• Äldre 6 Nov 18:13
    5221 visningar
    25 svar
    25
    5221

    Huskyliknande sällskapshund?

    Hej, jag undrar om det finns någon husky/alaskan malamute/grönlandshund/jämthund/lajka liknande hund som går att ha som sällskapshund? De flesta hundar är ju sällskapshundar på ett eller annat sätt men jag menar en hund som inte kräver lika mycket motion som t.ex. en husky. 4-5 promenader per dag på 15-20 minuter och någon/några längre promenader på 1h skulle jag ge min vovve.
    Tycker dessa raser är så fina och skulle verkligen vilja ha en. Tänker dock inte köpa en om det inte finns någon som passar mig då jag inte vill hamna i en sits där jag känner att jag inte kan aktivera min hund så mycket som den behöver.
    Storleksmässigt vill jag att den ska vara ganska stor, husky är en bra storlek att utgå ifrån och den enda färgen jag utesluter är väl de som är mer åt det röda hållet.

  • Svar på tråden Huskyliknande sällskapshund?
  • Steven­Diese
    Äldre 6 Nov 18:15
    #1

    Kolla svenska kennelklubbens hemsida. De har en väldigt bra och utförlig guide i hunddjungeln.

  • Äldre 6 Nov 18:26
    #2

    Skönt att läsa att du resonerar bra och efter rasers behov. Härliga raser, men kräver mycket som du säger. Vad sägs om finsk lapphund? Trevlig sällskapsspets med lagom behov av aktivering och motion. Känner en duktig uppfödare.

    Även Eurasier(störst av dessa 3) och keeshond(dock mer pälsvård) skulle nog passa. Läs om dem.

  • Äldre 25 Nov 13:10
    #3

    Chefens Alaskan Malamute kräver inte så mycket motion varje dag. Prommenader, cykel ibland osv, men inga mängder. Men det är säkert individuellt.

  • Abbe83
    Äldre 25 Nov 22:45
    #4

    Kanske Akita eller Canaan dog? En Canaan dog drömmer jag om att skaffa nån gång. 

  • Äldre 25 Nov 23:18
    #5
    Abbe83 skrev 2014-11-25 22:45:04 följande:

    Kanske Akita eller Canaan dog? En Canaan dog drömmer jag om att skaffa nån gång. 


    Dock kräver akitan mycket aktivering och motion, för att må som bäst. En understimulerad är inte rolig att ha i sitt hem. Dem är väldigt självständiga och man bör läsa på bra om rasen, då det inte är den lättaste rasen att ge sig in på. Men otroligt ståtliga och härlig spets. 
  • Äldre 28 Nov 16:32
    #6

    Jag förstår faktiskt inte riktigt hur du menade med promenaderna. Skulle du ta någon/några entimmes promenader dagligen eller hur ofta skulle detta ske?

  • Äldre 28 Nov 16:32
    #7

    Jag förstår faktiskt inte riktigt hur du menade med promenaderna. Skulle du ta någon/några entimmes promenader dagligen eller hur ofta skulle detta ske?

  • Äldre 26 Dec 18:32
    #8

    En vit schäfer kanske? Tycker de ser lite mer vargliknande ut än vanliga bruna schäfrar plus att de är vackra.

  • Äldre 7 Jan 21:49
    #9

    en finsk lapphund är en perfekt mys hund. den är stor,mysig,vacker och en helt underbar hund. Den kräver inte lika mycket motion som en husky utan dina dagliga promenader skulle nog göra krabaten glad. Vi hade en lapphund på kvarteret som inte alls blev behandlad bra. hon var jämt lös vilket ledde till att hon alltid sprang fram till alla, hon var världens snällaste och mysigaste så man blev alltid så glad av att se henne. men hon hade tovor och togs inte hand om. Jag har många gånger varit nära att ringa nån slags djurpolis om man säger så, men hon har fått flytta till ett bättre hem nu, vilket är jätte bra! jag saknar henne dock men hon blev inte alls behandlad bra! Om du tänker så, denna hund vart behandlad jätte dåligt och var ändå en av de snällaste hundar jag mött, hon skulle aldrig skada någon utan hon älskade att bli kliad och bli busad med. Finska lapphundar är jätte vackra både utanpå och inuti! Den rasen rekommenderar jag starkt!

  • Äldre 7 Jan 21:54
    #10

    En Pomsky, dom ser likadana ut som sibirian husky men i ett miniformat.
    Däremot vet jag inte om dom finns här och om dom gör det är dom nog svindyra. 

Svar på tråden Huskyliknande sällskapshund?