Hade jag varit du hade jag plockat bort fullkornsgröten också, några dagar för att se om det påverkar. Mår magen inte bra blir den ju känsligare för fullkorn också.
OM hon nu haft magsjuka sa bvc till mig att de kan bli känsligare mot laktos flera veckor efteråt. De är alltså inte laktosintoleranta mer än för en kort tid. Så uteslut alla laktosprodukter under 2-3 veckor. Dessutom kan man ge mer fett, inte bara tillsatt i maten utan även i gröten kunde vara lösningen på min flickas diarréproblem. Dock har hon bara haft en rejäl rinnig blöja om hon inte varit magsjuk och kräkts också.
Vid tänder brukar de dregla en massa om det påverkar bajset. Om hon haft 37,5-38 grader sedan i lördags hade jag nog ändå bett läkare ta ett crp på henne för att se om hon har någon infektion som är orsaken. Magsjuka går ju som regel över inom en vecka.
Vi har haft bekymmer med vattnigt bajs till på sin höjd krämigt sedan hon var 8 månader och vi introducera fullkorn. Innan bajsade hon som plattor, men det vet vi inte när hon gjorde senast. Det är först senaste månaden vi har insett att något inte stämmer sedan det runnit ur blöjan.
Sedan slutet av juni har vi till och från skrivit mat- och bajsbok för att hitta förklaringar. Vi har även gett blåbärsgröt med majs för lösa magar utan att få några ordentliga förklaringar hemma.
I fredags var vi hos läkare så utöver mjölkprotein som kollades tidigare har de nu tagit blodprover för gluten, allergipanel och blodstatus samt att vi fått lämna 3 olika sorters avföringsprover. Det sjuka är att på söndagen och måndagen bajsade hon kompaktare bajs än på länge (till proverna) och blöjan efter var det löst som vanligt ...
Enda skillnaden vi har gjort är att plocka bort majsvällingen helt, minskat mängden vatten och gett bruna bananer, men som sagt vet vi fortfarande inte vad som gett vad.
Till din flicka hade jag nog även testat att ge stoppande kost som vitt bröd, ris, kokta morötter, blåbär mm.