• Smilla75

    Får för lite mat på skola

    Mina tre barn 4-8 år går på samma förskola/skola, som är privat.
    Min 8-åring berättar att de inte får äta sig mätta till frukost. De får max två mackor, som är små.
    De får en halv frukt till mellis.
    De får en portion lunch, för lite grönsaker och blir inte mätta. Maten är då slut.
    Till mellis är det en macka, som är liten.

    Min dotter växer och är alltid hungrig. Jag hade inte förstått innan att maten är så begränsad. Lunchen är svår att utöka förstås men rostbröd/knäckebröd borde alltid gå att ha extra av.

    Är det annorlunda på era skolor/förskolor? Mina yngre barn blir mätta på sina portioner men det är ju märkligt om man inte förstår att större barn behöver mer mat.
    Jag funderar på att skicka med frukt och tex riskakor men problemet är ju större än så.

  • Svar på tråden Får för lite mat på skola
  • annan mamma
    http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Maltider-i-vard-skola-omsorg/Skolmaltider/Krav-pa-naringsriktiga-skolluncher-i-nya-skollagen/

    http://www.skolverket.se/regelverk/mer-om-skolans-ansvar/mat-i-skolan-1.185012

    Överväg att klaga skriftligt. Jobbigt men då kanske det händer nåt.
    Har haft problem med att mina barn inte vill äta av skolmaten. Problemet blir större ju äldre barnen blir och skoldagen blir längre. Utan en riktig bra lunch kan man inte koncentrera sig på eftermiddagen. Jag  tycker alltså att det är värt att lägga tid på att bråka om det nu och få det att fungera.
  • En glad tjej

    Mina barn går på kommunal skola och de får äta sig mätta. Stora dottern berättar ofta att de får ta om när de äter lunch. Vissa barn äter t o m tre portioner. De äter alltid någon form av mat till mellanmål, kan vara allt ifrån mackor, Havre Fras, pannkakor, korv med bröd osv.

    Kan det vara så att eftersom dina barn går på privat skola/förskola är de snålare med maten eftersom skolan är vinstdrivande?

Svar på tråden Får för lite mat på skola