Linfrökross i köttbullssmeten?
Istället för ströbröd eller vad folk nu använder för att binda. Tror ni det går?
Istället för ströbröd eller vad folk nu använder för att binda. Tror ni det går?
Pröva och berätta för oss?
Pröva och berätta för oss?
Linkross innehåller begränsat med stärkelse så förmågan att binda vätska är begränsat.
Jag vet inte om man kan binda vätska med det, däremot har det nog en bindande effekt eftersom man tex. använder krossat linfrö istället för ägg när man bakar veganskt. Jag har använt det när jag gjort linsbiffar och det har funkat bra.
Okej, jag ska testa! Tack för svaren!
Jag tänker också på huruvida smaken passar... linfrö smakar annorlunda än ströbröd.
Jag skulle INTE gjort det. Man ska inte äta mer än typ en matsked linfrön per dag, sen låter det väldigt äckligt i mina öron.
Om man har 1-2 msk linfrö i en sats biffar blir det ju inte några överskridna gränser. Sedan är smaken något som är individuellt. Jag har tyckt att det har varit väldigt roligt att göra mer udda burgare på senaste tiden med tex. gorgonzola och valnötter. Om man kryddar rätt tror jag inte att linfröna är ett problem. Ska man göra vanlig svensson-pannbiff kanske det däremot inte passar så bra.
Det gick helt bra
Lade i tre matskedar men det hade räckt bra med två. Smaken är det nog inget fel på, kryddorna gör ju sitt där... Men aningen torra blev de. Dock blir alltid mina köttbullar lite torra I have a long way to go innan jag får till lika goa köttbullar som farmor!
Testa pofiber istället för ströbröd. :)
Vet inte om du använder blandfärs till köttbullar, testa att stek i stekpanna och kör klart köttbullarna i ugn.
Testa pofiber istället för ströbröd. :)
Vet inte om du använder blandfärs till köttbullar, testa att stek i stekpanna och kör klart köttbullarna i ugn.
Köttbullar på mager färs är hopplöst ð???. Steker du löken innan binder den lättare i smeten och håller ihop bollarna bättre också. Lycka till!
Istället för ströbröd eller vad folk nu använder för att binda. Tror ni det går?
Fibrex kan man ha i!