• Anonym (Trött på knarkare)

    Sprutbyte eller vård till narkomaner?

    Narkotika Att förbjuda narkotika och samtidigt dela ut verktyg för att injicera är etiskt tveksamt och en snårskog för rättsväsendet.
    www.svd.se/opinion/brannpunkt/sprutbyte-stoppar-inte-missbruket_4223415.svd
    Sprutbyte bör införas i hela landet det föreslår Folkhälsomyndigheten idag. I Stockholm har sprut-bytesprogrammet funnits sen april 2013 och här har hittills 1600 personer fått sina använda sprutor utbytta mot nya.
    www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/sprututbyte-bor-inforas-i-hela-sverige

    Förut delades gratis narkotika ut.
    Även gratis sprutor dels av många.
    Narkotika är dyrt och narkomaner är störande kriminella.
    Att dela ut sprutor för kriminell verksamhet

    I brist på pengar som går till annat, får dom inte vård, men vård är den rätta vägen. Nu får vi betala med inbrott etc.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-01-29 02:14
    Även gratis sprutor delas av många narkomaner.

    Att dela ut sprutor för kriminell verksamhet bör vara kriminellt

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Sprutbyte eller vård till narkomaner?
  • jdjjoopp

    Du verkar inte ha mycket innanför pannbenet, du. Tänk ett par äpplen framåt. Att narkomaner ges möjligheten att byta sina använda sprutor mot nya, resulterar i att de inte har lika stort behov av att dela sprutor med varandra, och således mindre smittspridning av blodsjukdomar.

    Idioti borde däremot var straffbelagt.

  • Anonym (Trött på knarkare)
    jdjjoopp skrev 2015-01-29 02:31:08 följande:

    Du verkar inte ha mycket innanför pannbenet, du. Tänk ett par äpplen framåt. Att narkomaner ges möjligheten att byta sina använda sprutor mot nya, resulterar i att de inte har lika stort behov av att dela sprutor med varandra, och således mindre smittspridning av blodsjukdomar.

    Idioti borde däremot var straffbelagt.


    Om du läser på minska smittrisken men även gratis sprutor delas med andra. Narkomanin är problemet, inte sprutorna.
    Jag har varit med sedan CIbaRita, Preludin, såg utdelning och kände www.google.se/search%C3%A4kare+narkotika&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a&gfe_rd=cr&ei=FpLJVKCsGKGA4ASb4oBQ
  • Anonym (Trött på knarkare)
    jdjjoopp skrev 2015-01-29 03:04:45 följande:

    Vad försöker säga? Tror du narkomaner knarkar mindre om man gör sprutor svårtillgängligt? Du är rolig du.

    www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2015/januari/sprutbyte-minskar-risken-for-smitta/

    Seså, kryp tillbaka under stenen du kom från.


    Du verkar gilla knarkandet med dina primitiva personangrepp, man botar inte narkomani och kriminalitet med uppmuntran.Läs på lite och väx upp, ex. mina länkar med en professor.
    Narkomani är en epidemi, vem skrev det?
  • Anonym (hoppfull)

    att hänvisa till Nils Bejerot, kan likställas att hänvisa till radion. Du vet, det har hänt en hel del sedan 1940-talet, krig, tv, internet med flera saker, samt att forskningen har vidareutvecklat sig, ja, du hör rätt, vetenskapen har fortsatt i oförminskad takt och gamla skrönor har fått stryka på foten. vad folkhälsomyndigheten gör är ju att uppdatera kunskapen på området, självklart har alla rätt till sin egen moraliska uppfattning, även du, men det gör dig inte till kunnig på området, utan till en tyckare, och det finns det gott om. är det inte bättre att lyssna på experterna i området, alltså dom som är verksamma och uppdaterade, eller ska vi drömma oss tillbaka till hur det var förut, för det kanske var bättre förut?  Skäms

  • Anonym (Sprutor)

    Jag ser inte varför det skulle vara negativt att dela ut rena sprutor..
    Det är ju inte så att en persons drogande upphör bara för att det inte finns rena sprutor. De tar vad de kommer åt och då blir det oftast en oren spruta, vilket gör att smittor sprids som i sin tur leder till större vårdinsatser osv. Det är väl jättebra om man genom gratis och rena sprutor kan göra så att färre drabbas av tex hepatit och hiv. Kanon!

  • Anonym (??)

    Varför måste det ena ta ut det andra?

    Byte av sprutor är inte någon stor kostnad. Däremot kostar vården av narkomaner som blivit sjuka av orena sprutor mycket.

    Att vårda dem är ju inget man skulle sluta med för att man ger dem nya sprutor. En ny spruta kostar bara 1,50 kr per st (sa de på tv igår).

  • Lord Hans

    Några sprutor är betydligt billigare för samhället än hiv-patienter. I Finland har man praktiserat sprututbyte för narkomaner i  15år. Här finns också betydligt mindre sprutnarkomaner än i Sverige.

  • Varför inte

    Att de får rena sprutor utesluter ju inte att de får vård. Inte heller är det en uppmuntran till fortsatt missbruk, att däremot få te.x en HIV diagnos kan nog få många att tappa motivationen att sluta missbruka. I andra sammanhang skulle det anses idiotiskt att få människor som är nära botten att hamna ännu djupare, vilken nytta ska det göra?

    Att sedan anta att sprutbyte skulle

    Innebära mer inbrott är så idiotiskt, var tror du missbrukarna får sina sprutor ifrån? Många stjäl från vc och liknande.

    Ser bara fördelar med sprutbyte, vården skulle komma i kontakt med de som missbrukar och således kunna erbjuda hjälp till alla de inte når ut till. Alla missbrukare är inte nedgångna pundare, det finns många som man aldrig ens skulle kunna misstänka som lever helt vanliga svenssonliv.

    Sprutor kostar i princip ingenting, däremot så kostar hepatit behandling extremt mycket (60-300 tusen) hiv mediciner är inte heller gratis för att inte tala om alla infektioner och sviter smutsiga sprutor kan ge.

    Det är inte bara missbrukarna som

    Blir drabbade, dessa smittade människor kan ha förhållanden och sex med icke missbrukare som då kan bli smittade helt i onödan.

    Tycker det är så onödigt att dessa utsatta/sjuka människor bli ännu sämre i ren idioti.

Svar på tråden Sprutbyte eller vård till narkomaner?