• Anonym (Mamma­)
    Äldre 30 Jul 13:11
    15934 visningar
    221 svar
    221
    15934

    Min som är homo och jag får veta det på Facebook?

    Jaha? Min son är tydligen homosexuell? Hur får jag reda på det? Jo...på Facebook! Det här är helt jävla sjukt. Han har tydligen deltagit på något av Pride veckans aktiviteter och blivit fotad med en kille och tagad på Facebook. På bilden står det "min älskling" så troligtvis är min son ihop med denna kille. Blir förbannad och skäms! Jag vet nu att mina vänner och bekanta har sett bilden och helt plötsligt vet alla att han är homo! Han får inte vara det. Min syster ringde till mig och sa "åh jag viste inte att XX är homo". Jag förnekade och sa att han bara skojade på bilden och sa att han har tjej.

    Visst, jag älskar honom. Men han vet att jag inte tolererar honosexuella förhållanden. För min skull kunde han åtminstone döljt detta lite finare. Jag tänker inte hålla tyst om detta. Jag ska prata med honom för jag är besviken att hon håller på så offentligt. Jag vet att många av er inte håller med men jag vet också att många av er står på min sida. Vad ska jag göra? Är helt förkrossad!

  • Svar på tråden Min som är homo och jag får veta det på Facebook?
  • Äldre 30 Jul 13:15
    #1

    Grattis, du måste vara årets bästa mamma. Konstigt att din son inte har pratat med dig. Hoppas att han är lycklig med sin pojkvän och att han har bra vänner som stöd med tanke på hur hans hemförhållanden är. Varför skäms du? Din son vet vem han är och han lever sitt liv, stötta honom istället.


    Don't you black or white me
  • Anonym (m)
    Äldre 30 Jul 13:16
    #2

    man kan vara med på Pride utan att vara homo, De kanske bara har tagit en skojbild. Hans kompis kanske har skojat med honom

    eller så är han gay, ja so what? 

    Men du kanske inte ska bli så upprörd innan du vet vad som skett. De kan ha tagit bilden på skoj på fyllan eller vad som helst 

  • talkto­thehan­d
    Äldre 30 Jul 13:16
    #3

    Om din son hade varit hetero hade du tyckt att han skulle vara tvungen att berätta det för dig då? Troligen inte. Med vem din son har sex har bara han med att göra, ingen annan.

    Sluta överdramatisera. Han är gay. Han har inte cancer eller en hjärntumör..

    Och om folk pratar beror detta enkom på att deras egna liv är så sjukt ointressanta.


    The little I know I owe to my ignorance
  • Äldre 30 Jul 13:17
    #4

    Så du tolererar inte din son för den han är? Cute. Spelar det roll vilket kön hans partner har? Unnar du inte grabben att få vara kär, nyförälskad med allt det härliga det innebär?

  • Anonym (Rulle­)
    Äldre 30 Jul 13:18
    #5

    Det var det mest egoistiska jag har hört! Att må dåligt för att nån är lycklig! Det är du som ska skämmas! Är du helt förkrossad så tycker jag det är rätt åt dig faktiskt! Du skulle lånat hans skor ett tag, att vara gay är faktiskt jobbigare än att stå bredvid en som är gay så vad gnäller DU om? Vad stolt över din son som är stark nog att stå för den han är trots samhällets syn!

  • Anonym (m)
    Äldre 30 Jul 13:18
    #6

    dessutom...om det är sant och om din son vet att du tydlig avskyr detta så är det väl inte så konstigt om han skulle välja att "presentera" det på FB så han slipper ta en diskussion med dig? 

  • Anonym (Rulle­)
    Äldre 30 Jul 13:20
    #7

    Och varför måste du sprida lögner om att han har tjej om du vet att han ej har det? Låter ganska rubbat!

  • Anonym (Någon­)
    Äldre 30 Jul 13:24
    #8

    Jag skulle inte heller vilja att någon av mina söner var gay, verkligen inte!
    Men, skulle det visa sig att det var så.. då har jag bara att acceptera det.
    Det är såklart inte vad man önskar!

    Nu har båda mina söner kvinnliga partners som tur är så jag kan slappna av.

  • neverp­reggo
    Äldre 30 Jul 13:27
    #9

    Kan inte förstå hur man vilja neka sin barn kärlek?

    Sure. Det är inte din grej. Men det är hans.

  • Äldre 30 Jul 13:28
    #10

    Jadu TS, här finns ytterligare en homo som hade en mamma som inte "tollererade" att han var gay. Och vet du vad - det spelar faktumvis ingen som helst roll vad du tollererar eller inte. Vad som däremot spelar roll, är hur du väljer att hantera den här vetskapen nu - för det kommer forma HELA er framtida rellation, för vår sexualitet är precis lika unik som våra personligheter. Blod är inte tjockare än vatten, och den dag kommer då du säkerligen behöver honom - men han inte behöver dig. Vad vill du att han ska tänka och känna då?

    Jag kan fullt förstå att upptäcka att ens barn är gay, inte är veckans 10 i topp nyhet. Jag kan också förstå att du känner en besvikenhet över sättet du fått veta det på - men det finns ett antal års skillnad i levnadserfarenhet som förklarar det, liksom att han säkerligen känner till din inställning till homosexualitet sen innan. Men det innebär inte att man som förälder behöver hantera det på samma nivå tillbaka.

    Du har redan en uppenbar spricka i rellationen till din son, det här är bara ett bevis på det, och vore jag dig skulle jag snarare fundera över hur jag ska försöka närma mig honom, istället för att slå till med yxan och garranterat skjuta honom ifrån dig, en spricka som du kommer få leva med i många år - kanske tom hela livet.

Svar på tråden Min som är homo och jag får veta det på Facebook?