• kattenlisa

    vad ska man äta för o gå ner i vikt?

    Jag jobbar ganska mycke, har inte tid o träna så ofta. Men behöver gå ner i vikt.

    Folk säger typ ät ägg, ät sallad osv osv.. Men det är svårt o veta vad o hur.

    Vad ska man absolut undvika, o vad ska man gärna äta?
    Nån som vet eller har tips? Tack

  • Svar på tråden vad ska man äta för o gå ner i vikt?
  • Monchichier

    Det är inte vad man äter utan HUR man äter som räknas. Börja räkna kcal. En vuxen kvinna gör av med mellan tumme och lillfinger 2200 kcal (beroende på ålder, hur aktiv du är etc. etc.). Vill man gå ner i vikt ska man hålla sig på ett underskott av drygt 200-500 kcal.

  • sportpappa

    Du kan äta Snickers och smågodis och gå ner i vikt om du äter mindre än vad du förbrukar. Det handlar om mängden kalorier man stoppar i sig. Ju färre du stoppar i dig desto mer går du ner i vikt.
    Största nackdelen med att äta godis är att du inte håller dig särskilt mätt länge och då äter man gärna lite mer vilket då gör att man äter för många kalorier jämfört med vad man förbrukar. Vidare så saknar godis många nödvändiga näringsämnen.
    Det du ska äta är alltså sånt som mättar länge och som gör att du undviker att småäta. Mat med mycket fett och protein, mat med lågt kaloriinnehåll, mat med lågt GI.

    Jag tror att de flesta tar för stora portioner och sen gärna tar en portion till. Ta EN lagom stor portion och var sedan nöjd. Bara för att det är buffé så måste man inte gå flera gånger eller man behöver inte äta en hel pizza utan det räcker oftast med en halv.

  • NollÅtta

    Testa LCHF,en underbar kosthållning med god mat, och man går ner i vikt utan träning och utan hunger.
    Titta gärna in på www.kostdoktorn.se

    Finns även en bra grupp på facebook där vi stöttar och ger tips ( 16.000 medlemmar). Den heter LCHF tips pepp och recept

Svar på tråden vad ska man äta för o gå ner i vikt?