• Ninni02

    Insemination våren 2015? Någon?

    Är det någon här som ska insemineras under våren 2015? Vi ska göra ett första försök, troligtvis i mars-april. Mannens spermier är lite tröga, endast 2% som är snabbsimmare. Någon som gjort något liknande här inne?

  • Svar på tråden Insemination våren 2015? Någon?
  • hatten

    Vi ska också göra insemination i vår, kanske i mars.
    Konstaterades efter ett efter samlagstest att spermierna inte slipper fram, alla var döda efter 9 timmar.. Mannen har även lite dålig kvalité på spermierna.
    Jag har ganska stora förhoppningar inför inseminationen, det verkade positivt enligt gyn också. Men eftersom att jag fått så många dåliga besked på rad i höst så känns det lite som att det säkert är något annat fel ännu. Först konstaterades endometrios och sen hjärtformad livmoder och nu detta.
    Har ni försökt länge?

  • Ninni02

    Vi har försökt i snart 2 år. Jag hoppas det funkar med insemination. Vi kommer bara att testa en gång och sen blir det IVF. Jag är livrädd för hormonerna. Tänk om jag blir helknäpp?? ????

  • Tdawenpart

    Vi har gjort en insemination och är jag inte gravid nu har vi 2 inseminationen kvar som blir under de närmaste månaderna.

  • Tdawenpart

    Tack! Får hoppas på det bästa även om man är rädd för annat svar :/ vad menar du med "tänk om jag blir helknäpp av hormonerna?" Ska du börja med pergotime eller något ? :)

  • hatten

    Ninni02: Är det pergotime du ska börja med inför insemination? Har tagit de några månader och inte haft några värre biverkningar.. 
    Hoppas det lyckas för er! Går ni privat?

  • Tdawenpart

    Jag har pcos och ingen egen ägglossning. Så jag går på pergotime för att sätta igång den :) ja vi går privat. Dom är super snälla och får alltid snabba tider. Hoppas ni lyckas också! När sker insem. ?

  • hatten

    Ingen fara! ;) Ja vi går också privat så det går snabbt att få tider. Det blir antagligen i mars.
    När ska ni göra er andra insemination? Hur gick den första tyckte du?

  • Tdawenpart

    Ja det äe kanon! Tycker privat är mycket bättre. Vi gjorde vår första i oktober (på andra försöket) den fick bra. Det tog 2 sekunder kändes det som. Snabbt, smidigt och enkelt. Jag vet inte när den andra blir nu. Började med pergotime i november sen igen, men de växte ingen äggblåsa då. Så då blev det uppehåll på tabletter tills min läkare kom tillbaka från jul ledigheten. Nu misstänker jag, att jag kanske hade egen ägglossning i förra veckan (de säger ju att medicinen kan finnas kvar i kroppen) & jag hade ägglossningssmärta. Så antingen lyckades vi på detta (om det nu var något) eller ska jag börja med primolut nor i slutet av nästa vecka, i 10 dagar, sen kommer väll mensen 4-6 dagar efter avslutad kur. Sedan pergotime på 5:e dagen i 5 dagar. Sen ägglossning på 12 kanske. Vilken process! *suck. Hoppas på resultat snart ;)

Svar på tråden Insemination våren 2015? Någon?