• Mymlisen

    Utslag på stickan men ändå inte uvi?

    Är gravid i v 26 och har varit inne akut flera gånger under graviditeten för mycket sammandragningar och smärtor i magen. Två av gångerna har urinstickan gett utslag och odling har skickats. Har fått antibiotika de gångerna och smärtan har försvunnit och sammandragningarna har gått ner i intensitet. Har även fått lämna urinodlingar emellan dessa gånger. Dock har alla urinodlingar kommit tillbaka normala, så uvi är det garanterat inte. BM har ingen aning vad det kan vara, dock spekulerade hon i om det kan vara njursten, men blir det bra av antibiotika?

    Är det någon som har haft liknande problem och fått veta vad det berodde på? Håller ju på att bli tokig av att inte veta vad det är som händer. Är ju visserligen trevligt att få se bebis så många gånger som vi har fått, men ändå, man vet ju inte om det påverkar även om hon ser ut att må bra och tappen är opåverkad.

  • Svar på tråden Utslag på stickan men ändå inte uvi?
  • Mymlisen

    Vet inte om de har gjort de alla gånger, men minst en av gångerna har de gjort det eftersom en sköterska på hc hade funderingen. Dock inte en av antibiotikagångerna eller vad man ska säga. Och inget utslag då. Är det ett test de gör på rutin eller måste man be om det?

    Tack för svar, är rätt frustrerande att inte veta vad det är, och nu har jag inga symptom, så är väl ingen idé att testa just nu. Hoppas bara att det inte kommer tillbaka.

  • isis bianco

    Gbs har man isåfall alltid, fast den kan vara olika mängd... Så troligtvis är det inte det då. Hm, vad konstigt, och jobbigt för dig. Gbs är inget man kollar av rutin, utan en specifik odling. Hoppas du slipper mer besvär!


  • Mymlisen

    Ja då lär det ju inte vara gbs i alla fall. Men frustrerande att inte veta vad det är. Håller tummarna för att det håller sig borta resten av graviditeten.

    Har nog med sammandragningar och foglossning ändå tycker jag

Svar på tråden Utslag på stickan men ändå inte uvi?