• Anonym (Undra­r)
    Äldre 2 Feb 01:33
    9449 visningar
    44 svar
    44
    9449

    Ta någon annans bröllopstid?

    Under sommaren 2015 kommer en anhörig till oss(kusin) att gifta sig och detta bröllop har varít planerat sedan ca ett år tillbaka. De har varit förlovade i 1,5 år och de förlovade sig ett halvår efter oss. Vi är båda 22 år och kusinen är 30 år.

    Vi har nu hamnat i ett dilemma vad gäller vårt eget giftemål och hade velat få råd från er. Vi hade också planerat att gifta oss till sommaren men har/hade inte berättat detta för någon innan kusinen avslöjade sina planer. De skall gifta sig i juli och vi undrar nu om det är elakt för oss att gifta oss i början av sommaren. Vi vill ju inte stjäla uppmärksamhet från deras bröllop.

    Anmärkning är också att vi båda studerar på heltid och därmed inte kan gifta oss under annan tid än på sommaren. Vi tycker redan att vi har väntat länge och vill helst inte vänta ett år till.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-02-02 01:49
    Även tilläggas att min farmor som är 92 år troligen inte kommer att klara sig ett år till och att jag väldigt gärna velat att farmor skulle få se när hennes enda barnbarn gifter sig. Vet att det betyder mycket för henne.

  • Svar på tråden Ta någon annans bröllopstid?
  • Äldre 2 Feb 01:39
    #1

    Tycker jag verkar rätt (el väldigt) lousy. Jag skulle aldrig göra så iaf - skulle skämmas ihjäl. 

  • Anonym (Anna)
    Äldre 2 Feb 01:47
    #2

    Jag hade nog hellre väntat ett år än stått ut med en massa osämja och sårade känslor. 

  • Äldre 2 Feb 01:59
    #3

    Låter konstigt att ni inte skulle kunna hitta någon enda helg eller annat på resten av året där ni kan gifta er istället. Ni studerar väl inte 24/7?

  • Presid­entens son
    Äldre 2 Feb 02:44
    #4
    -1 +9

    Men om de gifter sig i juli, varför skulle det vara fel om ni gifte er i juni eller augusti? Så bara för att de ska gifta sig under en dag på sommaren så innebär det att de har paxat hela sommaren och infört bröllopsförbud för resterande släkt under hela sommaren? Herregud asså...

  • Anonym (S)
    Äldre 2 Feb 02:48
    #5
    +1
    Presidentens son skrev 2015-02-02 02:44:01 följande:

    Men om de gifter sig i juli, varför skulle det vara fel om ni gifte er i juni eller augusti? Så bara för att de ska gifta sig under en dag på sommaren så innebär det att de har paxat hela sommaren och infört bröllopsförbud för resterande släkt under hela sommaren? Herregud asså...


    Håller med dig. Man kan väl inte paxa en hel säsong??
  • Anonym (Yes)
    Äldre 2 Feb 03:20
    #6

    Jag hade ringt och pratat med kusinen. Absolut inte frågat om det var ok utan mer förklara situationen

  • Äldre 2 Feb 03:45
    #7
    +1
    Anonym (Yes) skrev 2015-02-02 03:20:28 följande:

    Jag hade ringt och pratat med kusinen. Absolut inte frågat om det var ok utan mer förklara situationen


    Det kanske kan bli dubbelbröllop!?
    Speciellt eftersom gamla farmor inte skulle behöva resa så mycket extra; bara till ett bröllop istället för till två.
  • Äldre 2 Feb 05:13
    #8

    Klart ni kan gifta er samma sommar! Försök lägga ett par veckor emellan bara.

  • Äldre 2 Feb 05:25
    #9
    +1

    Jag trodde, när jag läste rubriken, att du menade samma datum. Det hade varit konstigt. Att gifta sig samma år kan jag däremot inte se något fel i.

  • Äldre 2 Feb 05:53
    #10

    Samma dag är det ju självklart inte ok men det är klart ni måste få gifta er samma säsong!! Jag personligen hade nog haft minst tre tomma helger mellan samt ringt till kusinen och förvarnat innan jag skickat ut kortet bara för undvika missförstånd eller onödiga diskussioner. Det år vi gifte oss var det tre bröllop. Vi i slutet av maj, en väldigt nära vän den sista helgen i juni och mannens nära vän och kusin den första helgen i juli. Vi skickade ut våra inbjudningar först men blev överlyckliga när vi fick de andra inbjudningarna, även om vår smekmånad fick vänta några extra veckor..

    Har ni båda "vanliga" bröllop eller är det några extrema tre dagars fester vi talar om med kuvertavgift osv? För då kan ju den ekonomiska biten vara värd att fundera lite på så att det är tillräckligt långt mellan för att ingen gäst ska känna sig tvingad att avstå något att bröllopen för att de inte har råd. Och ett tips är att få ut inbjudningarna ganska omgående då många som jobbar börjar planera sin semester nu. På mitt jobb ska vi önska semester veckor redan nu på fredag och på makens jobb senast den sista februari.

Svar på tråden Ta någon annans bröllopstid?