• Äldre 26 Dec 17:10
    78019 visningar
    955 svar
    955
    78019

    Fler äldre som ska göra ivf?

    Jag är 39 år och hoppas få göra syskonförsök efter jul. Finns det fler, så kan vi följas åt.

  • Svar på tråden Fler äldre som ska göra ivf?
  • Äldre 26 Dec 20:56
    #1

    Hej!

    Jag är i samma situation. Har precis fyllt 39 och började igår spraya inför ivf syskonförsök i januari. Har en dotter på 21 månader hemma. Hon kom till på andra färsk-ivf-försöket. Fast det var 8:e återföringen. Vid vårt första ivf fick vi ut massa ägg (för många?). Som ledde till sju återföringar där inget tog sig. Men andra ivf gick bättre, första ET blev dottern. Sen fick vi fyra till frysen. Har gjort två FET syskonförsök som inte tagit sig, ett ägg dog vid upptiningen. Sen har vi nu ett ägg kvar i frysen också. Fast just nu avvaktar vi med det och kör nytt färsk-ivf privat istället. FET verkar liksom inte vara vår grej, har ju gjort massor som aldrig lyckats.

    Hur ser din historia ut?

  • Äldre 26 Dec 21:35
    #2

    Hej singoalla,

    Vi har en pojke född 2011 som kom till på tredje färskförsöket, även tredje återföringen. Vi fick aldrig något till frysen då.

    Vågar nästan inte tänka på hur mycket vi försökt sedan dess. Först tre färskförsök utan något till frysen. Sedan gjorde vi ett försök där vi fick en till frysen. Färska tog inte men jag blev gravid på vårt första fet. Allt såg bra ut på vul v9 men när vi kom till kub fanns inga hjärtslag. Skrapning och hemskt.

    Sedan gjorde vi två försök till, båda gånger fick vi till frysen. Så det blir ju en väldig massa återföringen. Två gånger var det plus på tid, för att sedan börja blöda ganska kort efter.

    Och nu efter sommaren gjorde vi ett färskförsök dom tog dig. Allt bra på vul, extra ul i v.10 och fint resultat på kub. Men på 16+1 åkte vi i. För jag kände mig orolig. I ha hjärtslag. Fostret var stort som 15+0. Jag fick föda ut fostret denna gång. Detta var på lucia.

    Så jag vet inte ens om de kommer låta oss försöka igen, men jag hoppas jättemycket.

  • Äldre 2 Jan 23:59
    #3

    Hej!
    Är 36 år med en pojke född 2011 som kom till via ivf (fjärde insättningen). Har gjort tre insättningar i försök till syskon. Har ganska lätt att få plus vid ivf men de brukar tyvärr leda till mycket tidiga missfall ( har hänt  fyra gånger allt som allt,innan och efter sonen). Sonen kom till via färskförsök. Vi har ett ivf försök kvar i privat regi. Sedan får vi se hur vi gör i framtiden. Har blivit så mycket på en gång därför vi tagit en paus inför sista försöket.

  • Äldre 3 Jan 22:50
    #4

    Hej miss marple, ja det är upp och ned det här. Har de sagt något till er om vad de tänker om att det blir plus och sedan tidiga missfall? Håller tummarna att det ska gå vägen för er nu!

  • Liil
    Äldre 4 Jan 15:15
    #5

    Får man vara med även om man inte har barn sedan innan?

  • Äldre 4 Jan 22:23
    #6

    Så klart Liil! Välkommen! Är det ert första försök?

  • Liil
    Äldre 5 Jan 08:25
    #7
    Angelique skrev 2015-01-04 22:23:16 följande:

    Så klart Liil! Välkommen! Är det ert första försök?


    Tack!
    Vi gjorde vårat första försök sep/okt = minus, inget till frysen.
    Andra försöket veckan innan jul = minus, ett till frysen.
    Så nu väntar jag på att få ringa efter deras julledighet om att vi snarast vill få tillbaka det vi har i frysen! Håller mina tummar att det klarar upptiningen och blir ett plus denna gång!
  • Äldre 5 Jan 09:07
    #8

    Hej, ny i den här tråden.

    41 år, inga barn. Gjorde första ivf nov, inget plus men två blastocyster till frysen. Påbörjat ny ivf. Dag 4 idag. Vill säkra upp mina chanser innan jag nyttjar blastocysterna. Får hoppas att 2015 blir lyckosamt.

  • Äldre 5 Jan 17:29
    #9

    Zasu: välkommen! Och ja visst hoppas vi att 2015 blir ett guldår för oss alla. Jag tucker det låter jättebra ned två bladtocyster i frysen. Det är ju fina graviditetschanser på sådana. Men vi hoppas såklart ni kan spara dem till senare

    Och samma för dig liili: låter fint med en i frysen. Vet så väl hur det är att gå och vänta på att kunna ringa.

    Var går ni ? Vi har gått på Sophiahemmet och fertilitetscentrum Stockholm.

  • Äldre 5 Jan 20:06
    #10

    Hej!
    Jag fyller 40 år om en månad så jag platsar nog in här Glad

    Vi håller nu på med vår första IVF då syskonförsöken inte har utfallit så bra. Vår dotter är nu 3 år och vi har bara lyckats bli gravida en gång de senaste 1,5 åren och det slutade i MA i v 7 i somras.

    Vi är vad de kallar oss "oförklarligt sekundärt barnlösa", vilket är mycket frustrerande. Utredningen visade på bra värden för både mig och min man. Hade varit enklare om det fanns något att peka på för bevisligen funkar inte allt som det ska.

    2015 måste bara bli alla våras år!


    Amanda 2011.11.04
Svar på tråden Fler äldre som ska göra ivf?