Jun 19:01
    17115 visningar
    133 svar
    133
    17115

    14, gravid vill behålla men alla är emot det

    Hej, jag är i 7-8:e veckan, vilket betyder att jag blev gravid redan första gången jag och min pojkvän gjorde det. Vi var tillsammans sju månader via internet innan vi träffdes IRL.

    Jag fick veta i förrgår att jag var gravid på ungdomsmottagningen, två kompisar följde med dit och visade var det låg någonstans. Väl där fick jag göra kissprov som visade att jag blev gravid för ca 7 veckor sen, tanten pratade en massa om abort och försökte påstå att det skulle vara olagligt för mig att ha sex, men men.

    Jag vill jättegärna behålla barnet, lyckades ta mig modet att berätta för mamma igår. Både hon och pappa är väldigt mycket emot att jag är gravid och säger att jag måste göra abort för att annars så kommer hela byn att snacka skit, Soc kommer att vara på oss igen, och att det kommer att förstöra min utbildning och att jag aldrig kommer att få något jobb i framtiden.

    Till och med min pojkvän som har sagt flera gånger att han vill ha barn är emot att jag är gravid, och att jag får två veckor på mig att göra mig av med "Det", för annars gör han slut, vilket är jättejobbigt! Jag älskar verkligen honom väldigt mycket, och han verkar så himla lycklig när han är med mig, önskar att jag kunde övertyga honom. Han säger att han vill vänta me å skaffa barn tills han är 29...

    Min äldsta bror är väl den enda som känns vettig just nu, han säger att han tycker ju att jag är på tok för ung, men att jag ska göra det val som känns rätt för mig å att han kommer att ställa upp oavsett vad jag gör för val.

    Problemet är bara det att jag börjar tvivla på vad jag egentligen vill!.. :'( Jag vill ju behålla barnet, men vill inte heller förlora min kille. Vad ska jag göra?

  • Svar på tråden 14, gravid vill behålla men alla är emot det
  • Äldre 27 Jun 19:05
    #1

    Alltså du är ett barn själv, man är inte tillsammans i 7 månader över internet om ens har träffats.
    Visste du inte att du kunde bli gravid om han kom i dig?

  • liten2­014
    Äldre 27 Jun 19:08
    #2

    1. Hur gammal är din pojkvän? Är han över 15 år har han gjort något olagligt...han har haft sex med dig eftersom det är lag på att man INTE får ha sex med någon som är under 15 år! Han kan straffas för det!

    2. Du går fortfarande i skolan. Ska du plugga klart? Plugga med bebis? Hur ska du lösa skol biten? Oerhört viktigt med en utbildning i dagens samhälle!

    3. Boende. Vart ska du och bebis bo?

    4. Ekonomi. Hur ska du få ihop ekonomin? Alla saker som ska köpas osv....

    5. Oerhört tufft att vara ensamstående... Speciellt när man är ung som du är.

  • Äldre 27 Jun 19:14
    #3

    Jag tror inte du har en aning om hur mycket ett barn skulle påverka ditt liv. Du är för ung.
    Är du verkligen redo att bli ensamstående mamma med ALLT vad det innebär?

  • Äldre 27 Jun 19:17
    #4
    Flisan79 skrev 2014-06-27 19:14:38 följande:
    Jag tror inte du har en aning om hur mycket ett barn skulle påverka ditt liv. Du är för ung.

    Är du verkligen redo att bli ensamstående mamma med ALLT vad det innebär?

  • Äldre 27 Jun 19:21
    #5

    Du är fortfarande ett barn (på väg att bli vuxen, men fortfarande ett antal år tills du är där), som funderar på att behålla ett barn du med all sannolikhet skulle bli ensam om att uppfostra.

    Som någon högre upp frågar - hur löser du boende? skolgång? ekonomi? avlastning när du vill göra något annat än att ta hand om barnet?

    Du kommer att ha svårt att umgås med kompisar och jämnåriga. Visst kan de tycka det är gulligt med en baby, ett tag, men efter några veckor vill de umgås utan barnskrik, kräkningar och blöjbyten; kunna syssla med sina vanliga aktiviteter.

    Du kommer att ha svårt att kunna gå ut för att göra saker på egen hand. Ett litet barn kräver ständig tillsyn. Först i 9-10 års åldern kan du räkna med att han/hon är så pass självständig att de kan klara sig ensamma under korta stunder, fram tills dess kommer du att behöva finnas nära och tillhands. Är du beredd att vara bunden på det sättet fram tills dess att du själv är 23-24 år gammal?

    Du kommer att ha svårt att hinna med skola. Småbarn vaknar om natten, gråter, vill ha mat. Det är inte ovanligt att småbarnsföräldrar sover i snitt 3-5 timmar per natt de första åren. Som ensamstående har du dessutom ingen partner som kan hjälpa dig att dela den bördan.

    Mor- och farföräldrar i all ära, men de är sällan intresserade av att ta på sig ytterligare ett försörjningsansvar, framförallt inte när deras eget barn fortfarande är beroende av dem.

    Det är sällan abort är en solklar lösning på en situation och jag är normalt sett ingen ivrig förespråkare av det. Men fall som dessa är en av de få gångerna där jag helhjärtat säger att det faktiskt är rätt och uppmuntrar till det. Ett barn ska inte behöva ta ansvaret att bli förälder till ett annat barn.

  • Äldre 27 Jun 19:26
    #6

    Vilket bra stöd du får av FL - massa sura moralkärringar som målar fan på väggen istället för att stötta och se det positiva.

  • Äldre 27 Jun 19:29
    #7

    Moralkärringar? Skulle snarare kalla de flesta som har skrivit hittills i tråden ganska realistiska, sannolikt efter att själva ha sett effekterna av småbarn på sig själva, alternativt sin omgivning.

  • Jolita
    Äldre 27 Jun 19:34
    #8

    Jag förstår att det känns väldigt jobbigt för dig. Jag själv har gjort ett par aborter när jag var yngre (skyddet fungerade inte)

    När jag väl var gravid, ville jag med hjärtat behålla, även om jag förstod att det var en i princip omöjlig situation. Men jag lyckades genomföra aborterna ändå. Efteråt var det jobbigt en stund, men dom känslorna försvinner med tiden. Jag har förstått nu i efterhand att anledningen till att jag plötsligt började längta efter barn var hormonerna. Mina hormoner spelade mig helt enkelt ett spratt.

    Hoppas allting går bra och löser sig för dig.

  • Äldre 27 Jun 19:39
    #9

    Ofta att en 14-åring kan uttrycka sig så väl som i ts.. Eehm..

  • 3skabl­i4
    Äldre 27 Jun 19:43
    #10

    Du bestämmer vad du vill göra. Men läs på ordentligt innan du ger dig på detta. Forska i vad som händer med din kropp. För din kropp kommer förändras och mogna i förtid. Bristningar, vikt, hormonförändringar. Psykisk hälsa. Förlossningsdepression. Första tiden med nyfödd. Även åren efter nyföddstadiet. Det är mycket man inte tänker på när man väl blir gravid. Även äldre kvinnor drabbas av diverse saker under grav och efter förlossningen. Det är inte bara gulligull med ett barn. Det kräver mycket av en.

    Lycka till med ditt val!

Svar på tråden 14, gravid vill behålla men alla är emot det