• Anonym (?)

    Apoteket vägrade att sälja till mig!

    Har haft problem med mitt underliv ett tag. Gick och fick det undersökt av min barnmorska och on sa att jag förmodligen bara är torr och skulle smörja med mjukgörande. Typ olivolja ett tag. Gick problemen inte över så skulle jag köpa svampmedel på apoteket och behandla med. Hon kunde nämligen inte avgöra om det var svamp som orsakade torrheten. 

    Nu har det gått två veckor och jag blir tokig så jag gick till apoteket. Väl där frågade och och förväntade mig att få hjälp att kunna köpa ett svampmedel. Döm om min förvåning när hon i kassan sa att jag inte får köpa om jag inte fått det konstaterat av läkare. Försökte förklara vad min bm sagt och att jag verkligen behövde medlet. Men nej, hon vägrade sälja och jag fick gå därifrån tomhänt. 

    Får hon göra så? Jag måste ju ha medlet och min bm sa att jag skulle köpa.. Vad ska jag göra nu? Fråga bm om hon kan skicka ett "intyg" till apoteket? Känns ju helt absurt detta.. 

  • Svar på tråden Apoteket vägrade att sälja till mig!
  • Cinza

    Gå till ett annat apotek och om de frågar säger du att du varit hos läkaren. Så hade jag gjort.

  • Påven Johanna

    Nej, självklart ska du kunna köpa det medel du behöver ha. Det är sant att apotekets personal bör upplysa om att den som aldrig tidigare haft svamp ska uppsöka läkare innan receptfria medel används för att få svampinfektionen bekräftad och annat uteslutet, men så länge medlen är receptfria så måste de förstås också sälja dem. 

  • Anonym (?)

    Vad ska man ha för svampmedel då? För det var det hon på Apoteket frågade mig, vad läkaren rekommenderat. Då svarade jag som det var, att jag inte visste då bm sagt åt mig att prova då hon själv var osäker. 

    Så om jag går till ett annat Apotek och får samma fråga - vad jag blivit rekommenderad, så vet jag ju inte vad jag ska svara. 

    Har aldrig haft svamp och är dessutom gravid.. 

  • Anonym (josie)

    Låter helskumt. Såvida du inte är under 18 kan de inte neka dig att köpa receptfria läkemedel...
    Jag hade ringt upp berört apotek och bett att få prata med en ansvarig där.

  • Anonym (Liv)

    Det kanske är lättare om du går till en gynekolog som kan skriva ett recept?

  • Cinza

    Jag kommer inte ihåg på rak arm vilka medel som går bra när man är gravid, men antingen slår du i Fass eller så ringer du din BM och hör med henne vilket hon rekommenderar.

  • sextiotalist

    Om det var diflucan, så är det receptbelagt.
    Mitt tips är att köpa pevaryl för fotsvamp, billigare och samma effekt

  • Anonym (?)
    Anonym (josie) skrev 2014-10-15 14:41:07 följande:
    Låter helskumt. Såvida du inte är under 18 kan de inte neka dig att köpa receptfria läkemedel...
    Jag hade ringt upp berört apotek och bett att få prata med en ansvarig där.
    Nej jag är en bra bit över 18 så kände mig riktigt korkad där inne.. 
    Anonym (Liv) skrev 2014-10-15 14:43:06 följande:
    Det kanske är lättare om du går till en gynekolog som kan skriva ett recept?
    Det är kruxet, vi har inga gynekologer här. Då får jag åka till grannstaden och först måste jag ha en bokad tid. Ringde 1177 igår för rådgivning om hur tusan jag skulle bete mig och dom sa att jag skulle ringa hälsocentralen och be en allmänläkare titta på mig. Skulle få komma in på fredag nästa vecka. Innan dess har jag dött av sveda och klåda. 
  • Anonym (Svamp eller annat?)

    Har du svamp kliar det och du är röd. Du har vita klumpiga flytningar, som keso. Det går inte att missta.


     


    Gå och köp Canesten vagetorium + kräm (säljs i ett paket) och använd. Canesten är effektivt och svider inte som Pevaryl.


    Det är bara att plocka fram det och gå till kassan. Har handlat det ett flertal gånger då jag haft svamp.

  • Anonym (Svamp eller annat?)

    Och kan tillägga att jag aldrig haft en doktor som konstaterat det. Sist sa jag till min bm att jag hade fått svamp och det är bara att köpa Canesten.

    Om man inte misstänker att man istället kan ha någon könssjukdom som Klamydia så är det inga problem. Och är man osäker kan man skicka efter ett sånt test också från apoteket.

Svar på tråden Apoteket vägrade att sälja till mig!