• Anonym (Finns det?)

    Finns detta radhus i Stockholm?

    Hej alla familjelivare! Jag har en tanke om hur jag vill bo inom några år och undrar om någon kan hjälpa mig med tips på var jag skulle kunna hitta något liknande.

    Vi bor just nu i ett barnvänligt område nära vatten och parker innanför tullarna i Stockholm och trivs jättebra. Vi har ett barn i förskoleåldern och har börjat tänka på att kanske ändå flytta ut lite och få en liten gräsmatta/trädäck lagom till hon börjar skolan och ett ev syskon börjar förskolan. Jag har dock ingen aning om var detta ska ligga.

    Det jag tänker mig när jag önskedrömmer är 1) Ett radhus, typ ett sådant vitt i funkisstil som de nyproducerade brukar vara. Kök, vardagsrum, badrum och sovrum på nedre plan, tre sovrum och ett badrum på övre plan. 2) Bildat medelklassområde (hellre vridet en smula mer år vänster snarare än höger). 3) "Småstadskänsla" med naturliga mötesplatser som torg och park. Gärna i närheten av vatten. 4) Bra förskolor och skolor i närområdet. 5) Under 40 minuters restid kommunalt in till stan. 6) "Tryggt" område (inte så stökigt i närmaste centrum när barnen är större och ska åka kommunalt själva t ex).

    Jag gissar att Årsta/Älvsjö/Enskede kanske kan ge oss en del av detta. Var i de områdena i så fall och finns det andra? Vi har bott i Hägersten och jag gillar Mälarhöjden men det är mest äldre villor där och jag tror inte det passar oss som reser mycket och inte är så händiga. Jag har även bott i Solna, hur är de nya områdena i Solna/Sundbyberg? Jag tycker skatten är för låg i Solna och att det märks i kvalitén på samhällsservice som skolor och förskolor men det är nog annorlunda i Sundbyberg?

    Tacksam för input!

  • Svar på tråden Finns detta radhus i Stockholm?
  • UCharlotte

    Tyresö?
    De har en del nybyggen och kommunen är stabil. De har sjöar och skärgård och massa grönt.


    Intellekt i bimbodräkt
  • mr me

    Prova nedåt Botkyrka till. Det finns gott om radhusområden i Slagsta, Fittja, Alby och Hallunda. Politiskt är det väldigt rött och väldigt vänster. Prislappen är låg och skolorna är så bra som de bara kan bli i en kommun med en politik som varit blodröd i decennier. Vatten finns det också gott om i närområdet. Både Alby- och Tullingesjön samt Mälaren erbjuder gott om badmöjligheter.

    Lycka till!

  • Anonym (Uppfräschning)
    Anonym (tips) skrev 2014-07-29 13:14:50 följande:

    Vårt radhus är till salu i ett fint område. Ta en titt och säg vad du tycker. Även om du inte är intresserad så får du gärna säga vad du tycker.

    www.blocket.se/stockholm/Balettvagen_91__Huddinge_55169860.htm&w=1


    Lät ju bra på beskrivningen men utsidan skär sig verkligen och behövs en uppfräschning i färgerna och insidan behöver också rejäl uppfräschning så det blir snyggt och enhetligt
  • Anonym (tips)
    Anonym (Uppfräschning) skrev 2014-07-29 13:21:19 följande:
    Lät ju bra på beskrivningen men utsidan skär sig verkligen och behövs en uppfräschning i färgerna och insidan behöver också rejäl uppfräschning så det blir snyggt och enhetligt
    Vad menar du med att utsidan skär sig?
  • Alexi

    Typ Silverdal i Sollentuna är ju ett stort nybyggt område. Kanske inte så mycket vänsterfolk men i övrigt är det ju bra där tror jag. Sollentuna har bra skolor.

  • Anonym (Uppfräschning)
    Anonym (tips) skrev 2014-07-29 13:29:48 följande:

    Vad menar du med att utsidan skär sig?


    Grönt och gult och det kan vara snyggt men dessa nyanser skar sig rejält
  • Anonym (tips)
    Anonym (Uppfräschning) skrev 2014-07-29 13:43:28 följande:
    Grönt och gult och det kan vara snyggt men dessa nyanser skar sig rejält
    ok. Alla radhus i området har den nyansen. Det är ju bara för köparen att måla fönsterkarmarna i en annan färg om så önskas
  • Anonym (Granne)

    Kolla Långbro i Älvsjö, där finns nybyggda radhus, både i parken och längs med Linbodavägen. Särskilt vänster är det väl inte men mer blandat än Silverdal och Ängby. Jag antar att ni bor på Södermalm nu? Många flyttar hit därifrån. Det tar 8 min med pendeltåget och kanske 18 minuter med t- bana från Fruängen, sen är det en bit till stationen förstås.

    Dyra hus tycker jag som har bott i området länge, men fina!

Svar på tråden Finns detta radhus i Stockholm?