• Anonym (trött)

    Min kropp vill inte ha ett barn?

    Jag behöver bara skriva av mig för jag känner mig så uppgiven.
    Vi har försökt att få barn i 4 år och efter en utredning så har vi fått beskedet "oförklarligt barnlösa". 
    Jag är säker på att felet (för något är det) ligger hos mig ändå. Jag har alltid haft extrema menssmärtor, cystor (de senaste 6 månaderna har jag haft 3st), smärtor i livmoder, svamp (inte på flera år nu dock), infektioner av olika slag och har även problem med magen (IBS). Är just klar med en kur antibiotika efter en ny infektion och jag känner mig bara så extremt ledsen och TRÖTT.
    Ivf har det varit prat om men det SKRÄMMER mig så mycket. Jag är så rädd för att min kropp kommer att slå bakut och att jag kommer att förlora barnet om jag skulle ha turen att ens bli gravid, eller att jag skulle förlora hälsan. Jag inser att jag är inne i ett negativt tankemönster där jag nästan känner mig övertygad om att något skulle gå fel om jag gör ivf och jag känner mig så rädd. Jag är helt övertygad om att alla mina besvär och min barnlöshet hänger ihop och jag känner mig så värdelös. Och värdelös när jag inte glatt hoppar på ivf-tåget utan att blinka.
    Jag önskar väl att det finns någon där ute som känner igen sig med alla besvär. Som kan ge mig lite hopp, kanske.

  • Svar på tråden Min kropp vill inte ha ett barn?
  • engsan

    Hej!

    Kan inte säga något om ivf då vi inte genomgått det, vet inte om jag kan säga något vettigt för att ge dig hopp!

    Men vill ändå säga att vi kämpar också! sedan flera år tillbaka utan att få positivt grav test. Fick till slut veta att jag hade hypotyreos och tänkte att ok nu vet vi var boven i dramat var. Fick medicin men ändå inget plus.

    Började gå hos en privat gyn och hormonspecialist och fick då veta att jag också hade pcos. Ok då viste vi det då.

    Började få pergotime för att få ägglossning och många gynundersökningar, vilket var det värsta jag viste. men det vara bara att stå ut om vi skulle få barn. Pergotime har lyckats för oss men tyvärr verkar det sluta i försenade missfall upprepade ggr och livet suger.

    Med detta menar j ag inte att du har hypotyreos! Menar inte heller att du har pcos! Det skulle dom säkert upptäckt.

    Det jag vill säga är att man reser sig igen! Det måste vi. vi måste kämpa för att få det där barnet vi vill ha mest av allt. Rädslan finns där att det kan gå tokigt och som det gjort för oss flera ggr. Men det finns inget som stoppar våra försök, varje missfall slår ner mig helt, men jag reser mig, det där barnet jag längtar efter ska komma till oss!

    Livet är grymt, att få barn borde vara en själklarhet att få. Det finns inget som

    kommer hindra mig eller få skrämma mig till att sluta försöka!

    Nöj dig inte med att dom inte hittar något, fortsätt kämpa! Dock kanske du måste vara beredd att gå igenom saker som känns skrämmande. Jag har genomgått mer än jag trodde skulle vara möjligt utan att bara lägga mig ner och ge upp!

    Tänk också på att det kan gå rätt väg direkt!

    ( har flera bekanta som gjort ivf och har lyckade sådana i bagaget varav ett par där dom båda var friska och inget fel på någon av dem! men det tog sig inte för dom ändå. men de fick två fina barn på två olika omgångar ivf och inga missfall)

    Lycka till och hoppas vi båda får bebis snart!

  • Ingrediensen

    Jag tycker att du ska kolla upp lite info angående endometrios, för det låter som det skulle kunna vara något du har. Det upptäcks tyvärr heller inte vare sig med blodprov eller med ultraljud och vanlig undersökning. Det är alltid bra att vara så påläst som möjligt när du är hos gynekologen. Stort lycka till, och ivf är inte så farligt. Om du skulle bli gravid efter ivf är det inte annorlunda eller fler risker än för andra. Väldigt många får barn genom ivf.

  • Limaliie

    Ja jag vill ge dig lite hopp. Vi var oförklarligt barnlösa och försökte i 2 år. Har också problem med min mage, är glutenintolerant och allergier, jag tänkte det är mitt fel att jag inte blir gravid även om alla tester visade på att allt stod rätt till.

    Vi bestämde oss för ivf efter 2 år även om det kändes läskigt. Fick ut ETT enda ägg, så det måste vara där felet ligger även om äggreserverna säger normalt.

    Vi hade sådan ofantlig tur att vi blev gravida på detta enda ägg, som i sin tur gett oss vår dotter. Nu är hon snart 1 månad gammal och ett riktigt mirakel.

    Så jag vill bara ge dig lite hopp! Stort lycka till!

Svar på tråden Min kropp vill inte ha ett barn?