• Anonym (Hönsm­amma?)
    Äldre 30 Jan 00:28
    3461 visningar
    50 svar
    50
    3461

    Skulle ni låta er partner ta med er gemensamma ettåring på en 2 v resa till andra sidan jorden?

    Min sambo är nu pappaledig med vår ettåriga dotter och vill ta med henne på en resa till Indien i två veckor. Jag tycker att det känns jättejobbigt, vill inte att de ska åka. Dels tycker jag att hon är för liten för att vara ifrån mig så länge (både för hennes och min skull), dels tycker jag att flygresan är för lång, och att jag inte kan komma dit snabbt om det skulle hända något. Är jag hönsig eller egoistisk? Eller finns det fog för min motvilja? Är det okej att säga att man inte vill?

  • Svar på tråden Skulle ni låta er partner ta med er gemensamma ettåring på en 2 v resa till andra sidan jorden?
  • Äldre 30 Jan 00:30
    #1

    Jag hade aldrig klarat det. Säg vad du tycker och känner! Du är inte hönsig och egoistisk, tvärtom.

  • Anonym (Zed)
    Äldre 30 Jan 00:33
    #2

    hur länge har han varit pappaledig?
    vad är resans syfte?

  • Winter­Dawn
    Äldre 30 Jan 00:37
    #3

    Nej, det skulle jag inte gå med på, tycker inte att en 1-åring ska vara ifrån en förälder i 2 hela veckor.
    En vecka hade jag nog klarat, men jag hade inte velat skicka en så liten till Indien heller. Det känns inte som ett speciellt tryggt land. Jag hade nog kunnat gå med på en vecka till något annat land, men helst inte längre bort än södra europa.

  • Anonym (nja)
    Äldre 30 Jan 00:37
    #4

    Jag hade inte klarat av det. Dottern är idag 2,5 år och kommer till sommaren troligen att åka med sin pappa till hans hemland. Det känns fortfarande inte roligt, men känns i alla fall bra att hon nu är så stor att hon kan säga till om saker själv.

    Dock så åkte jag och dottern och hälsade på mannens familj när hon bara var 9 månader, i 18 dagar. Men jag hade inte gjort det om min man inte hade vart okej med det. Nu ville ju han att hans föräldrar och syskon skulle få träffa dottern och dom ville verkligen att vi skulle komma, så då åkte vi.

  • Äldre 30 Jan 01:12
    #5

    Du får naturligtvis tycka precis vad du vill, men barnet lär inte dö av att åka till Indien I två veckor. Lär ju inte heller få ut något av det, så resan måste ju vara för pappans skull. Om det inte kan vänta tills du kan åka med så kan han lika gärna åka nu.

    ...och ja, du är hönsig och lite pinsam som inte litar på pappan.


    Läs inte det du tror att jag skriver mellan raderna. ...och använd bara egen erfarenhet för att påvisa skillnad, inte normen.
  • Äldre 30 Jan 01:15
    #6

    Nej, aldrig i livet. Hon är förliten. Det är skadlig för henne

  • Anonym (nja)
    Äldre 30 Jan 01:22
    #7
    blaga skrev 2015-01-30 01:15:50 följande:

    Nej, aldrig i livet. Hon är förliten. Det är skadlig för henne


    Vad är det som är skadligt för henne? Hon är 1 år, hon kommer att vara med sin pappa, som är den som för tillfället är hemma med henne. Och det handlar bara om 2 veckor.

    Sen förstår jag att det är sjukt jobbigt för mamman att vara utan sitt barn i 2 veckor, det hade jag nog inte klarar heller. Men skadligt för barnet? Nej.
  • Anonym (Ina)
    Äldre 30 Jan 01:27
    #8

    Nej, jag hade hellre rest tillsammans någonstans närmre

  • Anonym (Hönsm­amma?) Trådstartaren
    Äldre 30 Jan 07:34
    #9

    Det handlar inte om att jag inte litar på honom, utan att jag tycker att det är för lång tid för oss att vara borta från varandra (vi har varit isär max två dygn tidigare). Och att det är långt bort och jag kan inte komma dit om det skulle hända något. Jag litar på honom, men kanske inte på trafiken etc. Hon är väldigt trygg med sin pappa, men ja tycker ändå att det är för lång tid för långt bort. Han vill åka med sin pappa. Ska kanske nämna att det är en ren semsterresa, han har inte släkt eller så i landet (då hade det varit förståeligt att han ville åka dit).

  • Anonym (Mamma till 2)
    Äldre 30 Jan 13:21
    #10

    Mina är små globetrotters. De gjode sin första resa när de var 6 resp 8 månader och var ca 1 vid första riktigt långa flygningen. Så jag är ingen hönsmamma direkt när det kommer till resor med barn. Vi har flygit och flängt världen över med våra. Med det sagt så skulle jag aldrig aldrig åka till Indien med ett så litet barn! Indien har legat på vår önskelista över resmål i flera år men det får vänta till barnen är äldre pga av den stora magsjukerisken.
    Mitt företag har kontor i Indien så jag har varit där ett flertal ggr i jobbet och inte lyckts komma undan magsjukan en ända gång ännu. Bara en av kollegorna som klarat sig en gång trots alla tänkbara föriktighetsåtgärder. Stående skämtet här är "tjänteresa med gratis magsjuka inkluderat"
    En ettåring med magsjuka/matförgiftning i den värmen är inte att rekommendera. Det går snabbt att de blir uttorkade och njurarna får skador. Mycket snabbare än man tror.
    Bättre då att de tar ett resmål som är lite säkrare ur matsynpunkt. Indien är inte säkert utan ett av de värsta tänkbara även om man såklart endast äter på turisthaken

Svar på tråden Skulle ni låta er partner ta med er gemensamma ettåring på en 2 v resa till andra sidan jorden?