• Anonym (Fundersam)

    Sjukskriven & timanställd

    Hejsan! Jag är gravid i vecka 18 (17+4) och jobbar som timanställd inom kommunen. Jag har haft och har delvis fortfarande en jobbig graviditet såsom illamående, kraftig yrsel, konstant trött. Nu dom senaste veckorna har jag inte kunnat jobba ordentligt då jag har varit påväg att svimma ett antal gånger på jobbet. Jobbar på ett äldreboende. Jag pratade med min BM som ville sjukskriva mig men jag var osäker på om det var bra.. Min fråga till er är; Om man inte har några pass inbokade alls under tiden man blir sjukskriven då får man ingen som helst "bidrag" eller vad man ska säga? Alltså jag har ingen inkomst alls under tiden jag är sjukskriven?

  • Svar på tråden Sjukskriven & timanställd
  • Försäkringskassan

    Hej!
    Om du inte har rätt till sjuklön från din arbetsgivare kan du få sjukpenning från Försäkringskassan. Då ska du sjukanmäla dig första dagen du är sjuk. Det kan du göra via vår webbplats:
    http://www.forsakringskassan.se/privatpers/sjuk/Arbetssokande/nar_du_blir_sjuk/anmal_och_ansok_om_sjukpenning/

    Vi kommer vilja ha mer uppgifter från dig, till exempel om du också är arbetssökande.Därför är det bra om du kontaktar vårt kundcenter för att få uppgifter vad som gäller dig. Telefonnummer är 0771-524 524.

    Våra öppettider är:
    måndag - fredag kl. 08.00 - 21.00
    lördag kl. 08.00 - 15.00
    söndag kl. 15.00 - 21.00

    Läs gärna mer här om sjukpenning när man är helt eller delvis arbetssökande:
    http://www.forsakringskassan.se/privatpers/sjuk/Arbetssokande/nar_du_blir_sjuk/om_sjukpenning

    Hälsningar
    Sune, handläggare

Svar på tråden Sjukskriven & timanställd