• Partiledare

    Skenande Ebola?

    Vår mest kända gränslösa läkare varnar för att Ebola börjar skena iväg utom kontroll då allt verkar göras försent. Det verkar vara som med klimatproblemen.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Skenande Ebola?
  • Partiledare
    Regeringen i Sierra Leone tog idag beslut om att sätta 1,2 miljoner människor i karantän för att försöka få stopp på ebolasmittan. I Västafrika har sammanlagt över 6 200 människor smittats och nästan 3000 dött, enligt WHO. Den amerikanska smittskyddsmyndigheten varnar för att ebolaepidemin kan sprida sig till en världskatastrof redan det här året. Hur kunde ebolasmittan bli så kraftig och svårstoppad? Och hur ska spridningen förhindras? Samtal med Birte Abild, svensk sjuksköterska från Röda Korset direkt från Sierra Leone, Richard Myrenberg, Sveriges Radios Afrika-korrespondent och Johan von Schreeb, specialist i katastrofmedicin och docent i internationell hälsa.
    Han sa här att sjukvårdspersonalen inte får ut sina löner och därför inte kommer.
    Vi slänger ut runt 300 miljarder till bistånd EU och flyktingar, men kan inte istället ställa upp med pengar snabbt akut emot denna fara?
  • CarinaL26
    puss skrev 2014-09-25 23:02:40 följande:

    Ingen som vill Hjälpa Dem På Plats, som det brukar heta?


    Det är "andra" som ska hjälpa. Inte "dom".
  • Partiledare

    Amatörer göre sig ej, man måste vara extremt proffsig

  • puss
    Partiledare skrev 2014-09-27 00:31:56 följande:

    Amatörer göre sig ej, man måste vara extremt proffsig


    Vad betyder det? Hjälpa dem på plats är inte ett alternativ alltså? I vilka situationer är då hjälp på plats att föredra?
  • dfuoih
    puss skrev 2014-09-25 23:02:40 följande:

    Ingen som vill Hjälpa Dem På Plats, som det brukar heta?


    Jag försår inte din poäng. Menar du att det är bättre att vi tar hit alla smittade?
  • puss
    dfuoih skrev 2014-09-27 11:19:53 följande:
    Jag försår inte din poäng. Menar du att det är bättre att vi tar hit alla smittade?
    Synnerligen eminent slutsats.
  • Moderno

    Lite svårtolkad ts och inlägg. För egen del är jag väldigt oroad. Framförallt oroas jag över utvecklingen i västafrika, varifrån fruktansvärda bilder förmedlas, och som riskerar att få oerhörda konsekvenser för den politiska och ekonomiska utvecklingen där.

    Sedan är jag också oroad för svensk och europeisk del. Det krävs inte allt för många sjukdomsfall för att möjligheterna till specialistvård (särskilda vårdplatser m.m.) är uttömda. Då måste patienter behandlas på ett mindre säkert sätt vilket medför ökade risker för vidare spridning. Dessutom är det inte möjligt att göra som i liberia, att sätta en och en halv miljoner europeer i karantän är otänkbart och saknar med största sannolikhet lagstöd som det ser ut nu.

    Det har i veckan rapporterats rena skräckscenarier från fn-toppmötet om ebola och dess utveckling. Jag hoppas innerligt att de som förmedlat detta kommer visa sig ha haft fullständigt uppåt väggarna fel. Annars går vi en mörk framtid tillmötes.

Svar på tråden Skenande Ebola?