• Anonym (TS)
    Äldre 28 Jan 20:19
    16613 visningar
    165 svar
    165
    16613

    "Varför är inte diskmaskinen tom om den är ren?"

    ..Så har jag precis haft ett praktgräl med min man. Jag är så jävla förbannad att jag inte vet vad jag ska ta mig till. "Om diskmaskinen är ren, varför är den inte tom?".

    Vi har en liten son och jag är föräldraledig. När sonen sover springer jag runt som en iller för att städa, tvätta, laga middag, fixa mat till sonen (puréer), plocka hemma och ringa viktiga telefonsamtal. Idag hade jag gjort just det samt passat på att handla när sonen var vaken. Jag är dessutom uppe i en rekryteringsprocess och det är fullt upp.

    Fick sent på eftermiddagen ett telefonsamtal angående en återbudstid för tandläkarvård. Då blev det ännu mer hektiskt med allt så att pojken fick mat och så att jag kunde slänga i mig en gnutta mat därefter, innan tandlagningen. När min man kom hem sa jag att tvättmaskinen och diskmaskinen var klara..men han hörde bara det om tvättmaskinen.

    När jag kom hem från tandläkaren är diskmaskinen igång. Det är andra dagen i rad som han inte tittar efter om den är ren eller inte.

    "Men om diskmaskinen är ren, varför är den inte tom?" utbrister han anklagande.

    ..alltså, jag jobbar häcken av mig här när pojken sover. När han är vaken försöker jag göra så gott jag kan med att fortsätta greja, men utan att försumma honom. Vad är det min man inte fattar?

    Är det bara jag som blir provocerad av detta till kokpunkten?

    Här står maten klar när till han kommer hem från jobbet och så får jag höra detta! Nej, jag hade inte 3-4 minuter över för att plocka ur för jag har haft *fullt upp*!

    Sedan fortsätter han med ett "hur ska jag se att diskmaskinen är ren om den inte är full?" Jo, jag tog några rena skålar till pojkens mat, men annars var diskmaskinen full.

    Det är väl ändå inte *mitt* fel att han inte kan se sig för? Eller att han inte lyssnar när jag säger att den är ren?

    Så nu har vi skrikit på varann. Jag har varit tokarg. Han har hött med fingret och sagt till mig att "passa mig", vilket provocerade mig över bristningsgränsen. Det hela gick alldeles för långt och jag tappade behärskningen helt.

    Och jag har skuldkänslor för att vi skrämde sonen. Nej, vi brukar inte bråka. Men det här accepterar jag bara inte!

  • Svar på tråden "Varför är inte diskmaskinen tom om den är ren?"
  • Äldre 28 Jan 20:25
    #1

    Lätt att missa diskmaskinen. Iaf vi som sköljer noga.

    Men vi brukar lägga en kylskåpsmagnet lägst upp på ovansidan om det är rent i maskinen. Faller det ner något när man öppnar så vet man att man bör tömma maskinen innan man ställer in nytt.

    Sen känns grälet onödigt men som lösning kanske ni kan köra något liknande.

  • Anonym (-)
    Äldre 28 Jan 20:27
    #2

    Förstår att detta inte handlar om diskmaskinen egentligen, men där måste jag ge din man delvis rätt. Det är väldigt svårt att veta om en disk är ren eller inte (om man har för vana att skölja av disken innan man ställer in den i maskinen). Vi har alltid detta problem och försöker komma fram till en bra lösning, som att sätta en magnet på den när den är ren så att man alltid slipper fråga varandra.
    Vad gäller grundproblemet antar jag att han får ökad förståelse när det är hans tur att vara föräldraledig.

  • Anonym (inga proble­m)
    Äldre 28 Jan 20:33
    #3

    Tycker inte alls att det är svårt att se om det är ren eller smutsig disk i maskinen och ja jag sköljer noga av och tar ibland ett par varv med diskborsten innan jag ställer in disk. Man känner ju även på ytan om det är rent plus att det luktar rent. 

    Inte bra med höttande med fingret emot dig och att du ska "passa dig". För vad?

  • Äldre 28 Jan 20:50
    #4

    Hur många ggr per dag måste ni köra diskmaskinen? Räcker det inte att köra den efter middagen på kvällen varje dag. Då är den ju alltid ren nästa dag, oavsett om den är tom (du hunnit plocka ur) eller inte (du inte hunnit)?

  • Äldre 28 Jan 20:52
    #5
    +2

    En fråga. Har han varit hemma själv med barnet och gjort allt du brukar göra? Tror han att du bara går omkring och gör ingenting?


    Sedan att han säger åt dig att passa dig....


    Där svarar man: Ska du bli så jävla lack över en skitgrej att du kommer med undertäckta hotelser att jag ska passa mig, så är det du som ska passa dig så du inte blir singel!


    Allvarligt, hälsa honom att om hans största problem här i livet är att diskmaskinen går om en gång så ska han vara jävligt glad, tacksam och ödmjuk.


    Snacka om att skapa problem där det inte finns något.


    Gör som Puss säger och sätt en magnet på när det är rent.

  • Anonym (***)
    Äldre 28 Jan 20:58
    #6
    +1

    Oj, att bli så sur för att mannen satt på diskmaskinen låter inte sunt. 

  • Äldre 28 Jan 21:01
    #7
    Angel D skrev 2015-01-28 20:52:24 följande:

    Allvarligt, hälsa honom att om hans största problem här i livet är att diskmaskinen går om en gång så ska han vara jävligt glad, tacksam och ödmjuk.


    Det är ju tvärtom; det låter ju som det är TS som har problem med att den kors om igen om den är ren... (?)
  • nymedl­em
    Äldre 28 Jan 21:08
    #8

    Fast jag förstår inte hur du inte kan hinna plocja ur när du är mammaledig? Skulle också störa mig på det faktiskt.

  • Anonym (-)
    Äldre 28 Jan 21:13
    #9
    nymedlem skrev 2015-01-28 21:08:02 följande:
    Fast jag förstår inte hur du inte kan hinna plocja ur när du är mammaledig? Skulle också störa mig på det faktiskt.
    Och du har varit föräldraledig hur länge?
  • Anonym (mimmi­)
    Äldre 28 Jan 21:16
    #10
    +1

    Vad exakt sa du när du såg att maskinen med den rena disken var på igen ? Kan han ha uppfattat det som kritik och bara velat försvara att han gjorde misstaget att sätta på den igen ? Det låter inte som något att bråka om.

    Men du verkar vara stressad och blir därför irriterad. Sluta spring som en iller. Städa kan ni göra på helgen om du inte hinner, köp barnmatspureer på burk ibland , laga middag för fler portioner på helgen så ni har nån kväll , sov middag eller ta en fika i lugn och ro när barnet sover om du är trött.

    Kort sagt styr upp ert liv så du slipper springa runt hela dagen och stressa redan som föräldraledig för då går du under när du ska arbeta också.

Svar på tråden "Varför är inte diskmaskinen tom om den är ren?"