• Äldre 2 Aug 19:47
    5862 visningar
    176 svar
    176
    5862

    Julibebisar 2014

    Vår son kom till världen för två veckor sen.

    Jag pratar gärna med andra här som har jämngamla bebisar. Vi kan diskutera allt mellan himmel och jord, såväl underbara tillfällen som jobbigare situationer.

    Välkomna hit!


    Alice 2012-02-08 *** Lillebror 2014-07-18
  • Svar på tråden Julibebisar 2014
  • Äldre 2 Aug 20:05
    #1

    Fick vår lilla skitkorv den 8/7 :)

    Konstig upplevelse men ändå så underbar <3

  • Äldre 2 Aug 20:42
    #2

    Vår lilla Alfred kom 24/7, fyra veckor för tidigt. Just blivit släppta från sjukhuset efter problem med gulsot och viktnedgång (nu 2350g) Skönt att vara hemma!

  • Äldre 2 Aug 20:49
    #3

    Vår grabb är nu två veckorð???Nöjd å glad än så länge!

  • Äldre 3 Aug 13:29
    #4

    Vi har inte bestämt nåt namn ännu, men lillebror föddes 18/7. Första 1½ veckan gick jättebra, men nu verkar det som han fått magkramper och jag dessutom har lite för mycket mjölk. Jag provar just nu blockamning. Någon som testat det?

    Min förlossning startade med värkar kl 1 på natten. Kl 5 var vi inne på förlossningen och krystvärkarna började nästan direkt. Tyvärr ville han inte riktigt komma ner, och jag hade krystvärkar i fyra timmar innan han föddes med sugklocka kl 9. De hade börjat prata om snitt, och vid 8 var jag så slut att jag verkligen ville ha ett snitt. Nu efter är det så klart skönt att jag slapp snittet. Sen ville inte min moderkaka komma ut, och jag fick sövas så de kunde plocka ut den manuellt. Förlorade en del blod, och fick två påsar transfurerat. Nu käkar jag järntabletter för att få upp blodvärdet. På det stora hela tycker jag ändå att jag hade en bra förlossning.

    Hur var era förlossningar?


    Alice 2012-02-08 *** Lillebror 2014-07-18
  • Äldre 3 Aug 19:15
    #5

    Tyra satt i säte och ville inte vända sig vid försöken (de är nog det värsta som jag gjort under min graviditet) så det fick bli ett kejsarsnitt. Allt gick bra men de var jobbigast att vara ifrån min nya familj, men efter några timmar fick jag komma tillbaka :) såret har läkt fint och jag blev otroligt pigg så fort ryggbedövningen försvann ur kroppen :)

  • Äldre 3 Aug 19:42
    #6

    Halloj! Fick en Lucas via kejsaranitt den 10/7 allt går bra och hans storasystrar älskar verkligen lillebror

  • Äldre 4 Aug 00:06
    #7

    Min förlossning var riktigt bra! Jag hade oregelbundna förvärkar en natt och en dag innan det drog igång. Vi åkte in vid 03, då var jag öppen 4 cm, men livmodertappen var bakåtlutad fortfarande. Jag hade fortsatta oregelbundna värkar länge, vid 13 tog de hål på hinnorna och då drog det igång lite mer. Vid 19.30 är sonen född! Klarade mig på lustgas länge och lärde mig hantera den så att jag slapp få panik pga smärtan som förra förlossningen. Fick eda också. Hade en fantastisk barnmorska och min man var också fantastisk!
    Sprack pyttelite och känner mig nu så gott son återställd!! Superskönt!! Minns den här förlossningen med glädje!!

  • Äldre 4 Aug 14:24
    #8

    Tänk bara vad tiden går fort. Lill killen blir ju snart en månad redan, vill att tiden står still en stund. Vill hinna njuta massa då det inte kommer bli fler bebisar nu.

  • Äldre 5 Aug 12:40
    #9

    Med dottern hade vi stora problem med magkramper och mjölken sprutade i munnen på henne. Det började så bra nu med lilleman, så vi hoppades på en lättare spädbarnstid. Men icke. Nu har han satt igång. Stora problem med magen och kramper, kräks massor och mjölk som sprutar ner i hans hals. Han somnar alltid vid bröstet, men vaknar när jag lägger ner honom. Såååå frustrerande.

    Ska erkänna att jag ser fram emot att han blir större. Önskar inte alls att tiden stod still...

    Har ni välsignats med "lätta" bebisar?


    Alice 2012-02-08 *** Lillebror 2014-07-18
  • Äldre 5 Aug 13:02
    #10

    Här känns det som ren lyx. Har tio månader mellan dom stora barnen och då jobbade min man borta från sön-fred så var en tuff småbarnstid men helt underbar ändå. Minsta tjejen hade kolik de tre första månaderna dessutom så jag sov typ aldrig. Denna bebis är en sladdis, flickorna är 7&8 och så självständiga. Han sover bra och äter bra (flaskmatar) gråter nästan aldrig. Så vi har haft en kanontid med vår nya lilla familjemedlem. Blir spännande och se hur det blir nästa v då mannen börjar jobba. Barnens skola börjar inte förns v 34.

Svar på tråden Julibebisar 2014