• Anonym (omfattning)

    11 kap 2 § SoL

    Funderar på 11 kap 2 § SoL


     


    2 § Vid en utredning av om socialnämnden behöver ingripa till ett barns skydd eller stöd får nämnden, för bedömningen av behovet av insatser, konsultera sakkunniga samt i övrigt ta de kontakter som behövs. Utredningen ska bedrivas så att inte någon onödigt utsätts för skada eller olägenhet. Utredningen ska inte göras mer omfattande än vad som är motiverat av omständigheterna i ärendet. Utredningen ska bedrivas skyndsamt och vara slutförd senast inom fyra månader. Finns det särskilda skäl får socialnämnden besluta att förlänga utredningen för viss tid. Den som berörs av en sådan utredning ska, om inte särskilda skäl talar mot det, genast underrättas om att en utredning har inletts. Lag (2012:776).

    Är det socialtjänsten som bedömer omfattningen eller kan man som part kräva soc att inhämta material från andra myndigheter?
    Tog själv ut en hel del journaler från olika myndigheter och hittade saker som strider emot de uppgifter som socialtjänsten talar emot oss i själva utredningen.

    Omfattningen kan tyckas vara till vår fördel, men den kan ju även bli till vår nackdel?  En mindre omfattning blir ett mindre helhetsperspektiv och soc kanske hämtar in fakta endast från de som går emot oss.

  • Svar på tråden 11 kap 2 § SoL
  • Anonym (jag)

    Det måste väl vara Soc som håller i utredningen bestämmer omfattningen?

    Så fattar jag det som.

    Vad är det du vill göra?

  • Anonym (omfattning)

    Man kan likna en utredning och dess omfattning med en nyhets- artikel hur objektiv den må vara. Man kan ju vrida på sanningen till sin fördel beroende på vad man väljer och väljer bort.

    t.ex. om det står något i journal A som används i en utredning, men man finner information i journal B som strider emot socialtjänstens tes. Om socialtjänsten väljer bort journal B, eller att man som part lägger fram informationen och anser att de ska kolla upp det, men de väljer att ignorera det så borde väl socialtjänsten egentligen ha gjort fel?

Svar på tråden 11 kap 2 § SoL