Inlägg från: fabbemam |Visa alla inlägg
  • fabbemam

    Ansökningsdokument?

    Grattis!!
    Jag har själv en underbar unge som AC hittade till oss på den listan :) Det låter när du beskriver vad som kommer att hända nu som om även ni kommer att adoptera genom AC. Stämmer det? Att jag frågar är för att papperssamlandet skiljer sig mellan organisationerna. Åtminstone gjorde det det för 4 år sedan när vi samlade papper. Ansökningshandlingarna har förändrats sedan dess så tyvärr kan jag inte hjälpa dig med exakt vad det ska vara. 

    Det är inte jättemånga aktiva här på FL längre tror jag men det finns flera grupper på FB både rena adoptionsgrupper, grupp för Kina och en för oss som ska eller har adopterat SN- barn från olika länder. Om du har eller vill skaffa FB kan jag om du inboxar mig här på FL hjälpa dig in i de hemliga grupperna så du kan få hjälp av de som nyss samlat papper.

    Det finns också en Yahoo-grupp för de som ska eller har adopterat SN-barn från Kina. uk.groups.yahoo.com/neo/groups/KinaSN-barn-villvetamera/info
    Där är ingen jätteaktivitet men har du frågor kommer du nog att få några svar i alla fall men främst från oss som adopterade fram till 2012-2013.

  • fabbemam

    Om man vill så kan man även som par göra i ordning den "elektroniska" ansökan först så att man kan få barnförfrågan under tiden man sammanställer övriga handlingar. Jag vet inte om det är något som AC berättar alltid men fråga om ni vill ha den möjligheten. Numer är det många barn som räknas som SpecialFokus och som man kan bli matchad med innan "stora pappershögen" registrerats i Kina.

    De barn som kräver LID "Logg In Date" kan dock bara matchas med de som har alla papper i Kina, de kallas ibland också för "vanliga SN- barn" eller SN:listan resp. SF-listan. Listan är dock den samma men Kina har olika krav på ansökningsordningen och på de blivande föräldrarna.

Svar på tråden Ansökningsdokument?