Hjälp med matplanering
Jag skrev tidigare i en annan tråd om det här, men fick inte så mycket respons (förutom en pekpinne om sparande....), så jag klistrar in det här och frågar om någon kan ge några tips.
//
Du har inte lust att ge min syster ett handtag med billig mat? Mitt mathuvud är inte påskuvat idag, som vanligt på fredagar. Hon ska utfodra sig själv och barnet på 160 kr under 12 dagar (hennes lön kom inte).
Sparkontot är tomt efter en lång, svår vår och sommar med dödsfall och sjukdom/massa vabbande (lilltjejen låg inlagd i tre månader). De enda pengarna som inte gick åt var pensionspengarna, för de är låsta.
Det som finns hemma i hennes skåp är:
1,5 falukorv
1 kg kycklingklubbor
5 fiskpinnar
en slatt ris
en slatt makaroner
en slatt couscous
4 lökar
ett paket räkor med skal
två paket frysta champinjoner
en burk vita bönor i tomatsås
ett halvt paket havregryn
ett paket F-musli
en glasstrut
(PS. Klart jag sticker åt henne en slant när pengarna är slut, men hon vill klara sig själv så långt hon kan)
//
Alla tips och förslag är välkomna!