• Anonym (Emma)

    Galna rasistföräldrar protesterar mot språkundervisning

    Jag läste idag om en skola i Skåne som erbjuder extra frivillig språkundervisning. Det hade nämligen framkommit önskemål från många elever om att få undervisning i arabiska, varför skolan erbjöd detta som ett extra tillval. Jättebra antar jag att ni tänker, eftersom språk är lättast att lära sig i ung ålder och flerspråkighet alltid en fördel i livet. En positiv bieffekt är att det kan underlätta integrationen.

    Men vad händer? Jo, föräldrar blir som tokiga och hör av sig med klagomål och hot. Vad är det för land Sverige har blivit egentligen??

    Länk till artikel: sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=5950707

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-08-29 20:09
    Länken verkar ha blivit avklippt av någon anledning. Kopiera hela länken till adressfönstret på webbläsaren.

  • Svar på tråden Galna rasistföräldrar protesterar mot språkundervisning
  • Litet My

    Kan inte heller se länken, dock förvånar det mig inte. Även funnits trådar om samma sak där det lipas över att "de minsann får nåt men inte vi", eller att ett invandrat barn får liv att berätta om sitt hemland och hur det är där på "svensk skoltid".

  • Anonym (Emma)
    Litet My skrev 2014-08-29 20:09:13 följande:

    Kan inte heller se länken, dock förvånar det mig inte. Även funnits trådar om samma sak där det lipas över att "de minsann får nåt men inte vi", eller att ett invandrat barn får liv att berätta om sitt hemland och hur det är där på "svensk skoltid".


    I det här fallet är det ju dock svenska barn som får en förmån, möjlighet till extra språkundervisning!
  • Litet My

    Aha, trodde det handlade om hemspråksundervisning, kan inte klippa och greja från telefonen.

  • Anonym (Löjligt)

    Det var det dummaste jag läst på länge.

  • lykantrophona

    Lyckas inte komma åt länken.

    Men ifall det är helt frivilligt, så förstår jag inte varför detta vore värre än något annat språk.

  • riboflavin

    Är inte förvånad alls. Jag talar själv lite arabiska efter att ha jobbat en period i Egypten. Ett väldigt användbart språk om jag får säga det själv. 

    För inte så länge sen var det en tråd om en förskola där man hade valt ut några vanliga ord som man sedan klistrat upp lappar med på alla barnens "modersmål". Det var ett jäkla liv om att det var fel att lära barn just arabiska, ett språk man tydligen "aldrig skulle få användning för" och det talades om att barnen på förskolan "hjärntvättades" och "indoktrinerades". Ord på engelska var tydligen en heeelt annan sak. Jag vill minnas att även persiska fick sig en ordentlig känga.

    Folk är främlingsfientliga, inskränkta och rädda för allt som upplevs som annorlunda, det är nog bara att inse och göra sitt bästa för att förklara för dem på ett pedagogiskt sätt varför språkundervisning, oavsett språk, är positivt i en allt mer globaliserad värld. Även om just de som individer ämnar leva resten av sina liv i en inskränkt svenskbubbla och betrakta allt nytt som djävulskt.


    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
Svar på tråden Galna rasistföräldrar protesterar mot språkundervisning