• kokoloko

    5 månaders gråter jämt hjälp!

    Har en pojke på 5 månader som gråter jämt..när han inte gråter gnäller han. Han har haft kolik som vi trodde skulle gå över runt 3 månaders ålder men icke. Vet inte vad jag ska göra längre eller vad som kan vara fel?

    Känner inte att jag får nån hjälp av BVC heller.

    Är en del barn såhär missnöjda?? När brukar det i så fall gå över...?

    Jag är helt slutkörd då han även sover jättekasst

  • Svar på tråden 5 månaders gråter jämt hjälp!
  • konichiwa

    Hej, 

    Vad har ni testat då? Hur mår bebisen i övrigt? Bajsar bebisen normalt? Ammar du? Äter bebisen ersättning? Utslag? Funkar det att bära? 

  • kokoloko

    Jag ammar men ger lite ersättning då han gptt upp dåligt i vikt. Har testat mjölkfri kost..tyckte inte mig se någon större skillnad. Han har inga utslag men lite torra partier här o där på kroppen. Magen har strulat till o från sedan han föddes. Han bajsar minst en gång per dag men det låter som han ständigt kämpar för att få ut något även när han precis bajsat. Bära fungerar ibland men måste gå o gunga med han , står ja still börjar han vrida o vända på sig o sen gråter han.

    Gör så ont i hjärtat att han alltid gråter o känns missnöjd

  • Mandelskorpan

    Hur länge testade du mjölkfritt? Man måste utesluta precis allt som innehåller mjölkprotein och under 4v. Har du testat ngt annat med kosten, ägg, fisk? Kräks han mkt?

  • konichiwa

    Det låter ju som att han är överkänslig mot något i maten. Märkligt att bvc inte tar det på allvar. Undrar också hur länge du testade mjölkfritt?

    Mina söner har varit ungefär som ditt när det har fått i sig mjölk och ägg. Nu ammade inte jag så det var lätt att gå över till en mjölkfri sort, jag tyckte att althera funkade väldigt bra. Om man ammar får man ju verkligen lusläsa varenda förpackning osv.

  • maribel

    Jag har tre barn ,två är väldigt allergiska.Tycker det låter onormalt att han är missnöjd så ofta. Kan absolut röra sig om allergi, dessutom då han inte gått upp i vikt. Kan han vara mer hungrig? Nöj dig inte med bvc svar för där fick jag ingen hjälp. Dem skyllde mina barns symtom på torr hud, hormonplitor m.m när det var ägg, mjölk, soja, vete allergi som visades i testerna. Uteslut ett ämne i taget igen eller kräv remiss till barnspecialist.

  • kokoloko

    Jag provade mjölk fritt i kanske 1 månad men möjligt att jag råkat få i mig mjölk av misstag. Han kräks mycket...Enligt BVC är det bara magmunnen som inte är mogen ...men kan inte riktigt ta min BVC på allvar då jag inte upplever att hon lyssnar. Har fått tid hos läkaren imorn så hoppas på med hjälp där. Han nöje sig även bakåt i en båge o spänner hela kroppen. ..

  • sextiotalist

    Finns det något barnsjukhus i närheten?
    Om det finns det, ring dit och be att få tid hos en läkare. Säg exakt som det är och att du känner att du inte får gehör för dina farhågor.

  • Mandelskorpan

    Reflux och matöverkänslighet? Beskrivningen påminner om min unge. Be om remiss till barnsjukhus så ni får ordentlig hjälp. Du kan också testa att äta så få livsmedel som möjligt ett par dgr och se om du märker ngn skillnad. Sonen tålde inte mjölk ägg soja vete/4 sädesslagen ris majs. Kött potatis gröna/vita grönsaker gick bra.

  • kokoloko

    Har läst om komjölksallergi nu och känner igen mig i de flesta symtom. Jag har tid hos BVC i eftermiddag men började igår att sluta med mjölk produkter och köpte althera. Det visade sig dock inte vara så populär, godare saker har man ju smakat. Har ni nån tips hur man får grabben att acceptera smaken bättre??

  • maribel

    Althera är baserat på soja och soja och mjölkproteinallergi hör ofta ihop. Vi ger våra allergiska barn Nutramigen, dessa är ju dyra på apoteket men kan fås på recept. Vi har 12 brk på recept för 120 kr. Tips för att få dem att vilja börja dricka vällingen som är beskare än dem med mjölk i är att första ggr ha i några frön socker men bara första ggr tills dem vant sig vid smaken. Detta är helt ok och rek från allergimottagning. Det tog några ggr men sen funkade det bra.

  • kokoloko

    Jaha det var typiskt. Jag vill inte ge Nutramigen då det innehåll väldigt höga halter mangan..finns det nån annan vettig ersättning?

  • Sous

    Jag har aldrig hört att althera skulle innehålla soja? Annars håller jag med om lite socker, eller vaniljsocker kanske ännu hellre, tills de vant sig.

    Om man ammar så kan man ibland behöva gå på strikt baskost ett tag för att se om det blir bättre, ingen mjölk, inget spannmål, ingen soja eller ärtor, inget ägg, inga frukter, inget kaffe, inga röda saker, inga nötter, ingen fisk, ingen choklad osv.

  • StinaB

    Jag tänker att du borde be om en odling på din bebis avföring. Efter att jag slutade med mjölkprotein i en månad och ingenting blev bättre så krävde jag en odling. Det visade sig att vår dotter hade Clostrudium i tarmen. Efter ett dygn med antibiotika så försvann alla symtom.

  • Mandelskorpan

    www.althera.info/om-althéra/ingrediensförteckning

    Här är innehållet i Althera. Kan inte se att någon ingrediens har något med soja att göra. Däremot är den vasslebaserad och det klarar inte vissa barn.

    För att få barnet att äta kan man pumpa ur bröstmjölk och blanda.

  • kokoloko

    Har nu kört helt mjölk och äggfri kost sant ger honom Althera ersättning. Jag blandade ersättningen med min uppdelad mjölk och efter en dag åt han den utan problem. Har bara kört detta in dagar men känns som han har vart gladare o sovit bättre. Håller mina tummar och tår nu att vi har hittat källan till hans problem så jag vet hur jag ska göra för att hjälpa honom. Tack alla ni för alla tips och svar.!

  • Mandelskorpan
    kokoloko skrev 2014-12-01 18:48:02 följande:

    Har nu kört helt mjölk och äggfri kost sant ger honom Althera ersättning. Jag blandade ersättningen med min uppdelad mjölk och efter en dag åt han den utan problem. Har bara kört detta in dagar men känns som han har vart gladare o sovit bättre. Håller mina tummar och tår nu att vi har hittat källan till hans problem så jag vet hur jag ska göra för att hjälpa honom. Tack alla ni för alla tips och svar.!


    Det var härligt att höra!!
  • kokoloko

    Idag efter att jag skrev mitt inlägg så har han återigen visat samma problem..spänt kroppen som en båge och gråtit i stort sett all sin vakna tid. Han har även bajsat typ vatten med lite geleaktigt klumpar i? Jag ska ringa BVC imorgon igen.

    Kan det va så att han blir bättre sen sämre och sen bättre igen?? Känner mig så hjälplös i hela situationen:(

    Jag är helt säker på att jag inte fått i mig något med ägg, mjölk eller soja

  • Mandelskorpan

    Testa att skriva matdagbok på vad du äter, det är antagligen fler saker han inte tål. Fisk, vete, havre? Hans mage är uppretad och känslig, får hans mage vila så kommer det gå bättre och bättre.

    Du kan prova att ställa dig själv på enkel med få livsmedel några dagar och se om det blir bättre. Var också uppmärksam på på om det är ersättningen. Alla barn tål inte Althera, du kan behöva ge en aminosyrabaserad ersättning istället som är helt mjölkfri.

Svar på tråden 5 månaders gråter jämt hjälp!