• Äldre 21 Aug 12:52
    3327 visningar
    83 svar
    83
    3327

    BF April 2015 - Helsingborg

    Hej.

    Jag skapar en grupp här i förhoppning att hitta fler som är i början av graviditeten. Jag är 32,  har ett barn som är 4 och syskonet är beräknat till april 2015. 

    Vi bor i Helsingborg så alla som är i närheten får gärna höra av sig. 

    Hälsning
    T

  • Svar på tråden BF April 2015 - Helsingborg
  • Äldre 22 Aug 22:56
    #1

    Hej,

    Jag är gravid med mitt fjärde barn. Har tvillingpojkar och en pojke till sedan innan.

    Detta är min sambos första barn och min minsta är 5 år så det känns som nytt igen.

    Hur långt gången är du? Jag är 4+6 idag o börjar v 6 i morgon.

  • Äldre 23 Aug 14:10
    #2

    Hej hej.

    Vad kul att du skrev. Jag är faktiskt i exakt samma vecka. 5+0 idag :)
    Det är som sagt mitt andra och mitt första är 4 år så ja, det känns som evigheter sen. 

    Är fortfarande lite orolig och hoppas allt ska gå bra. Har tyvärr haft ett missfall men hoppas det går vägen denna gång. 

    Vart bor du då? Hur gammal är du??

    /T

  • Äldre 24 Aug 03:08
    #3

    Usch håller tummen denna gången. När hade du mf, vilken vecka?

    Jag är 31 fyllt i år. Bor några mil utanför Helsingborg. Håller mig lite hemlig så länge ;)

  • Äldre 25 Aug 10:12
    #4

    Hej grattis

    Hoppas det gått bra så här långt? Väntar 3dje barnet i mars. Har mått illa i tidigare graviditeter m denna gång är det mycket värre är hemma pga av detta så kan ju titta in här. När ska ni berätta för era stora?

  • Äldre 25 Aug 11:22
    #5
    Vifem skrev 2014-08-24 03:08:53 följande:

    Usch håller tummen denna gången. När hade du mf, vilken vecka?

    Jag är 31 fyllt i år. Bor några mil utanför Helsingborg. Håller mig lite hemlig så länge ;)


    Ja, hoppas det går bättre denna ggn. Har lite svårt att glädjas åt graviditeten tills jag verkligen får se ett hjärta slå.
    Missfallet fick jag i V13 när jag började blöda och fick ont i magen men enligt läkarna slutade fostret växa redan i V9-10.

    Denna ggn ska jag dock göra några VUL innan V12 så det inte går så lång tid igen ifall det är missfall. 

    Jag bor också lite utanför HBG :)
  • Äldre 25 Aug 11:23
    #6
    Fogat skrev 2014-08-25 10:12:50 följande:

    Hej grattis

    Hoppas det gått bra så här långt? Väntar 3dje barnet i mars. Har mått illa i tidigare graviditeter m denna gång är det mycket värre är hemma pga av detta så kan ju titta in här. När ska ni berätta för era stora?


    Hej och grattis till dig med. 

    Usch illamående är hemskt. Jag mådde jätteilla när jag var gravid med mitt första men nu är det lite bättre, däremot är jag extremt trött, vill bara sova. 

    Jag kommer inte berätta förrän v 12-13. Vi berättade förra gången vid V10 och sen fick jag missfall och det var inte kul att förklara för en 4-åring att bebisen är borta.
    Har iaf vul nästa vecka och hoppa de ska kunna se hjärtat, då är jag i vecka 7 sen kommer jag att göra ett till i vecka 12 innan vi berättar för folk. 

    Hur gamla är dina andra barn??
  • Äldre 25 Aug 19:02
    #7

    De är 2,5 samt 5,5. Även om det är värt insatsen inser man ju att det är mycket krämpor o jobbiga känslor inför o under en graviditet. Missfall är jättejobbigt, även om det av en del ses som det aldrig var något. Så har man ofta själv sett ett barn framför sig o kanske börjat drömma om tiden med bebisen. Har man barn sedan innan så vet man ju vad man förlorat. Nu med tredje barnet har det gått bra hittills o vi har gjort ultra i v 9 o sett ett litet hjärta. Ja man kan kanske säga att vi bor utanför hbg oxå eller snarare i ett av otaliga villakvarter. Vad jag förstår kan v7 vara i tidigaste laget för att se ett hjärta. Har du fått en tid eller kan du tänka dig V8. Vi är ungefär lika gamla. Hoppas verkligen det går bättre denna gång för er

  • Äldre 25 Aug 21:55
    #8

    Förstår att det måste vara svårt. V 13 är ju lång tid att gå och då tror man att det är säkert att berätta också. Usch stackare :( jag kommer nog vänta med att berätta. Mest för att det blir väldigt lång tid för dem att vänta i nio månader. Men runt v 12 om jag mår alldeles för dåligt innan det.

    Jag har mått illa och haft massa symtom från det att jag fått plus. Nu mår jag bra. Lite mer trött, kissnödig och känslosam. Blir lite nervös när jag mår "för" bra.

    Har ni haft svårt att få tid till VUL? Jag ska till BM på torsdag för första träffen och skulle gärna ha ett tidigt VUL i v 8-9, men vet inte vad jag ska säga riktigt.

  • Äldre 26 Aug 11:00
    #9

    Ja, det var jättejobbigt men jag hoppas det går bättre denna gång. Har lite ont i magen nu som jag inte riktigt gillar.

    Jag har faktiskt bokat tid hos min gynekolog för att göra tidigt vul. Har tid hos barnmorskan om en vecka. Man kan göra VUL hos bm med men det är bara om läkaren har möjlighet och om man misstänker att något är fel. 

    Prata med barnmorskan och förklara att du gärna vill göra ett och se vad hon säger. 

  • Äldre 27 Aug 09:45
    #10

    Vi fem: I mitt fall sa jag som det var att jag fått fyra missfall,fördelat mellan o före första barnet. Jag vet en gynekolog i hbg annars som inte ifrågasatt när jag bett om hjälp. Kanske inte så bra att skriva namnet här men vet inte hur man skickar dålda meddelanden. Behövs det så försöker vi fixa det.

    Thea: vad obehagligt. Även om du vet det så säger jag det ändå: livmodern växer jag hoppas att det är det. Med mitt andra barn kunde jag inte sluta känna efter förrens v12 när vi gjort ett andra ultraljud. Jag var helt panikslagen, trots att jag vanligtvis är lugn. Svårt att säga att jag vet hur du känner dig, för alla reagerar olika. Men jag kan ändå känna med dig. Bra att du har en tid då kan du ju fokusera på den och beta av vecka för vecka såhär ibörjan.

Svar på tråden BF April 2015 - Helsingborg