• Anonym (Obegr­ipligt­)
    Äldre 22 Aug 22:32
    14125 visningar
    141 svar
    141
    14125

    Sätta babysar på bordet?

    Ser ett inlägg på facebook som delas hej vilt bland mina vänner. Det är en mamma som vill varna andra föräldrar för att sätta sina barn i en så kallad "bumbostol" på köksbordet då de hade gjort det med sin dotter och hon rasat ner och fått allvarliga skallskador till följd av fallet. 

    Jag tycker verkligen synd om barnet, men HUUUUR kan man vara så dum att man tror att det inte är någon fara att sätta ett litet barn i en stol som inte är förankrad på något sätt på ett köksbord?! Det är liksom kurs 1:A att man inte gör så! Och en annan sak som gör mig livrädd för mänskligheten, behöver verkligen svenska föräldrar varnas för att inte sätta sina babysar i stolar ovanpå köksbordet för att de faktiskt KAN sprattla till och trilla i backen? Det är historier som denna som får mig att fundera på om tvängssteriliseringar kanske inte är så dumt ändå!

    Vad anser ni?

  • Svar på tråden Sätta babysar på bordet?
  • Äldre 22 Aug 22:39
    #1

    Stackars barn...

  • Äldre 22 Aug 22:43
    #2

    Tänkte precis som du! Jag skulle aldrig sätta min 6 månaders bebis på bordet! Hela grejen skriker fara!


  • Anonym (jumbo­)
    Äldre 22 Aug 22:47
    #3

    Jag tycker man borde tvångssterilisera såna som du istället?

  • Litet My
    Äldre 22 Aug 23:06
    #4

    Hela poängen raserades just av din fråga om tvångsteriliseringar. I övrigt tycker jag varningen är bra, det finns många saker för bebisar som känns mer stabila och säkra än vad de egentligen är. För inte så längesedan varnade de på nyheterna kring riskerna med "badstolar" eller vad de kallas (insatsen man kan sätta i badkar) just för att föräldrar trott de varit säkra vilket de inte är och barnet kan hamna under vattnet.

  • Anonym (onödi­gt)
    Äldre 22 Aug 23:46
    #5

    först tycker jag de var oerhört onödigt att börja snacka tvångssterilisering.
    jag menar alla gör misstag o dom har ju inte gjort de med avsikt att skada sitt barn. då är de väl jättebra att dom varnar, sedan den bumbo vi hade,  hade sådan undersida så när man satte den någonstans gick den inte o dra åt sidan om barnet satt i och man kunde spänna fast barnet i , satt barnet dock aldrig på bordet

  • Äldre 23 Aug 00:02
    #6

    Håller helt med. Korkat så in i... Påminner faktiskt om en tråd här på fl där ts satt bilbarnstolen med bebis på bordet sen vänta sig om och lagat mat och bebisen sprattlade så stolen föll i golvet. När jag påpekade att det var ganska korkat att ens ställa en bilbarnstol med en bebis i UPPE på bordet fick jag en massa bannor från folk i tråden som tyckte det var helt på sin plats och att det är sånt "alla" kan göra ibland.

  • Anonym (Obegr­ipligt­) Trådstartaren
    Äldre 23 Aug 00:03
    #7
    Anonym (onödigt) skrev 2014-08-22 23:46:59 följande:

    först tycker jag de var oerhört onödigt att börja snacka tvångssterilisering.
    jag menar alla gör misstag o dom har ju inte gjort de med avsikt att skada sitt barn. då är de väl jättebra att dom varnar, sedan den bumbo vi hade,  hade sådan undersida så när man satte den någonstans gick den inte o dra åt sidan om barnet satt i och man kunde spänna fast barnet i , satt barnet dock aldrig på bordet


    Den du hade kunde man alltså fästa i bordet så att den satt fast förankrad alltså? Om inte: Hur tänkte du då?

    Tycker faktiskt att det är ren idioti oh att föräldrarnas förmåga tat sörja för barnets väl och ve ska utredas. Förstår man inte att man inte kan sätta ett barn i en stol som inte är säkert förankrad på ett bord så behöver man nog en hel del stöd i sitt föräldraskap. 

    När jag gick den så kallade föräldrautbildningen när jag väntade barn så fick man "lära sig" att man absolut inte får lämna ens en nyfödd bebis på skötbordet ens för att vända sig om och sträcka sig efter en blöja om detbetydde att man så att säga "släppte" barnet, men nu tycker du alltså att det är helt normalt att sätta en bebis i en icke förankrad stol ovanpå köksbordet medan du själv gluffsar i dig mat. 

    Sen tycker du att jag är oförskämd när jag tar upp tvångssterilisering. Som jag tar för givet alla förstår var en överdrift, men faktum kvarstår, begriper man inte att man inte gör som den varnande mamman så är det något som fattas i huvudet.
  • Äldre 23 Aug 00:13
    #8

    Åh skulle vilka läsa den varningen på fb..

  • Anonym (Länka­?)
    Äldre 23 Aug 00:14
    #9

    Kan du länka här? Eller kopiera texten i det som far runt på fb?

  • Anonym (Obegr­ipligt­) Trådstartaren
    Äldre 23 Aug 00:16
    #10

    "Snälla dela!!! 

    Det är mycket vanligt att föräldrar sätter sina barn i bumbo stolarna på bordet eller bänkar bredvid sig. För man tänker att man "sitter" ändå i närheten så inget kan hända. 
    Så tänkte vi också tills...

    Jag sätter henne hos oss på köksbordet bredvid så hon får vara med när vi äter. Som vi brukar. 
    Inget kan hända vi sitter ju bredvid och har koll. 
    Vår lilltjej på 6 mån var glad och sprattlade med fötterna. Ena foten fick fäste i bordsskivan och när hon då kastar sig bakåt händer de värsta... Bumbostolen skjuts bakåt och jag hinner inte ta emot. Hon faller baklänges ner med huvudet först i golvet. Jag får panik... Min man får panik. Vi hörde och såg smällen och jag fattade direkt att de är allvarligt! 
    När jag får henne i famnen medans min man ringer ambulans skriker hon hysteriskt. Jag sätter min hand mot hennes huvud och känner ett "hål" en inbuktning av skallbenet.
    Då bryter jag samman.. Hon kommer dö.. Skallen har spruckit.. Vi skulle hålla henne vaken tills ambulans kom, varjegång hon somnade till trodde jag att hon aldrig mer skulle öppna ögonen igen... Ambulans påväg och fort in till sjukhus. Hon skrek konstant i 1-1/2h. Kontroller och röntgen visade två skallfrakturer... Som tur var hade vi ängla vakt. Hjärnan klarade sig. Troligtvis inga men för livet. Men Vår lilla fina tjej hade så ont. Ångesten trängde på. Att se sitt barn ha ont och inte kunna förklara eller göra nått är fruktansvärt. 
    Så snälla dela vidare så alla föräldrar förstår att detta hände oss och de kan hända dem. En liten fot mot bordet kan sluta väldigt illa. 
    Idag mår hon bra och är hemma. Men jag och min man gråter fortfarande när vi påminns om de. Vi förstod att livet kan vändas upp och ner på ett ögonblick !"

Svar på tråden Sätta babysar på bordet?