• Anonym (Tjej)
    Äldre 20 Dec 11:16
    908 visningar
    7 svar
    7
    908

    Om man lever på bidrag

    Hej!

    Om man lever på bidrag och är arbetslös, och dessutom behöver lite hjälp av andra i sin vardag, är risken stor att barnet tas ifrån en då? Kan det bestämmas, innan barnet är fött, att socialtjänsten (?) ska ta barnet ifrån mamman när det är fött?

  • Svar på tråden Om man lever på bidrag
  • Äldre 20 Dec 11:17
    #1

    Nej, det behöver du inte vara orolig för.

  • sextio­talist
    Äldre 20 Dec 11:22
    #2

    Nej, varför? Det kan ju också bero lite på vad för hjälp du behöver. Har du problem som kan innebära att du inte kan tillgodose ett barns behov, så finns risken

  • Anonym (....)
    Äldre 20 Dec 11:29
    #3

    Behöver man stod i vardagen så kan man nog räkna med en mammabarnplacering.

  • Anonym (Tjej) Trådstartaren
    Äldre 20 Dec 11:35
    #4

    Tack för era svar!

    Mitt problem är ångest. Men det är ju behandlingsbart. Behöver bland annat hjälp med att ta kontakt med myndigheter och så.

  • Anonym (eeh)
    Äldre 20 Dec 11:36
    #5
    Anonym (....) skrev 2014-12-20 11:29:40 följande:

    Behöver man stod i vardagen så kan man nog räkna med en mammabarnplacering.


    Eeh, nej det kan man inte alls räkna med. Vad är det ni får ut av att skrämma upp människor på det där viset? Här vet vi inte alls vilket stöd TS har och ändå kläcker du ur dig något såhär dumt?

    Det kanske räcker utmärkt med den hjälp TS har idag? Det är mer sannolikt än det du skriver i alla fall.
  • Äldre 20 Dec 19:22
    #6

    Socialen utgår från barnets bästa och vill i sista hand omhänderta barn. Det krävs mycket att förlora sina barn om man ställer upp på frivillig hjälp. Har du ångest och behandlas för det och sen behöver lite hjälp med kontakt med myndigheter så är inte det fog nog för ett omhändertagande. 


    Sen är det ju så att det kan finnas andra saker som gör att det behövs tex en mamma/barn placering eller omhändertagande men att gå på bidrag, ha ångest och behöva hjälp med myndighetskontakter är inte tillräckligt för omhändertagande.


     


    Rational arguments don?t usually work on religious people. Otherwise there would be no religious people.? - Gregory House, M.D
  • Äldre 20 Dec 19:36
    #7

    Nej, det "tar" inte barn för det. De "tar" barn om man inte kan ta hand om barnet/n. Att man behöver, och tar emot, hjälp i vardagen är ingen grund för att "ta" barn. Då hade alla blinda, rullstolsburna, aspergare, och gravt dyslektiska mm mm inte haft barn.


    Happiness is something that comes into our lives through doors we don't even remember leaving open. - Rose Wilder Lane
Svar på tråden Om man lever på bidrag