Inlägg från: Mandel |Visa alla inlägg
  • Mandel

    Smutsiga sanningar om SD!

    lilleman2000 skrev 2014-09-21 14:48:41 följande:

    Vilket enfaldigt strunt. Man visar bilder på gråtande barn NÅGONSTANS i världen. Tar saker ur sitt sammanhang. Visar när någon SD:are anklagas men klipper samma sekund som frågan/påståendet börjar besvaras. Det här är för vinklat för att kunna tas på allvar. Skulle inte förvåna mig om filmsnutten från 95 där dom skriker att 250000 muslimer ska ut, föreställer några andra än SD.

    Jag röstade inte SD i valet och håller inte med mycket i deras politik, men den här filmen är ren propaganda, dessutom dålig sådan.


    Kan inte annat än hålla med.

    Röstar inte heller på SD.
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Velouria skrev 2014-09-21 15:59:14 följande:
    Och ändå kommer vi inte ifrån hur SD är och framställs i samhället.
    Fast eftersom gemene svensk har skrikit rasist och vänt dem ryggen och det inte fungerade vare sig valet 2010 eller nu så kanske man skulle ändra taktik?
    Vad vet jag, men i mina öron låter det bättre.

    Läser man deras partiprogram och valmanifest så står det inget om det som media och alla pk-svennar gapar om. Vad är det som står mellan raderna som jag inte ser?
    youtubeklipp med ihopklippta snuttar från allt möjligt känns inte så värst trovärdigt för mig och jag röstar inte ens på SD så hur trovärdigt tror du att de som röstar på SD tycker att det är?
    Är det verkligen partiets politik bara för att ett hög med nötter gör korkade saker? Är minoriteten styrande?

    Mig veterligen finns det väl knappt en enda församling, förening, organisation osv. som går helt fria ifrån rasister, pedofiler, otrogna, homofober osv. Är verkligen alla medlemmar detta bara för att några har blivit anklagade/fällda för brottet?
    I så fall ska jag gå ur varenda sammanslutning jag är med i!
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Velouria skrev 2014-09-21 17:46:55 följande:
    Vad fungerade inte när man vände ryggen mot SD? Vilken annan taktik ska man ta till för att vad ska fungera gällande SD?

    Jag skulle inte läsa mig blind på partiprogrammet. Dock har jag läst partiprogrammet flera gånger. Den är välformulerad och insinuerar väldigt mycket. Den har en speciell underton som är främlingsfientlig många gånger.

    Skulle allt som de sagt och gjort i det offentliga rummet ha stått som partiets budskap i partiprogrammet skulle de inte få 12 procent, utan kanske 1 procent. De vet hur de ska formulera sig för att iallafall skriftligen framstå som "rumsrena", men i det offentliga rummet är de inte alls såsom de framställer sig i partiprogrammet. Det är väl därför det är så bra att det finns så mycket andra mediekällor, som de här klippen t.ex.
    Tja, inte vet jag vad som inte fungerar men de dubblade sitt väljarstöd trots att massor av människor skrek rasister och vände dem ryggen. Känns inte riktigt som att det var rätt taktik.
    Man ska hålla sin vän nära och sin fiende ännu närmre? Bjuda in dem till sakliga diskussioner där alla får säga sitt om allting och inte där alla lägger orden i munnen på SD och endast pratar om rasism.

    Många röstade på SD för att de var det enda partiet som åkte runt till mindre "okända" samhällen. De var de enda politikerna på riksnivå som tog sig tid att möta vanligt folk och svara på vanligt folks oroliga frågor. Folk är rädda för den ökade utländska konkurrensen. Folk är nervösa över den ökade kriminaliteten. Folk är oroliga över hur det ska gå med deras äldre anhöriga. Bostadsbristen? osv. är det då konstigt att de röstar på SD när de är de enda som svarar på deras oro?
    SD hade ju liksom ingen konkurrens...

    Det är naivt att tro att alla som röstade på SD enbart gjorde det för den påstådda tesen att de vill slänga ut alla med invandrarbakgrund.
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    nihka skrev 2014-09-21 18:40:07 följande:

    SD har ju som bekant en hel del rasistiska och nazistiska följare. Så här uttrycker man sig:

    "När vi SvP och SD får makten kommer negrer som dig hängas i trät och vi skickar tillbaka dig dit du hör hemma. Sluta frivilligt eller så kommer vi tysta dig för gott!!!"

    http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/777246-mottog-rasistiska-hotbrev-vi-kommer-tysta-dig-for-gott


    Så bara för att några korkade medlemmar säger en massa skit så tycker per automatik alla andra lika dant?
    Oj, oj, oj....
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    nihka skrev 2014-09-21 19:33:33 följande:
    Det har jag aldrig sagt.

    Trodde du det?

    Oj, oj, oj...
    Verkar så när man måste omvända alla som röstade SD för alla som gör det är ju rasister...?
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    pellepelle skrev 2014-09-21 19:42:52 följande:

    Skillnaden mellan exempelvis sossarnas och vänsterpartiets smutsiga historia och den rasism och hatbrott som finns inom SD är att det är samma människor som begår brotten inom SD som man kan rösta fram medan de andra ligger i historien- Ja s och v-partierna har smutsiga historier men det är inte de personerna på valsedlarna som snusat ned den, vilket är fallet med SD. Det är skillnaden.


    Helt sant. Detta tror jag även är en bidragande orsak till att SD inte får fler röster än vad de får.
    Den dagen de städat upp bland nötterna och deras kandidater kan öppna munnen utan att säga nedsättande ord om invandrare så kommer många fler att rösta på dem.
    I dagsläget är de alldeles för instabila...
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden Smutsiga sanningar om SD!