• malle71

    43 år emsanstående vill försöka få barn!

    Hej jag är en 43 årig kvinna. Min man avled under vår ivf. Vi hann införa ett befruktat ägg vilket jag tyvärr tappade. Vi hann tyvärr inte försöka en gång till.

    Då det är förbjudet att använda sperma ifrån avliden i Sverige så finns det ingen chans för mig att försöka igen. Jag ser nu ingen annan möjlighet än att använda mig utav en donator, om jag vill försöka få barn trots allt. (processen har varit lång och visst det är orättvist på alla sätt, men lag är lag i Sverige, punkt slut oavsett hur dumt den än kan tyckas och hur ledsen jag än varit =()

    Jag söker nu med ljus och lykta efter "den bästa" ivfen utomlands. Har dåligt med tid så klart, mina värden var redan dåliga vid ivf här i Sverige för ca 1,5 år sedan. Priset är mindre viktigt i relation till resultatet (metoder, statistik etc..) 

    Jag söker nu all info jag behöver för att öka oddsen. Allt är av intresse. Nu har jag äntligen bestämt mig, efter tusen om och men och nu behöver jag allt som gör att denna resa blir så "smärtfri" som det bara går. vill inte missa något som skulle kunna öka mina odds på något sätt.  

    Jag är naturligtvis beredd på att slåss och kämpa, men just nu känner jag mig lite förvirrad. Vart är bäst att vända sig. Hur kan jag boosta upp kroppen och fertiliteten? Behöver alla tips och råd jag kan få nu, nu när jag är så att säga ensam i allt detta.

    är tacksam för all hjälp och de råd jag kan få. <3 <3 <3

  • Svar på tråden 43 år emsanstående vill försöka få barn!
  • Anonym

    Hej TS, beklagar verkligen din oerhörda sorg Gråter men beundrar din styrka att kämpa vidare!

    Här kommer några förslag. Det bästa du kan göra är att kontakta dem, samla in info & statistik och låta magkänslan baserad på siffror och resultat men även kontakt och vilka ingrepp och medicinska åtgärder de föreslår, avgöra.

    www.preventmiscarriage.com/About-Us.aspx
    www.copenhagenfertilitycenter.com
    www.ivfserum.com
    lifeclinic.gr
    www.ivfriga.se
    www.fertility-academy.co.uk
    ivf-spain.com

    www.fertilitetsguiden.com/ovrigt/specialistkliniker.php

    Jag skulle tro att Dr Braverman i New York anses vara den bäste, just nu.

    Lycka till! {#emotions_dlg.flower}

  • Anonym

    Hej Malle{#emotions_dlg.flower}!
    Får börja med att beklaga sorgen. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, men hoppas att du mår ok under omständigheternaHjärta.

    Angående kliniker så är jag och min sambo i Riga www.ivfriga.se och gör äggdonation. Vi är väldigt nöjda med kliniken och jag har läst att de även gör embryodonationer (är det en embryodonation du funderar på att göra?) Vi kan bara prata gott om kliniken i alla fall. Kontakten med kliniken har varit väldigt bra.

    Innan vi bestämde oss för Riga, var vi också i Danmark och undersökte möjligheter. Storkkliniken är väldigt bra och personalen är fantastisk. Öppet alla dagar om året! Vi har varit i kontakt med de efter att vi valde Riga också, och de är mycket hjälpsamma. Vet inte om de har embryodonation där, men du kan alltid ringa och prata med de (finns många svenskar som jobbar där). Annars kan du gå in på deras hemsida och läsa. Under fliken fertilitet finner du tips på vad man ska tänka på med hänsyn till mat och motion mm. Kan vara intressant att läsa. http://se.storkklinik.dk/ 

    Lycka till i ditt sökande. När vi bestämde oss för Riga, var det för det första för att de inte har någon kö och för det andra för att det kändes som ett bra val. Jag tror att du kommer att bli nöjd med vilken klinik du än väljer, man ska bara ta ett beslut. Kram{#emotions_dlg.flower}

  • Hoppfulla grodan

    Först vill jag börja med att beklaga sorgen! Du är stark som för er dröm vidare och beklagar att de svenska reglerna är som de är.

    Jag tror att det är som Anonym skriver, bara du bestämmer dig så blir du nöjd. Jag har hört mycket gott om Storken i Köpenhamn. Ett annat plus är att det ligger geografiskt nära oss vilket är bra för ekonomin. Jag söker äggdonator och går på IVF Riga, känner ej till om de har spermadonatorer, men so far so good. Riktigt nöjd blir vi väl inte förrän målet är uppnått med en bebis

    Anonym, om du är på G "just nu" med äggdonation på IVF RIga, har du lust bolla lite med mig eftersom vi "går samtidigt"?

  • swede

    Hoppfulla grodan; Oj, det var inte meningen att jag skulle vara anonym. Det är jag som skrivit det andra inlägget, som anonym...men här är jag Glad.

    IVF Riga har spermadonatorer och de har även embryodonationer (och äggdonation, som vi gör). Vi har gjort ett försök på IVF Riga, jag blev gravid och fick sen missfall i vecka 6. Nu ska vi strax göra vårt andra försök där. Hoppfulla grodan...jag bollar gärna frågor, tips mm. Hur ligger ni till i behandlingen? Kram

  • Hoppfulla grodan

    Swede: tufft med missfall, trist Jag håller tummarna att andra gången blir den sista gången Jag har gått igenom två behandlingar som avbrutits, slemhinnan har inte vuxit till sig o slutat i att jag fått kraftiga blödningar. Väntar just nu på ordination för hur gå vidare med behandling inför 3:e ggn. Upplever tidsbrist/språkförbristningar från kordinatorn så vet inte riktigt varför det blir som det blir med blödningarna....har heller "egen gynekolog" i Sverige att prata med... Men i frysen har vi ett gäng embryon som väntar o hoppas komma så långt att de kan sättas in... Hur långt i 2:a behandlingen har du kommit? Så spännande!!! Kram

  • DAX NU

    Hej jag söker någon att få barn med och delad vårdnad, hör av dig om det kan vara intressant.

Svar på tråden 43 år emsanstående vill försöka få barn!