• Anonym (rådvill)

    Han slog vårt barn i huvudet

    Min sambo har problem med sitt humör, likaså hans bror. Även pappan och farfar hade det. Vi var till en psykolog bland annat på grund av detta och jag frågade om det är genetiskt (vi har två söner), men han sa att det är uppväxten som formar en. Det hela rann ut i sanden och vi slutade gå till honom.

    Sambon har slagit mig och blivit straffad för detta i en rättegång. Ingen trodde på mig så jag ville ha bevis ifall något någon gång skulle drabba barnen. Jag anmälde bara en av händelserna eftersom jag inte ser något positivt i ett fängelsestraff, vilket det hade blivit om jag anmält allt. Han fick ingen behandling, enbart 20 000kr i böter.

    Jag har blivit varnad av vänner att en man som slår oftast inte rör sina barn förrän de blir 4 år, just för att barnet ofta blir mer utåtagerande och trotsigt då. Vår äldsta son fyllde nyss 4. 

    Jag märker av det psykiska, hur han gör sig själv till en martyr och är rent utsagt taskig mot 4- åringen. Jag pratar mycket med sonen och säger att det var fel, att man inte får säga så. Jag försöker förklara att alla är griniga ibland och att pappa inte menade vad han sa. Det är som att sambon har två sidor, den ena otroligt ödmjuk, klok och snäll. Den andra helt känslokall, det kan komma vadsomhelst ur hans mun. Jag håller mig nära barnen när jag känner att sambon växlat till den dåliga sidan, för att höra och se allt han gör.

    Sonen har flera gånger sagt att pappa tagit hårt i honom, även den minsta, men jag har helt ärligt inte vetat vad jag ska tro - om det ens har hänt eller om han tagit såpass hårt att det klassas som att gå över gränsen. Jag är försiktig med mina reaktioner för att inte göra det till en 'grej' att pappa gör illa, men samtidigt kan jag ju inte ignorera det. Jag har sett att han när sonen måste gå in på rummet alltid ger en extra knuff i ryggen in, vilket jag tycker är fel, men det är svårt att veta var gränsen går när man själv blivit slagen. Tankar som att jag kanske överreagerar kommer.

    Häromdagen stod jag och lagade mat, sonen hade varit 'jobbig' hela dagen och jag hörde hur de bråkade ute på tomten. Sambon tappade humöret och då kan han inte tygla sig, jag såg genom fönstret hur han slog till sonen i huvudet. Sonen hade hjälm och fick inte ont, men jag vet hur kränkande det känns. Jag vill inte att sonen, liksom jag, ska vara rädd för att vända ryggen åt pappa när han är arg. Jag sprang ut och sa att han ska låta bli barnen och då bad han sonen om ursäkt och pratade länge med honom. Men jag vet inte hur jag ska agera efter detta?

    Jag har en kontaktperson på socialen som jag har berättat detta för och hon gav mig en broschyr typ, vart jag kan vända mig för hjälp. Men jag förstår inte varför JAG ska gå och prata med någon, det är ju inte jag som tappar humöret.

    Jag skriver sambo för att vi bor under samma tak, jag tänker inte flytta och låta honom vara ensam med barnen. Och skriv inte 'ta barnen och flytta därifrån' för så går det inte till. Man kan inte ta två barn ifrån den andra föräldern, det krävs otroligt mycket för det. Barnen skulle dessutom må dåligt av att förlora pappa som de älskar.

    Någon som varit i samma situation och kan ge råd?

  • Svar på tråden Han slog vårt barn i huvudet
  • DragonWoman

    Ursäkta mig men är du dum på riktigt? Ska du vänta tills han slår skiten ur både dig och barnen? Förnekelse är en sak ett tag när det gäller en själv men när barnen råkar illa ut drar man, polisanmäler och ser till att skydda dom på alla jävla sätt man kan!!

    Varsågod och anmäl mitt inlägg om du inte tål höra sanningen!


    Marco 001027 Marcus 061112 Malva 130426 Bebis bf 0929
  • Anonym (Seriöst!)
    Ja TS - det är som psykologen sa; det är uppväxten som formar. 

    Så, grattis, genom att bo kvar med den här karln så fostrar du nästa generation misshandlare. Det känns bra va?

    Fattar inte hur du kan vara så självisk. Skylla på att ungarna skulle må illa av att inte bo med fadern - för att du inte pallar lämna. För du tror inte de mår sämre av att leva med en så'n idiot som din karl bevisligen är, liksom?
  • Anonym (rådvill)

    Vad anser du kommer hända om jag polisanmäler att han slog sonen i huvudet? Sonen själv säger att han inte fick ont, jag kan inte avgöra hur hårt han slog eftersom jag var inomhus. Det kommer inte hända någonting överhuvudtaget, rättsväsendet fungerar inte så.

    Socialen vet om detta, men agerar inte på denna händelse. Hon har såklart skrivit ner det och vi ska ha ett samtal alla tre. Han har visat sitt humör för henne så hon tror i alla fall på mig.

    Jag kan inte prata med någon eftersom det blir såna hetsiga reaktioner, därför väljer jag att skriva anonymt här. Det är inte så enkelt att få igenom något. Jag vill fortsätta vara i barnens närhet alla timmar på dygnet, tänk om han vill separera och han får ha dom 50% själv? Mardrömsscenario enligt mig.

    Han slängde ner mig från sängen, drog mig igenom huset och låste ute mig i regnet. I domen står det att det var milt våld och absolut INGENTING hände.

  • Anonym (rådvill)

    Är ni införstådda i att han kommer fortsätta ha halva umgänget om jag anmäler denna händelse? Att en åklagare kommer se igenom anmälan och göra en bedömning. Att det troligtvis kommer läggas ner.


    Jag kommer inte få ensamt umgänge, utan de kommer vara ensamma hos honom.

  • Anonym (123)
    Anonym (rådvill) skrev 2014-09-17 13:31:13 följande:

    Är ni införstådda i att han kommer fortsätta ha halva umgänget om jag anmäler denna händelse? Att en åklagare kommer se igenom anmälan och göra en bedömning. Att det troligtvis kommer läggas ner.


    Jag kommer inte få ensamt umgänge, utan de kommer vara ensamma hos honom.



    Jo, men om du anmäler finns det en chans att han får hjälp med sina problem. Jag tycker hans agerande mot dina barn är långt över gränsen och dina barn Kommer få issues pga det. Jag förstår om du inte vill anmäla för din egen skulle men om du inte lämnar eller anmäler det som han gjort mot ditt/dina barn så kommer det troligtvis inte sluta så bra. Din man behöver ju hjälp.

    Du tror inte att du kan lyckas övertyga honom att söka hjälp för sina problem? Om han inser att det han gör är fel och söker hjälp för det så är det skillnad.
  • Anonym (.)
    Anonym (rådvill) skrev 2014-09-17 13:31:13 följande:

    Är ni införstådda i att han kommer fortsätta ha halva umgänget om jag anmäler denna händelse? Att en åklagare kommer se igenom anmälan och göra en bedömning. Att det troligtvis kommer läggas ner.


    Jag kommer inte få ensamt umgänge, utan de kommer vara ensamma hos honom.


    Det är ju inte säkert. Karln är dömd för misshandel och du har pratat med soc om det. Anmäl ALLA överträdelser och spela in honom när han tappar humöret med barnen, så att du får fler bevis.
    Sen bryter du.
  • Anonym (rådvill)

    Ja, jag skriver ner allt, klockslag och vad som hände. Polisen rådde mig till det. Jag anmälde till socialen eftersom jag vet att jag har svårt att veta var gränsen går, då får de hjälpa till att avgöra. Hon sa att en polisanmälan kanske gör det hela värre, men att hon vill prata med oss båda för att göra en bedömning. 

    Jag har kontakt med kriscentrum och där finns även kuratorer som tar emot män som slår. Jag har pratat lite löst med honom efter denna händelse och han verkar vilja gå på något sådant. Får ta det lite långsamt så han inte blir arg och skiter i det. Han ska ju trots allt ha kontakt med barnen i resten av sitt liv så det viktigaste för mig är att han får hjälp att jobba med sina problem. Hans bror har gått i terapi i 2 år och är en helt annan människa idag, även han har pratat med sambon.

    Jag har inga problem att lämna honom, gjorde det efter misshandeln. Men det ledde ju till att han var ensam med barnen 50% och det vill jag inte.

  • Anonym (rådvill)

    Jag kan tillägga att en stor bidragande orsak till sambons problem dels är att pappan bara försvann. Han har även andra beteenden som psykologen tyckte kunde kopplas till det. Allt detta snurrar i mitt huvud dagligen och ofta känner jag att jag ska kämpa för att få flytta ensam med barnen. Men om det inte blir så måste de ju vara ensamma med honom. Hur skulle det hjälpa?

  • Anonym (Anna)

    Du sitter i den berömda rävsaxen, det är en omöjlig sits och vad du än gör blir det fel.

    Men jag tänker som så, om du separerar och har barnen 50% så har de ett tryggt liv 50% av uppväxten. Som det är nu har de 0% trygghet eftersom du inte kan skydda dem. Förlåt att jag skriver så hårt.

  • kanskedetdu

    att du väljer o ursäktar en våldsam galning med att han har problem med humöret är sorgligt,och det bevisar att du är en olämplig o dålig mamma soc borde ta barnen o ge dom ett riktigt hem

Svar på tråden Han slog vårt barn i huvudet