Inlägg från: Utvandraren |Visa alla inlägg
  • Utvandraren

    Frankrike

    Hej. Vi har länge planerat att flytta till Frankrike men av olika anledningar så har vi fortfarande inte kommit iväg än. Nu i och med lågkonjunkturen så har jag blivit lite orolig angående rasismen i Europa och speciellt Frankrike i och med att det är dit vi vill flytta. Så jag hoppas hitta någon svensk boendes i Frankrike som kan berätta lite hur det är nu för tiden (särskilt i södra Frankrike) Märker man av rasismen som svensk? Har era barn märkt av det? Tack på förhand. 

    Ifall ni har några andra tips eller tankar kanske ni kan skriva här till mig.

  • Svar på tråden Frankrike
  • Utvandraren
    Anonym (B) skrev 2014-10-12 21:37:46 följande:

    (Postade innan inlägget var klart)

    Däremot kanske det är tufft på arbetsmarknaden generellt ändå. Det beror på vad ni hade tänkt jobba med. Till vissa yrkesgrupper kanske rekrytering sker av "lokalt folk". Diskriminering är ju en sak, rasism en annan.


    Vi ska exportera vin så arbete är inget problem. Det är därför vi ska till Södra Frankrike. Languedoc.

    Har ni barn? Hur är situationen för barnen i skolan i Frankrike nu för tiden? För de ymgre menar jag. Våra är 2 och ett halv och ett och ett halvt. Vi kommer nog inte hinna få klart allt med flytten förren om kanske ett år så.
  • Utvandraren
    Anonym (Bor i Frankrike) skrev 2014-10-16 22:46:17 följande:

    Jag bor i Frankrike men inte i södra. Menar du om barnen skulle känna av rasismen eller bli annorlunda behandlade själva för att de inte är fransmän? Eller rasismen mot vilka? Vad det gäller många "invandrade" grupper i Frankrike sedan några generationer (som nordafrikaner) så tycker jag inte så mycket "vardagsrasism" verkar riktas mot dem (men de blir ju diskriminerade professionellt sett). Högerextrema partiet här är mest emot att fler invandrare kommer nu tror jag, inte nödvändigtvis emot folk som redan bor här sedan generationer tillbaka.


    Ja jag menade ifall det fanns risk för rasism i skolan. Och sedan undrade jag hur det är i franska skolan för övrigt. Svenska skolan får ju bottenbetyg nu för tiden (på kvaliteten i undervisningen menar jag) och tänkte passa på att fråga nu när jag ändå hade en tråd uppe
Svar på tråden Frankrike