Irina Jonsson skrev 2014-11-05 01:44:13 följande:
jag åt salami till v10, när jag blev v 10 fick jag en vidrigt smak av den, så bebben visar nog vad den vill äta o vad inte :) hon/han vet att jag kommer ändå äta allt som jag är sugen på men bara slutar när smaken förändras för mig , lr iaf så längre ingen av oss mår dåligt av detta :) ja salami kanske man ska inte äta vid graviditeten men är en gravid kvinna jätte sugen på sånt (några kanske ska förstå vad jag menar med det) då skiter vi vad böcker säger! jag med min första barn åt salami hela graviditet o min son föddes hellt frisk! det som står i böcker menas ju bara om man äter för mkt än vanligt, i vissa kost böcker för gravida står det att man ska helst undvika te, kaffe, o kolsyrad vatten, man skal altså dricka vanlig vatten om man inte tycker om saft i hela graviditeten? det står oxå att man bör undvika rökt! hur ska det gå till altså (t.e.x jag är nu andra gången gravid o kommer fira jul tsm med bebbe i magen) jag kan inte tänka jul utan ngt rökt! man säger att man ska inte dricka nå mkt vatten för att det kan försvåra förlossningen! inte alls var det så för mig jag drack hela graviditeten konstant hela tiden vatten o kolsyrad o sont, o inte det minsta hade svårt att föda, till o med min mjölk räkte till modersmjölk bank, altså man kan säga att jag ammat andra barn o mitt eget i hela året! det ända jag säger, man ska lyssna på sitt kropp, det är man sugen på ska man äta lr dricka för det finns lika mkt dåliga baktetier som bra bakterier överallt! om man då ser bara på dåliga bakterier då bör vi nog svälta ihjäl för de är presis överalt lika med bra bakterier!
"Om du vill äta torkat, kallrökt eller gravat kött, till exempel parmaskinka eller salami ? frys det i tre dygn innan du äter."
www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Parasiter/Parasiter-i-kott/Toxoplasma-gondii/
"Gravad, rökt fisk och sushi: ät nygjord eller nyförpackad produkt. Kontrollera förpackningsdatum.
Förpackad gravad och rökt fisk är de livsmedel där risken för listeria visat sig vara störst. Om man väljer en nygjord vara är risken att det ska finnas skadliga mängder listeria liten. Risken ökar ju längre tid förpackningen förvaras. I rå fisk, som i sushi, är risken för listeria liten om man väljer nygjord produkt."
www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Bakterier-virus-och-parasiter/Listeria-monocytogenes/Listeria-monocytogenes/