• basio

    Återkommande prickar

    Hej!

    Jag har en pojke på 9 år som i omgångar får mystiska prickar. De liknar vattkoppor, vilket han hade rejält som treåring, och som han ju nog inte kan ha om och om igen. Det är röda prickar med en liten blåsa i mitten. De kliar rätt ordentligt och kan finnas var som helst på kroppen.

    Första gången visade vi upp dem på vårdcentralen med svaret att de liknade just vattkoppor. Det liknar inte myggbett eller loppbett. I övrigt är han sjuk ganska ofta, med halsont och magont. Men pigg för det mesta ändå.

    Någon som känner igen det eller kan tipsa om vad det kan vara?

  • Svar på tråden Återkommande prickar
  • Lovisa09

    Det kanske är mollusker? De dyker upp lite här och var. När dottern hade det så trodde jag först att det var vattkoppor just för att de är lite vätskefyllda. De är smittsamma och kan klia så de sprider sig lätt på kroppen. Kan ta ett par år innan de helt försvinner.

  • basio

    Han har haft mollusker i två år och de är borta allihop, de här ser inte alls ut som hans mollusker. Och molluskerna kliade aldrig. De här samlar sig gärna på samma kroppsdel, nu sitter de på ena benet. Förra gången var dem på ryggen och innan dess på magen. De försvinner oftast efter 1-2 veckor,

Svar på tråden Återkommande prickar