• Forumvärd

    Förlossning: Skulle du våga föda hemma?

    Hemförlossningar är relativt ovanliga i Sverige men det finns en och annan som väljer att stanna hemma när värkarna sätter in.
    En som valde att föda hemma med assistans av en doula var Terese 22 år. Det var hennes tredje förlossning och denna gången ville hon föda sitt barn hemma omgiven av familjen.
    Hon möttes av skepsis från flera håll och läkarna avrådde henne ifrån detta men den 17 januari kom familjens lillebror till världen i familjens vardagsrum.

    Hur resonerar du kring hemförlossningar?
    Skulle du själv vilja föda ditt barn hemma eller tycker du att det låter galet och farligt?
    Rösta och diskutera gärna i tråden!

    Här kan du läsa mer om Terese och hennes hemförlossning:
    http://www.dagbladet.se/medelpad/sundsvall/terese-valde-att-foda-barn-hemma

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Förlossning: Skulle du våga föda hemma?
  • Batmamba

    Nej. Om något skulle hända mitt barn som hade kunnat undvikas om jag hade varit på ett sjukhus hade jag inte kunnat leva med det på mitt samvete.

  • Mika86

    Hade jätte gärna fött hemma med min bm från mvc.

    Skulle väl egentligen kunna föda hemma själv men vågar inte chansa på att allt gå bra.

    Fjärde förlossningen hann vi inte in så gubben o jag själva i bilen längs vägen upp till sjukhuset, gick bra men när jag väntade femte barnet så visste jag inte om man skulle våga chansa, risken fanns ju ändå att nåt kunde gå fel, det gick bra sen men gubben som körde vår bil efter ambulansen hann inte in på rummet innan tösen föddes tråkigt nog

  • Anonym (Nina)

    Ja, jag har fött hemma två gånger dock var det inte tänkt. Har 6 barn och mina förlossningar har gått i raketfart från första känningen. Som lägst har vi varit inne 45 minuter på förlossningen innan barnet kommit ut, och det var mitt första.

    Ska vi ha fler barn så kommer jag vilja föda hemma.

  • fan och hans moster

    Aldrig. Speciellt inte efter min första(och enda hittills)  förlossning som kunde slutat i att både jag och barnet dog. Fick sövas och akutsnittas efter 30+ värkarbete. Herregud. Man kan aldrig veta hur ens förlossningar faktiskt blir, inte ens efter den femte ungen. Oansvarigt mot barnet, kul med skador att leva med resten av livet för att mamma valde att stanna hemma och föda lite mysigare.

  • Anonym (T)

    Rent larv och egoistiskt! Ja, det finns många som använder sig av ' jag vill föda hemma med familjen i lugn och ro '. Men varför ta risken om något skulle gå fel? Varför ta det mindre säkra framför det säkra av enbart egoism? Urkorkat.

  • Dixie

    NEJ - skulle något hända vill jag vara på sjukhuset där läkare och utrustning finns! Även om det är ovanligt att det händer något, skulle jag inte utsätta mig själv eller mitt barn för risken att inte få vård i tid! 

  • Gladhannapanna

    Hade jag fött första barnet hemma hade jag dött. Fick en stor blödningskomplikation (2,3 liter) så även om man kallat på ambulans så hade jag förmodligen förblött.

    Andra förlossningen var personalen beredd med läkemedel som sattes in så fort barnet var ute och då blödde jag ändå 1,2 liter!

    Så jag har svårt att förstå dem som väljer att föda hemma när det finns möjlighet att föda under mycket säkrare omständigheter! 

  • fan och hans moster
    Dixie skrev 2015-02-04 11:27:45 följande:

    NEJ - skulle något hända vill jag vara på sjukhuset där läkare och utrustning finns! Även om det är ovanligt att det händer något, skulle jag inte utsätta mig själv eller mitt barn för risken att inte få vård i tid! 


    Det är faktiskt inte så ovanligt att det händer nåt. Hur är det nu, ca 60 procent av alla kejsarsnitt är just akuta. Och fast det inte behöver gå så långt att det blir snitt, kan det ändå bli problem och skador för resten av livet, både för mamma och barnet.
Svar på tråden Förlossning: Skulle du våga föda hemma?