• Anonym (Ledse­n flicka­)
    Äldre 15 Sep 09:52
    4159 visningar
    44 svar
    44
    4159

    Han håller mig tillbaka (långt)

    Jag och min man har varit gifta i sex år och tillsammans i tio år. Vi har två barn. Vi träffades genom gemensamma vänner på en fest men blev inte tillsammans förrän fyra månader efter.
    I början hade vi det jätteroligt, det va fester och mycket vänner runt omkring. Men med tiden har han tappat ALLA sina vänner. Han umgås inte ens ned sina arbetskamrater på fritiden, än mindre går ut och festar själv. Jag och barnen är HELA hans liv och han är nöjd med det. Jag är inte heller jättesocial av mig, men jag har några vänner som jag träffar i vardagarna och festar ibland med.
    Problemet är att jag får ta iniativet till ALL social kontakt när det gäller oss och barnen. Vi bor dessutom långt ute på landet och lekdater måste planeras med andra föräldrar för att det ska bli av. Allt som har hänt i vårt gemensamma liv såsom flytta ihop, barn, förlova och gifta oss har varit på mitt iniativ. Om inte jag hade styrt upp hade vi fortfarande bara dejtat.
    I helgen var vi på bröllop och visserligen kände vi inte jättemånga där men några ansikten var iallafall bekanta. Då gick det verkligen upp för mig; han är helt socialt inkompetent! Han såg så vilsen och osäker ut att jag skämdes! Han höll sig två steg bakom mig hela tiden och släppte mig knappt på toa. Jag själv försökte dansa med alla och prata med de jag satt vid samma bord som åtminstone. Visst var det lite synd om honom men jag kunde inte känna nåt annat än att han håller mig tillbaka! Inte bara då utan i det vardagliga livet oxå. Vore det inte för mig så skulle inte barnen ha nåt socialt umgänge med kompisar i huvudtaget! Ingen att våra familjer är stora, speciellt inte min, men jag försöker åtminstone kompensera det på andra sätt.
    Nu har jag kommit till en punkt att jag inser att våra barn är mindre socialiserade än andra barn i samma ålder. Jag vill verkligen inte att de ska bli som honom!
    Vad ska jag ta mig till? Han har dessutom väldigt svårt att visa ömhet och känslor i både ord och handling och så är inte sexet det bästa heller. I övrigt funkar det bra.
    Detta har lett till att jag funderar på att lämna honom. Jag börjar känna mer och mer att jag behöver nån som lyfter mig och får mig att utvecklas. Kanske var det det fina bröllopet som fick mig att förstå hur det egentligen ska vara? Jag vet inte, jag är så himla försvirrad nu! ????

  • Svar på tråden Han håller mig tillbaka (långt)
  • Äldre 15 Sep 10:19
    #1

    Tycker att du ska prata med din man om allt detta du har skrivit i din tråd... För han upplever det inte så som du gör...

  • Anonym (Lagom kul)
    Äldre 15 Sep 10:27
    #2

    Social fobi? Asperger? Depression?

    Om allting inkl bröllop o barn varit på ditt initiativ jämt, då skulle jag fråga mig vem han egentligen är. Han hade kunnat dejta o gifta sig med vem som helst som bara tar initiativet?

  • Stårsc­han
    Äldre 15 Sep 10:27
    #3

    Jag förstår din oro, men måste samtidigt peka på att dina barn har 50% av sina gener från din osociale man, så det är fullt möjligt att de trivs i det du upplever som isolering, och att det inte är något du kommer att kunna ändra på även om du försöker. Hur upplever du att barnen är när de umgås med andra barn? Vad säger dagispersonalen?

    Det är inte alls ovanligt att känna att man har fått nog av socialt umgänge när man kommer hem från jobb/skola/dagis. Tyvärr är det väl inte heller ovanligt som skilsmässoorsak, när parten som står på din sida i konflikten får nog av att känna sig understimulerad socialt sett.

  • Äldre 15 Sep 10:30
    #4

    Jag har tagit upp bitar av det då och då, men han verkar inte riktigt förstå plus att han inte ser det som ett problem så som jag gör.
    Han säger att han inte är en så verbal person tex (och det har jag tagit upp MÅNGA gånger) och jag vet ju att jag inte kan ändra hans personlighet. Men avsaknaden av ömhet och kärleksfulla ord börjar verkligen tära på mig!
    Han vet att jag vill ha ett mer socialt liv, men i hans värld betyder det att vi ska åka till hans mamma mer medans jag vill ut och se nya saker, träffa nya människor och uppleva saker.

  • Äldre 15 Sep 10:30
    #5

    Jag är ts

  • Äldre 15 Sep 10:32
    #6
    troddeduja skrev 2014-09-15 10:30:02 följande:

    Jag har tagit upp bitar av det då och då, men han verkar inte riktigt förstå plus att han inte ser det som ett problem så som jag gör.
    Han säger att han inte är en så verbal person tex (och det har jag tagit upp MÅNGA gånger) och jag vet ju att jag inte kan ändra hans personlighet. Men avsaknaden av ömhet och kärleksfulla ord börjar verkligen tära på mig!
    Han vet att jag vill ha ett mer socialt liv, men i hans värld betyder det att vi ska åka till hans mamma mer medans jag vill ut och se nya saker, träffa nya människor och uppleva saker.


    Låt han sitta hemma och åk du själv iväg med barnen och hitta på saker och knyt nya kontakter.
  • Äldre 15 Sep 10:38
    #7

    Mina barn (speciellt den äldsta) säger att hon vill leka mer med kompisar och tom flytta in till samhället där deras skola resp. dagis ligger.
    Att flytta in till samhället har jag funderat på många gånger, där kommer det sociala mer automatiskt, både för oss och barnen. Jag har många gånger haft dåligt samvete för att vi har bosatt oss så som vi har gjort. Men vi (läs min man) har byggt själva och ligger OTROLIGT fint med helt fantastiska vyer och barnen har en helt fantastisk trädgård och omgivningar att leka i. Det är ganska svårt att släppa även om det inte är lika roligt att bo här de mörka och kalla årstiderna och att trädgården tar mer tid än önskat att sköta.
    Jag är inte heller jättesocial, men försöker åtminstone kliva ur min bekvämlighetszon för barnens skull.

  • Äldre 15 Sep 10:41
    #8

    Jag gör redan nu mycket med barnen som han inte är med på även om det finns utrymme för mer. Men det tar så himla mycket kraft att vara den drivande i den frågan.
    Och ska vi göra en massa saker utan honom, ja vad ska jag då med honom till? I min drömvärld vill jag att vi gör det tillsammans.

  • Stårsc­han
    Äldre 15 Sep 10:42
    #9

    Bjud hem folk. Låt barnens kompisar sova över. Åk iväg och res med barnen. (Framförallt när trädgårdssäsongen är över)

  • Äldre 15 Sep 10:55
    #10

    Jag gör det, men är så urbota less på att det ALLTID är jag som tar iniativet till det!
    Härom helgen hade den äldsta en klasskompis här och lekte. Då lillasyster kände sig utanför och mannen inte gjorde nåt vettigt så bjöd jag in hela klasskamratens familj på tacokväll. Det var då fem ungar som hade jätteroligt och vi vuxna hade det oxå jättetrevligt. Men det var JAG som kom på det och när jag föreslog det skrynklade mannen ihop ansiktet men gick med på det.
    Han skulle ALDRIG komma på samma ide och det är den handlingsförlamningen som jag är så less på.!

    Jag har funderat många gånger på hur det skulle vara om vi skilde oss och hade varannan vecka. Barnen skulle ju bara sitta hemma och glo de veckor mannen hade dom, möjligtvis åka o hälsa på hans föräldrar! Medans jag kanske skulle bli översocial istället.

Svar på tråden Han håller mig tillbaka (långt)