• Alana

    Misslyckad vaniljkräm

    Jag tänkte göra iordning en kladdkaka och vispa ihop lite vaniljkräm till det ikväll.

    Jag brukar i vanliga fall göra vaniljkrämen så att jag vispar äggula och socker i en bunke och sen vispar grädde i en annan bunke. Sen rör jag ner grädden i ägg och sockerblandningen.

    Tänkte idag att jag skulle spara disk och började därför med att vispa ägg och socker pösigt, sen hällde jag i vispgrädde i samma bunke och tänkte vispa grädden tillsammans med det andra.

    Har stått och vispat ett tag nu utan att något händer - det är rinnigt som vatten. Funkar inte detta? Går det rädda på nåt sätt isf?

  • Svar på tråden Misslyckad vaniljkräm
  • Aniiee

    Om du ställer in den i kylen så kanske det kan bli vaniljsås sen.....


    We've got to live, no matter how many skies have fallen. - D.H. Lawrence
  • Lena

    Du kan sjuda den så tjocknar den när ägget koagulerar men det blir inte lika fluffigt.

  • Alana
    Tonårsmamman1 skrev 2014-09-16 21:30:21 följande:

    Nej, man måste vispa grädde för sig, annars blir den inte hård.


    Så det är så? Vet du vad det kan bero på?
  • Tonårsmamman1
    Alana skrev 2014-09-16 21:42:09 följande:
    Så det är så? Vet du vad det kan bero på?
    Nej, jag vet inte. Men alla recept där man ska ha vispad grädde, så ska grädden vispas för sig själv.


  • bagarn

    Jag rekommenderar att göra den från början, alltså ingen grädde. Då blir den riktigt supergod!

Svar på tråden Misslyckad vaniljkräm