• Anonym (Mamma)

    Min 11 åriga dotter trodde hon var gravid, men jag sa inget....

    Usch det här är lite pinsamt och jobbigt att skriva om, men jag tar och gör det ändå i anonymitet.

    Min dotter är 11 år gammal och har en pojkvän. För en tid sedan berättade hon att de hade hånglat för första gången men utan kondom. Blev lite ställd av det hon sa men fnissade lite inombords över hennes missuppfattning av kondomens egentliga funktion.

    En vecka efteråt säger hon "mamma vet du, jag tror jag är gravid för vi hade ingen kondom när vi hånglade och jag känner mig väldigt konstig i magen". Jag tyckte det var så gulligt av henne att säga så, så jag sa "jadå gumman du är säkert gravid och snart blir jag mormor". Sen var det inget mer med den diskussionen. Två månader efter, vilket inträffade förra veckan, kommer hon hem med en Åhlénspåse i handen. Jag frågar nyfiken vad hon har köpt och då visar hon mig ett par bebisstrumpor och en bebis body. "Är det till lill-grisen i magen?" frågar jag med helt älskvärt. Jag tyckte det var så gulligt av henne att köpa det så jag gav henne en kram och puss på huvudet.
    Under hela den här veckan har hon emellertid konstant pratat om bebisen i sin mage, vad han/hon ska heta och hon har frågat mig om hur ont det gör att förlösa ett barn. Igår började jag däremot känna oro. Jag har hela tiden tänkt att hon bara skojat med mig eller att hon bara haft önsketankar om en bebis, av den anledningen har jag tyckt att det varit väldigt gulligt av henne. Men jag har ju aldrig direkt tänkt på att hon verkligen TROR att hon är gravid för så vitt jag vet har hon inte ens fått sin första mens (om hon inte undanhållit det för mig). Igår förklarade jag för henne att hon faktiskt inte är gravid och att hon måste sluta inbilla sig om det om det nu är så att hon faktiskt tror att hon är gravid. Hon undrade då varför hon hade ont i magen första dagen hon berättade det och jag förklarade för henne att det kanske bara var fråga om en orolig mage och inget annat just den dagen. Detta krossade henne så hårt att hon konstant gråtit hela natten. Jag mår så dåligt för att hon mår dåligt. Jag kanske borde förklarat för henne från första dagen hon uttryckte sina misstankar om graviditeten , eller i vart fall senast då hon kom hem med babykläder från Åhléns. Men som sagt, jag trodde hon bara hade önsketankar, vilket barn ofta har.

    Nu sitter hon ute på verandan. Hon har inte pratat något alls, utan hon tittar bara ut och är allmänt ledsen och sur. Usch....jag skäms. Jag vet inte hur jag ska prata med henne om detta.

  • Svar på tråden Min 11 åriga dotter trodde hon var gravid, men jag sa inget....
  • Anonym (L)

    Varför har du inte pratat om henne hur barn blir till? Om hon inte vet det, kanske de faktiskt haft sex (fast hon benämner det hångel) och då kan hon ju rent teoretiskt vara gravid.

  • Waldo

    Ja du borde verkligen skämmas!

    Att göra narr av sin dotter är inte vackert, men att som kvinna inte ha de mest basala samtal om hur en kvinnokropp fungerar det är rent jävla försumligt.

    Vad är det som är så svårt att prata med sin dotter om hur kroppen fungerar?
    För du har väl informerat henne om mens och allt som kommer där till?
    Hon är som du säger 11 år och på väg att träda in i livet som tonåring med allt vad det innebär

  • Anonym (Måste prata)

    Ja du hade du pratat med henne om detta för längesen så hade du sluppit ha detta problemet nu.

    Jag förstår inte de som låter barnen gå oupplysta så länge. Nu får du sätta dig ned med henne och förklara hur man blir gravid osv. Annars kommer du kanske uppleva om ett eller två år att det faktiskt är ett faktum.

  • Anonym (Mamma)

    Ja det är sant det du säger...dvs att hon kanske benämner hångel som sex. Men så vitt jag vet har hon inte ens fått sin mens. Vidare går hennes pojkvän i samma klass som henne så det känns väldigt konstigt att de skulle ha sex såhär tidigt.

  • Anonym (Mamma)
    Regnblomman skrev 2014-07-26 09:32:53 följande:

    Vet hon inte hur barn blir till?


    Det är just det jag inte vet. Jag har aldrig pratat med henne om det. Det har känts väldigt konstigt för mig att prata om det just för att jag alltid sett henne som min lilla flicka.
  • Anonym (Mamma)

    I nuläget vet jag inte hur jag ska få kontakt med henne. Hon är förstås väldigt arg och ledsen. Tror ni det dra är att jag väntar tills hon börjar prata med mig eller ska jag gå fram och prata? Hur ska jag börja samtalsämnet. I ärlighetens namn känner jag mig väldigt nervös. Jag vet att hon är förkrossad. Usch...jobbigt är bara förnamnet. Borde jag gå fram själv eller borde hennes pappa vara med? Känner mig väldigt tom i huvudet för ett klokt beslut just nu

  • The past is now
    Waldo skrev 2014-07-26 09:29:52 följande:

    Ja du borde verkligen skämmas!

    Att göra narr av sin dotter är inte vackert, men att som kvinna inte ha de mest basala samtal om hur en kvinnokropp fungerar det är rent jävla försumligt.

    Vad är det som är så svårt att prata med sin dotter om hur kroppen fungerar?
    För du har väl informerat henne om mens och allt som kommer där till?
    Hon är som du säger 11 år och på väg att träda in i livet som tonåring med allt vad det innebär


    Ja jag tycker att det här var magstarkt. Stackars flicka..


  • Anonym (Jill)

    Jag tycker hon först å främst behöver få veta hur hennes kropp fungerar och därefter hur barn blir till.

    Bit i det sura äpplet.

    Okunskap är den enda dåliga kunskapen.

Svar på tråden Min 11 åriga dotter trodde hon var gravid, men jag sa inget....