• Äldre 1 Feb 00:04
    540 visningar
    4 svar
    4
    540

    "Utbytesstudent" privat?

    Hej. Undrar om någon har erfarenhet av att åka som utbytesstudent privat? Min dotter vill bo utomlands i ett år, i England och vi har släktingar där som hon skulle kunna bo hos. Hur fungerar det? Och hur går man tillväga om man inte vill åka via en organisation? Och hur fungerar det med skola?


    Utbytesstudent
  • Svar på tråden "Utbytesstudent" privat?
  • Anonym (*)
    Äldre 1 Feb 00:40
    #1

    Be era släktingar i England kolla med skolorna i närheten, för ska hon bo hos dom så är det ju ju dom skolorna som gäller.

  • Äldre 1 Feb 00:51
    #2

    I och med att det är EU borde det inte vara några problem, men släktingarna bör troligen kolla upp i förväg att det finns plats på en lämplig skola och att skolan är OK med att ta emot en utbytesstudent. Kommer man flyttande "på riktigt" kan det hända att det finns särskilda regler tex med inskolningsklasser, och det vill man ju inte hamna i som utbytesstudent. OBS att jag inte har en aning om ifall de gör så i England, det var bara ett exempel på varför det kan vara bra att kolla upp.

    På universitetsnivå åker folk "privat" hela tiden. Skolorna brukar ha avtal med varandra om ett visst antal platser, men annars får man ordna allt själv.

  • Äldre 1 Feb 01:07
    #3

    Försäkring kan vara bra att kolla upp också. Med ett EU-kort har man rätt till akut sjukvård, men man behöver komplettera med någon form av reseförsäkring.

  • Äldre 1 Feb 12:34
    #4

    På vilken nivå studerar hon? Grundskola, gymnasie- eller högskolenivå?
    Vad vill hon studera?

Svar på tråden "Utbytesstudent" privat?