• Anonym (extra frukt?­)
    Äldre 19 Aug 20:54
    2230 visningar
    48 svar
    48
    2230

    Extra frukt med till skolan hiss eller diss

    Idag började min son i förskoleklass och i info brevet vi fick hem stod det medtag en frukt så du håller dig mätt till lunch som vi äter kl 12 (de börjar kl 8 om ej fritids innan)
    Hemma på morgonen ville han ta ett äpple med det vi hade var ett jätte litet så jag som är nojjig över att en frukt skall räcka fram till lunch fick honom att ta med en banan oxå och sa till honom att han fick bjuda på den ena om någon glömt.


    Nu på kvällen berättade han att en i klassen inte hade haft med nån frukt så hen hade fått bananen och blivit jätte glad då hen berättat att hen älskar banan men att de nästan aldrig har det hemma då hens pappa säger att det är för dyrt med frukt.


    Nu till min fråga Om jag systematiskt fortsätter att skicka med min son dubbla frukter och det visar sig att de går åt pga att annat barn inte har, kommer vi bli betraktade som stroppiga snoffsar eller är det uppskattat?

    Vi har Ok/bra ekonomi och jag har inga bekymmer med att fixa vare sig massäckar eller frukter etc men har full förståelse för att det inte är alla som har det så. Vill inte att det skall uppfattas som hån eller översitteri eller så OM vi skickar med dubbelt


     


    (Nu kan det ju vara en ren engångs händelse att hen inte hade mmed sig så kanske inte ens behövs jag bara funderar, och ja jag vet att skolan SKALL vara avgiftsfri och rättvis för alla men det är en annan debatt och en annan kamp att driva)

  • Svar på tråden Extra frukt med till skolan hiss eller diss
  • Äldre 19 Aug 20:58
    #1

    Jag skickar oftast med extra matsäck/frukt/godis till skolan. Det går alltid åt för det är alltid något barn som inte har med sig. Så har vi gjort i flera år nu och det har aldrig ifrågasatts, men så säger jag inget om det heller.

  • En blå giraff
    Äldre 19 Aug 20:59
    #2

    Väldigt svår fråga tycker jag. Har haft lite samma sits då min pojke hade sitt fack i förskoleklassen bredvid en annan pojke som aldrig har varken frukt eller matsäck med sig. Min son har fått dela med sig många gånger och till slut blev det så att han själv inte kunde äta sig nöjd p.g.a. detta. Man kan ju inte hela tiden skicka med dubbelt heller. Jag fick säga åt min son att han måste be den andra pojken att ibland fråga någon annan. Samtidigt så tycker jag det är bra att kunna skicka med en frukt eftersom min son har svårt att äta frukost och ofta går med halvtom mage till skolan. Han kan helt enkelt inte äta förrän på förmiddagen och det är länge att vänta till kl 12.

  • Äldre 19 Aug 21:00
    #3

    Jag skickar alltid med lite extra när min son ska ha med sig nåt till skolan (dom har dock inte frukt med sig dagligen pga det att det ska vara avgiftsfritt). Men ibl är det fika till ishallen eller så, o det är alltid nån som har glömt och då delar min son med sig. O ja, vi har oxå glömt o då är det mer än uppskattat!

  • Äldre 21 Aug 11:00
    #4

    Min dotter har alltid med sig en liten smörgås och frukt- eller gurkbitar med sig till skolan. Jag har aldrig reflekterat över att frukt och grönt är dyrt. Däremot är skräpmat och alkohol skitdyrt och inget man behöver. Skurit ner på ena och helt slutat med det andra.

    Vi har en helt ok ekonomi så vi har inte heller svårt att skicka med matsäck eller betala in till klassresor/insamlingar etc. Men jag lider med de barn vars föräldrar inte har råd pga olika orsaker. Däremot har jag svårt för föräldrar som hävdar att frukt, grönsaker och smörgåsar är dyrt när de själva röker, köper massa läsk, snabbmat och alkohol till sig själva. Då är det en prioriteringsfråga och i samma veva är de dåliga föräldrar som sätter sig själva före barnet/barnen................................


    Det krävs inte mycket av en kille för att bli pappa, men det krävs en riktig man för att vara en far.
  • Anonym (Mia)
    Äldre 21 Aug 11:04
    #5

    Fortsätt skicka med extra. En extra morot eller bit vitkål kostar inte många ören. Men vilka långa dagar barnet har redan i förskoleklass om de går 4 timmar innan lunch...

  • Litet My
    Äldre 21 Aug 11:07
    #6

    Jag brukar också skicka med lite extra eftersom jag vet att sonen har kompisar som glömt/inte har med/inte har råd osv. Vet också att sonen är en lite för givmild person så har någon annan glömt så tänker han inte på sig själv utan ger bort sitt för att den andra inte skall bli utan.

  • Anonym (öh?)
    Äldre 21 Aug 11:07
    #7

    Vad säger skolan själv om fenomenet att det verkar finnas en massa barn vars föräldrar inte skickar med något?

  • Anonym (Mia)
    Äldre 21 Aug 11:10
    #8
    Anonym (öh?) skrev 2014-08-21 11:07:43 följande:

    Vad säger skolan själv om fenomenet att det verkar finnas en massa barn vars föräldrar inte skickar med något?


    En massa? Ts skrev ETT barn...
  • Påven Johann­a
    Äldre 21 Aug 11:12
    #9

    Jag har alltid skickat med extra. Det har alltid gått åt. Har aldrig lagt tid på att fundera över hur det/jag uppfattas. 

  • Anonym (Åke Holm)
    Äldre 22 Aug 11:39
    #10

    Ingen frukt alls ska skickas med, enligt skollagen så ska skolan förse barnen med den näring de behöver under dagen för att klara skolan.

    Således, INGEN frukt ska skickas med.

Svar på tråden Extra frukt med till skolan hiss eller diss