Anonym (fakta) skrev 2014-11-26 12:19:03 följande:
Det handlar om vad man äter under en vecka. Att svenskar äter massor av kött o korv är ingen hemlighet.
Shoot. Alltid roligt att prata med andra o diskutera.
Nej, det är absolut ingen hemlighet, och visst skulle svenskar kunna dra ned på charken, framför allt. Men matkultur är som den är, det går långsamt att förändra. Sen måste man kanske även betänka mängden när folk säger vad det äter. En person kanske äter korv tre gånger i veckan, men bara 70 g åt gången. En annan kanske äter korv en gång i veckan, 3 hg. Svårt att avgöra. Här går det åt 1.2 kg kött när vi äter kött och alla är hemma. Men så är vi 8 st.
Den här veckans vardagsfrukost är fil med musli och färsk/fryst frukt (finns bär och mango i frysen, eko-bananer, äpplen och mandariner på bänken). Knäckebröd. på det får man välja om man vill ha mjukost eller leverpastej (inget smör). Paprika och gurka finns om man vill ha (det vill de oftast, även ungarna). Ungarna får varm choklad till om de vill.
Barnens lunch äter de i skolan/förskolan, den här veckan får de Thaikyckling med nudlar, "Klimatsmart buffé" (jag har inte frågat vad det var på den buffén), färsbiffar, ratatouille och matkorn, stekt fisk, dillsås och potatis och biff stroganoff med ris. Helt ok mat, faktiskt, jag är lite lätt avis. Sån mat fick inte jag i skolan. Arbetande vuxna äter på jobbs resp skolas lunchrestaurang, hemmavarande vuxna har ovanan att inte äta alls.
Pojkarna kommer hemstormandes och äter upp halva limpor och rostfranskor till mellanmål, plus varsin liter oboy. (Överdrift. Typ. Tonårspojkar.) Stora tjejen äter frukt eller juice och en smörgås till mellanmål. Lillungen får mellanmål på förskolan.
Till middag äter vi lite av varje. En del japan- och creoleinspirerat, mycket fusion food. Och efterrätter 3 dagar i veckan. Veckans matsedel:
Måndag: Ravioli fylld med ricotta, soltorkade tomater och spenat.
Tisdag: Tomatsoppa med spicy chicken wings och creme fraiche.
Onsdag: Asiatisk Skinkpanna opw, vit chokladglass med varma bär
Torsdag: Stuvad blomkål, zucchini, pumpa, (och vad mer som finns hemma)
Fredag: Bento-kyckling, Mjölkchokladmousse med citrussallad
Lördag; Paella, Flan
Söndag; Franska fish cakes
Frukt och vissa grönsaker finns alltid framme på bänken, grönsaksfatet ställs fram före middagen på bordet och bröd och smör finns att ta till middagen.
Ungefär så ser det ut.
(Ursäkta sent svar)