• Anonym (Mamma­n)
    Äldre 29 Sep 15:23
    42856 visningar
    278 svar
    278
    42856

    Mina barn hatar mig för att jag var otrogen..

    När mina barn var små var jag otrogen mot deras pappa. Jag hade haft en affär under en längre tid och även blivit gravid. Pappan hade inte misstänkt något alls. Det blev en ganska jobbig skilsmässa med mycket bråk.
    Jag hade bestämt mig för att satsa med "den nya" mannen så en dag släppte jag helt enkelt bomben och tog mitt pick och pack och stack iväg ett tag. Vi flyttade snabbt ihop och är fortfarande idag gifta, två gemensamma barn.
    Jag var väldigt hård mot min (ex)man om att han inte skulle berätta för barnen om vad som orsakade vår skilsmässa. Jag ville få dem att ogilla mig. Det var så mycket tumult under denna tid att i nutiden när barnen frågat, har jag sagt att jag blev gravid efter att jag lämnat pappan och att jag och deras styvpappa möttes efter att jag lämnat. Det var ju så mycket som hände då (en nära släktings död också) som gjorde att tiden inte riktigt har en linje vid denna punkt. 
    Däremot. För ca ett år sedan fick då 14 åriga dottern reda på affären och min graviditet varande medan jag fortfarande var gift med exmannen(deras pappa) och han var ovetande om detta.
    Det var en person jag trodde var en kompis, som "råkade" försäga sig. Alla tre på 15, 14 och 12 (nu 16, snart 15 och 13) blev rasande på mig och skrek svordomar. De skrek alla att de inte ville se mig eller deras halvsyskon, eller deras styvpappa. Detta hände för ett år sedan snart och fortfarande vill de inte träffa oss i denna familj! De kommer hit ibland för att de måste, men de säger inget, och om de skulle klämma ur sig något så är det något drygt kränkande mot oss i denna familj. Jag kan räkna på mina händer antalet gånger jag träffat dem sedan denna incident.
    När jag pratar med pappan så gör han inget utan säger att det faktiskt är mitt fel och inget han kan eller tänker hjälpa mig med. Han säger bara att barnen är lyckliga hos honom (han har ingen ny). Jag vet inte riktigt hur man ska göra. Hur gjorde ni som vart i samma sits? Detta har pågått i ett år nu som sagt, och jag tvivlar på att de någonsin kommer att förlåta mig. Kan man tvinga dem hit? (De har alltid haft varannan vecka tills detta, då de totalt vägrade. Dock är det inget jag skrivit under på.) Kan man ta detta till rätten och på något sätt få dem att acceptera att man även som mamma inte kan vara perfekt?

  • Svar på tråden Mina barn hatar mig för att jag var otrogen..
  • Vitrys­k hockey­hjälte
    Äldre 29 Sep 15:27
    #1

    Tja. De får reda på att någon de trodde var ärlig är orsaken till att deras ursprungsfamilj trasats sönder, och att vederbörande dessutom ljugit om det i alla år.

    Jag förstår att de känner sig arga och svikna.

    Om det går att reparera? Aldrig helt, tror jag, men förmodligen lär väl ilskan lägga sig någon gång.

    Och andra otrogna som inte ser att de gör fel: ta till er av detta. Det kan komma tillbaka och bita er i röven när ni minst anar det, även åratal senare. Jag fattar inte hur någon kan tycka det är värt det.


    Count hotfull pastor, sprungen ur kaos.
  • Anonym (.)
    Äldre 29 Sep 15:32
    #2

    Tycker du i efterhand att det var värt det? Helt ärligt så tycker jag att alla som är otrogna får skylla sig själva. 
    Har du tur så blir det bättre när dom fått smälta det men har du otur så har du förstört relationen till dina barn för all framtid, men det borde ju varit något du skulle tänkt på innan. Det kan ju inte ha kommit som någon nyhet att du kunde få den reaktionen. 

  • Äldre 29 Sep 16:00
    #3

    Jag tycker nog att ni 2 som har svarat är väldigt harda mot TS.
    Ni vet inte hela sanningen. Bara en del.

    TS, jag tycker att du borde ta kontakt med en familjeradgivare. Ett ar har gatt och du känner att det inte har ordnat sig. Där av borde en tredje part fa komma in och medla mellan er. Barnen maste fa prata om vad som har hänt och du maste ge dem svar pa varför saker hände.

  • Äldre 29 Sep 16:04
    #4

    Svårt att ge dig några råd TS , det du ser nu är en direkt konsekvens av det du en gång gjorde , på den punkten har barnens pappa rätt. Han har ingen skyldighet att varken bära på dina hemligheter eller försöka fixa problem du själv dragit på dig.

    Ang att tvinga dem till att bo hos dig varannan vecka , så kan du antagligen ta upp det med soc , men frågan är om det är en bra idé att försöka tvinga dina barn att umgås med dig mot deras vilja , vem tjänar på det ?

  • Anonym (Nejdu­!)
    Äldre 29 Sep 17:55
    #5

    Så du är en skitstövel och förväntar dig dessutom att omgivningen ska ljuga åt dig, för att hålla din dåliga karaktär hemlig! Jag skulle inte ha förlåtit dig. Otroheten kanske jag kunde förlåta efter några år - men inte lögnerna och absolut inte att du tvingade de omkring dig att ljuga för att skydda dig. Så otroligt fegt, lågt och vidrigt. Men, ni kan ju kanske testa familjeterapi, både tillsammans och ensamma, så kanske, kanske ni kan komma överens till slut.

  • Anonym (Bosse­Larsso­n)
    Äldre 29 Sep 18:06
    #6

    Du skriver att du var otrogen när barnen var små, hur långt tillbaka var det?

  • Anonym (.)
    Äldre 29 Sep 18:10
    #7

    Visst kan det låta hårt, men jag tycker faktiskt att man får stå för vad man har gjort och ta konsekvenserna. Jag utgår från att folk inte är dumma i huvudet och då vet man vad man riskerar när man är otrogen. Det här var ju dessutom inte bara "en dum engångsgrej" utan höll på en längre tid.  

  • Äldre 29 Sep 18:25
    #8

    Helt ärligt så tycker jag att dina barn reagerar normalt. Det är för mycket begärt att din ex-man skulle släta över och "försvara" dig när det var du som bedrog honom. Att du hemlighållt sanningen lär ha strött salt i barnens sår. Det blir en förtroendeklyfta.

    Det är lätt att vara efterklok men i detta läge tror jag du behöver försöka göra allt för att bygga upp ett förtroende med dina baren igen.

  • Anonym (som man bäddar­...)
    Äldre 29 Sep 19:08
    #9

    Nej, man kan inte begära, ens av en mamma att hon ska vara perekt. Men man kan begära att hon inte kräver av sina barns pappa att han ska ljuga för dem bara för att hon inte ska framstå i dålig dager. TS fd man har uppenbarligen skyddat sitt ex och hennes svek med lögner. Tveksamt agerat det också tycker jag. Han riskerar ju också att dra på sig barnens vrede. Vem ska barnen kunna lita på. Båda föräldrarna ljuger ju.

    Jag vet inte hur juridiken ser ut i ett sånt här fall, men även om det skulle finnas sådana möjligheter kommer tonåringarnas ilska och besvikelse över mammas lögner garanterat övergå i hat om hon försöker tvinga sig på dem.

    TS enda möjlighet är att låta tiden ha sin gång och genom handling visa att hon älskar sina barn och att hon ber dem och deras pappa uppriktigt om ursäkt. Sen kan hon bara hoppas.

    Karma is a bitch

  • Kiiaan
    Äldre 29 Sep 19:09
    #10
    Anonym (Mamman) skrev 2014-09-29 15:23:18 följande:

     Kan man tvinga dem hit? (De har alltid haft varannan vecka tills detta, då de totalt vägrade. Dock är det inget jag skrivit under på.) Kan man ta detta till rätten och på något sätt få dem att acceptera att man även som mamma inte kan vara perfekt?


    Tvinga? Tror du dina barn är så dumma? Kommer bara göra saken ännu värre. Dina barn är inte små längre. Du får stå ditt kast och hoppas att dina barn en dag förlåter dig - för det du gjorde gentemot dom och deras far. 
Svar på tråden Mina barn hatar mig för att jag var otrogen..