Hur öppnar jag glaburken?
Får inte upp den.
Får inte upp den.
Om det är glasburk du menar så in med en matkniv under kanten på locket först och vrid sedan.
Spola under riktigt varmt vatten en stund så expanderar metallen i locket och burken blir lätt att öppna.
Jag brukar kombinera båda ovanstående tips!
Om det är glasburk du menar så in med en matkniv under kanten på locket först och vrid sedan.
Om det är glasburk du menar så in med en matkniv under kanten på locket först och vrid sedan.
Slå med en sked runt lockets kant.
Om det är en glaburk av konservburkstyp så finns det en fiffig pryl att köpa just för att ta bort det första vakumet (och slippa böjda matknivar).
Den ser ut som en större kapsylöppnare ungefär, men i plast. Finns i många olika färger. Finns på de flesta större varuhus och i en del mindre livsmedelsaffärers köksavdelning också.
Sedan finns det en "boa" också, tror nästan den heter så. Ett handtag med en kraftig gummisnodd fästad. (ser ut som en oljefilteravdragare om det säger dig något.) Fungerar på burklock och annat som sitter hårt.
Det finns (fanns i alla fall) en platta med taggiga sidor som man skruvade fast under köksskåpet (överskåpet alltså), sedan förde man bara in burken och vred om.
En fuktig trasa eller handduk kan också användas för att få bättre grepp, speciellt om det är små lock. Eller en polygriptång!